Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Vloupal se do auta

KROMĚŘÍŽSKO: Odcizil pět tisíc korun. 

Velmi často upozorňujeme řidiče, aby ve vozidlech neponechávali bez dohledu žádné věci. I zdánlivě bezcenná věc totiž může pachatele navnadit ke krádeži. S případy, kdy se zloděj vloupal do auta a kradl, jsme se setkali již mnohokrát.
Včera ráno tuto nepříjemnou zkušenost získal také šestašedesátiletý muž z Holešova. V úterý navečer zaparkoval automobil Škoda Octavia před svým domem. Řádně ho uzamkl, a to i včetně převodovky. Na druhý den ráno, když dálkovým ovladačem vozidlo odemkl a otevřel zadní dveře, ucítil uvnitř vozu cigaretový kouř. Vzhledem k tomu, že on sám v autě nekouří, pojal podezření, že něco není v pořádku. Následně zjistil, že zloděj prohledal všechny příruční schránky v přední části vozidla, vyházel z nich věci a z přední středové schránky, která se nachází u řadicí páky, ukradl pět tisíc korun. Do vozidla vnikl, aniž by jej zjevně poškodil.
Po odcizených věcech a pachateli trestného činu krádež pátrají holešovští policisté. V případě dopadení mu hrozí až dva roky vězení.
 
13. listopadu 2014, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem