Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Vítězná série naší šampionky pokračuje

Lenka Ferenčuková přivezla stříbro, tentokrát z Austrálie 

Neuplynul ani měsíc od posledního úspěchu a Lenka doslova nelení. Znovu zabodovala, tentokrát na na Arnold Classic Australia 2017, kde vystoupala až ke stříbrné medaili. Soutěž, která se konala ve dnech 17. až 19. března v prostorách Melbourne Convention and Exibition Centre se jistě stala zvláštní tím, že letošní ročník doslova ovládly závodnice z České republiky. Získaly první, druhé i třetí nejvyšší ocenění.

Je až neuvěřitelné s jakou lehkostí Lenka vítězně prochází světovými soutěžemi napříč kontinenty. Její medailová série započala úspěchem v italském San Marinu (prosinec 2016), po té byla korunovaná zlatou trofejí z USA (4. březen 2017) a nyní přišla na řadu Austrálie, kde Lenka vybojovala stříbro.

A to na soutěž málem ani neodletěla. Jak sama říká: „teď už se tomu směju, ale odlet byl docela stresující. V den odletu, ještě ráno v posilovně, jsem zaslechla v rádiu informaci o stávce pozemního personálu na letišti v Německu. Po ověření zprávy, že do Berlína, přes, který jsem měla pokračovat do Abu Dhabí, se opravdu nelétá, začalo zjišťování dalších možností. Náhradní letenka, kterou mi letecká společnost nabídla, byla absolutně nevyhovující a chvíli vše vypadalo dost beznadějně. Nakonec, se štěstím, se mi podařilo sehnat spoj, který mě, po 23 hodinách letu, včas dopravil na místo určení“.

Příprava na klání v Austrálii byla opět velmi náročná, zvlášť když soutěž navazovala na nedávné závody v USA. V tomto Lence, co se volného času týká, usnadnila přípravu podpora ze strany zaměstnavatele, tedy Policie ČR, které si velmi cení a děkuje za ni. Díky svolení pana ředitele cizinecké policie mohla čerpat v době před posledními závody služební volno.

Přirozený talent, píle, odříkání, ale také pokora k úspěchu, který po letech dřiny přichází, obrovský zápal pro věc a přátelské vystupování, to je Lenka Ferenčuková.

Všichni Lence přejeme: „ jen tak dál…“

V Praze dne 22.3.2017                                                                                                                                                                                             kpt. Mgr. Jindřiška Pospíšil Kaminská

vytisknout  e-mailem