Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Vítězství semilských psovodů

SEMILY - Semilští psovodi ovládli krajský přebor policejních psů. 

Ve Sklalce u Doks se uskutečnila společná soutěž ve výkonu služebních psů Policie České republiky  Krajského ředitelství  Libereckého kraje  a Ústeckého kraje. Krajská soutěž probíhala ve dnech  3. - 7. 5. 2010 a soutěžilo se v kategorii psů hlídkových a v kategorii psů pátracích.  Soutěže se zůčastnilo 8 psů z Libereckého kraje a 12 psů z Ústeckého kraje.

   V náročném programu museli služební psi prokázat své schopnosti v průzkumu terénu za účelem nalezení osob a předmětů. Dále zadržení pachatele v denní i noční době nebo vystopovat osobu na stopě dlouhé 3,5 km. K vidění byly i nekompromisní zákroky při likvidaci výtržníků, ale i ukázky skvělé poslušnosti. V obou kategoriích zvítězili psovodi z územného odboru ze Semil. Nprap. Jaroslav Petráček se psem Quartem a prap. Libor Valečko se psem Britem. Svým vítězstvím jako policisté nově vzniklého Krajského ředitelství policie Libereckého kraje se nominovali na Mistrovství republiky ve výkonu služebních psů, kde budou reprezentovat právě tento nově vzniklý kraj.

Celkové výsledky:

Kategorie psů hlídkových :      1. prap. Valečko se psem Britem   -    územní odbor Semily,  2. nprap. Soukup se psem Argem  - územní odbor Litoměřice,   3. pprap. Svobodová se psem Tyrem  - územní odbor  Liberec

Kategorie psů pátracích : 1. nprap. Petráček se psem Quartem - územní odbor Semily, 2. pprap. Studničný  se psem Indigo  - územní odbor Česká Lípa, 3. nprap. Aschenbrenner se psem Cirem - územní odbor Teplice.

 

 

                                                

 

 

                                                

 

 

vytisknout  e-mailem