Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Vloupal se do bratrova bytu

CHOMUTOVSKO - Za dobrotu na žebrotu; Výtržník odhalen; Nemilé překvapení. 

Z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý 40letý Chomutovan. Podle zjištění policistů se měl v červnu vloupat do bytu na chomutovském sídlišti, kde žije jeho bratr a odcizit odtud dvě značkové mikiny. Do obydlí, kde ho jeho sourozenec nechal donedávna přespávat, si údajně chtěl jít jen pro své věci. Přišel tam však v době, kdy nikdo nebyl doma. Protože neměl klíče, vstupní dveře překonal násilím. Z bytu si poté kromě svého kola měl odnést i značkové mikiny, které mu nepatřily. Škoda na odcizených věcech byla vyčíslena na 1.500 korun, poškozením vstupních dveří vznikla téměř desetitisícová škoda. Jednání se navíc dopustil i přesto, že v nedávné minulosti byl za podobný čin soudně trestán. V případě odsouzení mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

Výtržník odhalen

Klášterečtí policisté dopadli podezřelého, který měl před pár dny v pozdních večerních hodinách v ulici U Koupaliště zaútočit na jiného muže. Svou roli zde zřejmě sehrál alkohol, oba aktéři byli podle pozdějších zjištění policistů silně opilí. Napadený muž útočníka neznal a neví ani důvod, proč od něho obdržel několik úderů pěstí do hlavy. V jejich důsledku utrpěl drobná zranění a byl ošetřen v nemocnici. Policistům se díky kamerovým záznamům podařilo ustanovit podezřelého, kterým je 21letý muž z Klášterce nad Ohří. Ten tak nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Protože byl právě za výtržnictví v nedávné době odsouzen, může ho soud nyní potrestat až tříletým odnětím svobody.

Nemilé překvapení

Před pár dny se na chomutovské policisty obrátila žena, kterou měl okrást její bývalý přítel. Po rozchodu prý byli domluveni, že si k ní do bytu přijde pro jeho věci. Domluvená návštěva ale skončila jinak. Sedmadvacetiletý muž měl svoji expřítelkyni po vstupu do bytu fyzicky napadnout a ještě jí odcizit peněženku s doklady a platební kartou a také mobilní telefon.
Policisté již dotyčnému sdělili podezření ze spáchání trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. U soudu mu za tento trestný čin hrozí v krajním případě až dvouleté odnětí svobody.

por. Mgr. Miroslava Glogovská
tisková mluvčí
Chomutov 3. srpna 2022

vytisknout  e-mailem