Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do bytu

KROMĚŘÍŽSKO: Ukradl notebook a zlatý řetízek. 

Včera dopoledne zavolal na linku 158 čtyřiašedesátiletý muž, který operačnímu důstojníkovi sdělil, že se jeho sousedce zřejmě někdo vloupal do bytu.
Devatenáctiletá dívka z Koryčan opustila byt ráno krátce před šestou hodinou. Řádně uzamkla dveře a odešla do práce. Po půl desáté procházel okolo jejího bytu jeden ze sousedů. Právě se vracel z procházky po lese. Všiml si, že dveře bytu jsou pootevřené a poničené v oblasti zámku. Ihned zavolal na policii. Na místo proto vyrazili morkovičtí policisté, kteří následně zkontaktovali okradenou dívku. Zjistili, že zloděj vešel do bytového domu neuzamčenými sklepními dveřmi a následně se zaměřil na byt v přízemí. Vypáčil dveře a vnikl dovnitř. Poté prohledal skříně ve všech místnostech. V ložnici nakonec odcizil notebook a zlatý řetízek. Odešel balkonovými dveřmi. Majitelce tímto jednáním způsobil škodu za bezmála sedmnáct tisíc korun.
Po odcizených věcech i pachateli, který se tak dopustil trestného činu krádež a porušování domovní svobody, nyní pátrají morkovičtí policisté. Za tento skutek mu po dopadení hrozí až tříleté vězení.
 
27. června 2013, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem