Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vláčky

LIBEREC – Příbuzný doplatil na vstřícné gesto. 

Příbuzenskou podporu velmi často vyhledávají osoby v tíživé životní situaci. Je totiž velmi pravděpodobné, že se právě příbuzenstvo k „postiženému“ neobrátí zády. Jakákoli iniciativa, nabídky pomoci či jen vstřícnost jsou ceněným artiklem. Nutno však podotknout, že jakákoli forma pomoci se nezřídka zvrhne ve zcela neočekávanou životní epizodu.

Ve druhé polovině srpna loňského roku, jeden z příkladných příbuzných, poskytl zázemí 35leté ženě. Chvályhodné gesto však skončilo trestním oznámením. Příbuzná využila pohostinnosti a poskytnuté střechy nad hlavou beze zbytku. Nejen, že po dobu nepřítomnosti dobrosrdečného majitele bytu postupně zcizovala jeho vybavení, ale navíc bez svolení využívala i jeho osobní automobil. Paradoxně k dopravě i do míst, kde mělo docházet k realizaci prodeje odcizených věcí.

Vášnivý sběratel plně funkčních modelů vláčků se poté, co se po delší době vrátil do místa svého bydliště, nestačil divit tomu, jaké jej přivítalo nemilé překvapení. Během své nepřítomnosti přišel o více jak desítku skvostů, mezi nimiž nechyběly modely parních, diesel-elektrických a elektrických lokomotiv. Téměř okamžitě podal trestní oznámení, kterým se začali zabývat liberečtí policisté.

Celková škoda na odcizených a neoprávněně užívaných věcech tak dosáhla bezmála 32tisíc korun.

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování posléze zahájil trestní stíhání obviněné 35leté ženy z Liberecka z přečinu neoprávněné užívání cizí věci a z přečinu krádež, za což jí v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta.

 

22. srpna 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem