Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vloupal se do domu a kradl alkohol

KRÁLOVÉHRADECKO – Poté si pobyl na záchytce, v policejní cele a pak byl obviněn v kanceláři komisaře.  

V neděli (29. 9. 2013) dopoledne na základě oznámení všímavého občana vyrazili hradečtí policisté do městské části Třebeš v Hradci Králové, kde se měl u jednoho z rodinných domů pohybovat podezřelý muž.

Po příjezdu hlídek na místo policisté spatřili muže, který nosil lahve alkoholu z domu ven. Jak osmapadesátiletý muž z Třebechovicka spatřil policisty, dal se na útěk, však profesionálním strážcům zákona neutekl. Nepomohl mu ani úkryt ve křoví a vzhledem k tomu, že alkohol vynášel z domu, do kterého se před tím vloupal, byl na místě zadržen. Do domu nenechavec pravděpodobně vnikl jedním ze tří oken, která rozbil. Kromě toho, že z domu vynášel lahve alkoholu, rozbil okna, ale ještě z vnitřního prostoru domu vyházel z oken ven mnoho dalších věcí jako například letáky, katalogy, propisky atd. Z domu postupně odnesl více jak deset lahví, některé při přesunu rozbil a z některých i zřejmě ochutnal obsah. Muž svým jednáním způsobil škodu více nežli 12 tisíc korun.
 
Potom co byl muž zadržen a vystřízlivěl na záchytce, byl k věci vyslechnut a následně i obviněn. Na trestný čin krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci pamatuje trestní zákoník až dvouletým pobytem za mřížemi.


Děkujeme občanům, že nejsou lhostejní k majetku sousedů, cizích lidí a při podezření na to, že se děje něco nekalého, toto oznámí strážcům zákona.

nprap. Jan Čížkovský
30. září 2013, 13:45
 

vytisknout  e-mailem