Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupal se do domu

LITOMĚŘICKO – Své svědomí již zpytuje ve vězení… 

Vynikající práci odvedli v uplynulém týdnu lovosičtí policisté, kteří zadrželi během několika málo chvil sedmačtyřicetiletého muže z Děčínska podezřelého z vloupání do rodinného domu na Lovosicku. Oznámení o vloupání přijali ve čtvrtek krátce před osmou hodinou ranní. Ihned se vydali po horké stopě a za necelou půlhodinku jej zadrželi na útěku i s lupem.

Děčíňan svou kořist získal v rodinném domě, kam vnikl násilným způsobem. Vyrušen majitelem domu se dal i se svou kořistí na útěk. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že za obdobnou trestnou činnost si do nedávné doby odpykával trest. Lovosičtí policisté ještě téhož dne sdělili muži podezření pro trestné činy krádeže a porušování domovní svobody. Během pátečního dne nastoupil na základě rozhodnutí soudu výkon trestu odnětí svobody v délce trvání 12 měsíců.

Nezajištěná kola lákají

Neuzamčenou brankou pro nezajištěné jízdní kolo vnikl neznámý pachatel na pozemek rodinného domu na Roudnicku. Kola se zmocnil pravděpodobně v nočních hodinách a škoda je vyčíslena na více než 10 tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

Obdobným případem se zabývají také policisté na Litoměřicku, kde se neznámý pachatel zmocnil bicyklu za více než 10 tisíc korun. Neuzamčenou brankou vnikl na pozemek rodinného domu a nezajištěné kolo odcizil z odemčené garáže. Po pachateli a odcizeném kole policisté pátrají.

Neopatrnost se nevyplatila…

Štětští policisté přijali oznámení o krádeži mobilního telefonu v hodnotě přesahující 20 tisíc korun. Poškozený svůj telefon zanechal v kapse bundy, kterou odložil v parku na lavičce. Nestřeženého okamžiku patrně využil neznámý lapka, který se telefonního přístroje zmocnil. Po pachateli krádeže policisté pátrají.

nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem