Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Vloupal se do domku seniora

PRAHA VENKOV-JIH – Pátráme po pachateli vloupání do rodinného domku pětašedesátiletého muže 

Případ vloupání do rodinného domku od pondělí 15. prosince letošního roku usilovně vyšetřují policisté z obvodního oddělení v Jílovém u Prahy, kdy dosud neznámý pachatel využil půlhodinové nepřítomnosti staršího muže a u nedostatečně zajištěných vstupních dveří rozbil jejich skleněnou výplň. Následně se mu podařilo nepozorovaně vniknout do domku, který prohledal a nikým nepozorován si z něj odnesl nalezenou desetitisícovou korunovou hotovost.

Policistům se podařilo při šetření zjistit, že senior byl před odchodem ze svého domu kontaktován jemu neznámým, asi třicetiletým mužem, který mu měl sdělit, že si něco zapomněl u pokladny v místní prodejně.

V rámci prověřovaných zjištěných skutečností se podařilo zajistit i kamerové záběry, na kterých byl v inkriminované době zachycen pohyb neznámé osoby, odpovídající popisu muže, který měl se seniorem naposledy hovořit.

Z výpovědi poškozeného, jakož i po vyhodnocení kamerových záběrů se podařilo zjistit a sestavit jeho částečný popis. Jedná se o muže ve věku kolem 30 let, štíhlé 170 až 180 cm vysoké postavy, středně dlouhých tmavých vlasů a tmavých vousů ve tvaru bradky. Muž byl oblečen do šedé bundy nebo mikiny s kapucí, černého trička, šedých kalhot a obutý do šedých sportovních bot. Na hlavě měl nasazenou tmavou čepici – kšiltovku se světlým ornamentem, umístěným vpředu nad kšiltem.

Policisté předpokládají, že by muže na fotografiích nebo podle popisu mohl někdo z občanů poznat. Proto se obracejí na širokou veřejnost se žádostí o pomoc, aby jim pomohli zjistit jeho totožnost, neboť jeho výpověď může policistům objasnit důležité okolnosti celého případu. Jakékoliv informace k tomuto případu jim mohou sdělit osobně přímo na služebně obvodního oddělení Jílové u Prahy nebo je mohou zavolat na telefon: 602 306 919, případně prostřednictvím bezplatné tísňové linky Policie České republiky 158.

 

nprap. Zdeněk Chalupa

tiskový mluvčí

P ČR Praha venkov-JIH

29. prosince 2014

 

Odkazy do noveho okna

neznámý muž-Jílové u Prahy foto č.1

neznámý muž-Jílové u Prahy foto č.1 

Detailní náhled

neznámý muž-Jílové u Prahy foto č.2

neznámý muž-Jílové u Prahy foto č.2 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem