Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Víte, co pijete?

ZLÍNSKÝ KRAJ: Varujeme před alkoholem pochybného původu!  

Kroměřížští kriminalisté vyšetřují podezřelé úmrtí čtyřiašedesátiletého muže z Holešovska. Ačkoliv prozatím nemáme k dispozici závěrečnou pitevní zprávu, podle předběžných výsledků pitvy a laboratorního vyšetření zemřel muž na otravu metanolem.
Jak již bylo uvedeno v předchozí větě, máme k dispozici pouze předběžné výsledky. Na přesné určení příčiny smrti čtyřiašedesátiletého muže musíme ještě několik dní počkat.
Účelem této zprávy není snaha způsobit mezi lidmi paniku, jelikož dosud nevíme, co přesně u zesnulého způsobilo otravu metanolem. Je však nasnadě připomenout, že je mezi lidmi stále asi dva tisíce litrů smrtícího alkoholu z nedávné metanolové aféry. Důrazně proto varujeme před pitím alkoholu pochybného původu. Blíží se léto, čas dovolených a s tím spojené zábavy, večírky či grilování. I na těchto akcích bychom měli s jistotou vědět, co pijeme a odkud alkohol pochází. Pouze tak eliminujeme možnost, že dopadneme podobně jako desítky mrtvých či zdravotně postižených obětí metanolu.

 

6. června 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem