Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vloupal se do bytových domů a několika vozidel ve Vesci

LIBEREC - Během pondělní noci ze 14. na 15. ledna 2019 se neznámý pachatel vloupal v ulici Hedvábná a ulici Kašmírová do bytových domů a následně do čtyř vozidel. 

Policisté z obvodního oddělení Liberec - Vesec se zabývají v těchto dnech případem vloupání do dvou bytových domů a čtyř osobních vozidel. 

Ke vloupání došlo během pondělní noci ze 14. na 15. ledna 2019 v ulici Hedvábná a Kašmírová. Neznámý pachatel se po násilném překonání dveří vloupal do úklidové místnosti bytového domu v ulici Hedvábná, odkud odcizil svazek šesti klíčů. Poté, co poškodil další dveře, vnikl do technické místnosti domu, kde však nic neodcizil. Tím jeho počínání nekončilo, dále de vydal do skladovací místnosti bytového domu v ulici Kašmírová. Ani zde nic, co by se mu hodilo, neobjevil. 

Na stejném místě se následně pohyboval v podzemních garážích. Zde se vloupal celkem do čtyř osobních vozidel. Ze dvou vozidel - Škody Fabia a Renault nakonec nic neodcizil, přesto způsobil nemalou škodu na jejich poškození. Z dalších dvou vozidel - z vozidla Toyota si odnesl lyžařskou výbavu a z dalšího vozidla Škoda Fabia odcizil hadsfree a palubní kameru s paměťovou kartou. Celkově pachatel způsobil škodu za bezmála 60 tisíc korun. 

Vesečtí policisté již v dané věci zahájili šetření k přečinu "krádeže", "poškození cizí věci" a "porušování domovní svobody". V případě, že se jim podaří zjistit, kdo má krádeže na svědomí, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody. 
 

16. 1. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem