Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Vítejte na portálu Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Ústí nad Labem.

Na těchto stránkách chceme představit naší službu a rádi bychom Vás zde informovali o naší činnosti, neboť si myslíme, že práce policie je služba veřejnosti a veřejnost má být o činnosti policie informována.

budova ředitelství budova ředitelství

 

Oblastní ředitelství služby cizinecké policie Ústí nad Labem patří mezi republikové útvary. Jsme liniově řízenou a vysoce specializovanou složkou Policie České republiky, která plní úkoly související s pobytem cizinců na území naší republiky. Tuto činnost provádíme v přesahu dvou krajů, v Ústeckém a Libereckém.  Naším úkolem je především odhalování nelegální migrace, evidence a kontrola cizinců pobývajících na území našeho státu a v neposlední řadě i aplikace právních předpisů Evropského společenství na úseku migrační politiky týkající se vstupu a pobytu cizinců v schengenském prostoru.

Od našich zahraničních sousedů nás dělí hranice probíhající po celém hřebeni Krušných a Jizerských hor a zasahuje až na hřbety Krkonoš. S našimi policisty se při plnění jejich úkolů můžete setkat na území celých Severních Čech. Oblastní ředitelství cizinecké policie sídlí v Ústí nad Labem, odkud koordinuje výkon služby. Vlastní výkon je organizován Inspektoráty cizinecké policie, které jsou umístěny v Chomutově, Ústí nad Labem, Rumburku a Liberci. Příslušný inspektorát vždy organizuje výkon služby na území přilehlých okresů.  Ve všech okresních městech Ústeckého a Libereckého kraje jsou zřízeny pracovní skupiny, které zajišťují povolování pobytu. Vzhledem k rovnoměrnému zajištění dostupnosti této služby pro veřejnost je tato služebna zřízena i v Rumburku. Na území všech inspektorátů působí Odbor specializovaných činností, který plní úkoly zejména v oblasti kontroly pobytu. 

Naši policisté vnímají svojí práci jako službu veřejnosti a bez nadsázky mohu říci, že i ve složitých podmínkách, které s sebou nese reforma policie a nedostatek policistů, odvádí svojí práci s vysokým nasazením. Prezentaci na těchto stránkách vnímáme jako další vstřícný krok k Vám.  Jejich prostřednictvím Vás chceme informovat o naší činnosti a přivítáme všechny podnětné připomínky vedoucí k našemu zlepšení a Vaší větší spokojenosti - vždyť policie je službou všem slušným lidem.

                plk. Jaroslav Novák
ředitel Oblastního ředitelství služby cizinecké policie
                      Ústí nad Labem

 

 

vytisknout  e-mailem