Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupal se do chat, prý chtěl jen přespat

TEPLICKO - Cizinci hrozí až tříleté vězení; Naboural a ujel; Hledáme svědky nehody. 

Vloupal se do chat, prý chtěl jen přespat

     Policisté zadrželi 44letého cizince, který se v Horní Krupce vloupal do dvou rekreačních chat. Uvnitř zkonzumoval nějaké potraviny, podle jeho výpovědi nechtěl nic ukrást, pouze se v jedné chatce vyspat.

     Policisté mu sdělili podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody a ve lhůtě 48 hodin ho eskortují k soudci, který v případě uznání viny může podezřelého poslat až na tři roky za mříže.

Naboural a ujel

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 37letý muž, který měl v neděli odpoledne v Krupce řídit auto, které při rozjíždění do křižovatky popojelo vzad a narazilo do za ním stojícího vozidla.

     Řidič v rozporu s platnou legislativou z místa nehody ujel, poškozený ho ale pronásledoval a zavolal na policii. V Soběchlebech měl muž zastavit a utéct do polí, když ho policisté chytili, naměřili mu přes dvě promile alkoholu v dechu. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu až tříleté vězení.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o pomoc při objasnění okolností dopravní nehody, ke které došlo v době od 11:15 hodin dne 30. listopadu do 15:45 hodin dne 17. prosince 2021 na železničním přejezdu v obci Velvěty (u pily), kde neznámý řidič poškodil výstražník, čímž způsobil škodu okolo dvaceti tisíc korun a z místa odjel, aniž splnil zákonem danou povinnost při účasti na dopravní nehodě.

     Žádáme případné svědky, kteří by mohli poskytnout relevantní poznatky vedoucí k objasnění příčin a okolností nehody, případně mají k dispozici kamerové záznamy z místa nehody, aby se přihlásili na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

20. prosince 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem