Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do devíti objektů

KROMĚŘÍŽSKO: Způsobil škodu za bezmála dvacet osm tisíc korun. 

Koncem října zahájili kroměřížští kriminalisté trestní stíhání proti osmadvacetiletému muži, který se dopustil trestných činů krádež a porušování domovní svobody. Obviněný během července až září vnikl hned do devíti objektů na Bystřicku. Zaměřoval se především na chatové oblasti a zahrádkářské kolonie. Vloupával se hlavně do chat, vnikl ale také do odstavené maringotky, přístřešku u rodinného domu a do kontejnerů. Do objektů většinou vlezl oknem poté, co jej násilně otevřel nebo rozbil. Kradl vše, co mu přišlo pod ruce. Odnášel si například elektroniku, pracovní nářadí, vzduchovou pistoli, prodlužovací kabely, potraviny, alkohol a další věci. Majitelům tak způsobil škodu odcizením věcí za bezmála jednadvacet tisíc korun a škodu poškozením za více jak šest tisíc korun. V jednom případě mu byla nápomocna šestadvacetiletá žena. Ta je rovněž obviněna z krádeže. Obviněný se obdobné trestné činnosti dopouštěl již v minulosti. Také důkazy nasvědčovaly tomu, že se jedná právě o tohoto muže. Kriminalisté ho tak koncem října dopadli a usvědčili. Muž se následně při výslechu k trestné činnosti přiznal.

Toto úterý však kriminalisté trestní stíhání rozšílili o další skutek. Osmadvacetiletý muž společně s šestadvacetiletou ženou totiž opět vnikli do jedné z chat v Bystřici pod Hostýnem. V chatě několik dnů pobývali do doby, než je překvapil majitel objektu společně s přivolanými policisty.

Obviněnému nyní za tuto trestnou činnost hrozí až tříleté vězení, obviněné pak dvouleté.

Kriminalisté spis s žádostí o podání návrhu na vzetí obviněného do vazby předložili na okresní státní zastupitelství. Okresní soud v Kroměříži návrh okresního státního zastupitelství na vzetí pachatele do vazby odmítl a propustil ho na svobodu.

12. listopadu 2021, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem