Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víte, co pijete?

KRAJ - Obviněnému muži hrozí až 18 let vězení. 

Na noc z pátku na sobotu 7. června loňského roku jistě dlouho nezapomene trojice mladých lidí, která navštívila diskotéku ve Špindlerově Mlýně.

Jednalo se o dva muže ve věku 24 a 26 let a jejich 25letou kamarádku. Celý večer probíhal podle jejich představ. Zlom nastal kolem druhé hodiny ranní, když se všichni tři napili z plastové lahve, kterou na diskotéku přinesl sedmadvacetiletý muž. Obsahovala čirou tekutinu zvanou GHB - tekutá extáze.  Znalí vědí, že se jedná o zakázanou psychotropní látku, která může být v kombinaci s alkoholem velmi nebezpečná, což také všichni tři vzápětí pocítili. Žena a její o rok starší kamarád dokonce upadli do bezvědomí. Naštěstí se včas dostali do rukou lékařů ve vrchlabské nemocnici, kteří jim zachránili život.  Nejmladší z trojice kamarádů tak vážné problémy neměl, tomu stačilo osvěžení studenou vodou z místního potoka.

Případem se okamžitě začali zabývat kriminalisté, kteří majitele nebezpečné látky vypátrali a následně obvinili ze zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu v případě prokázání viny hrozí až 18 let vězení.

Tento případ by měl být varováním pro ostatní návštěvníky diskoték a podobných zařízení, aby byli opatrní a vždy věděli, co konzumují. Experimenty se zakázanými látkami by se jim nemusely vyplatit a mohly by je stát i život.

mjr, Hana Klečalová, DiS.
5. září 2016 v 11:46

 

 

 

mjr. Hana Klečalová

vytisknout  e-mailem