Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víte co bylo příčinou 2 nehod?

V některých místech řidiči pravděpodobně evidují menší počet vozidel v dopravě, ale přesto dochází k nehodovým dějům a právě s přesným určením zavinění dvou dopravních nehod by mohli pomoci případní svědci událostí. 

Jedna z nich se stala 16. března o půl deváté večer mezi obcemi Litošice a Horka. Tam řidič nákladního vozidla Ford Tranzit vyjel mimo komunikaci, kde havaroval. Co bylo příčinou vyjetí mimo komunikaci, to je v šetření. Právě svědci by mohli vědět, zda ho někdo vytlačil, nebo na jakou situaci řidič reagoval.

Další nehoda je z 28. března, půl desáté dopoledne.  K ní došlo mezi obcí Býšť a Hoděšovice, tento řidič vozidla Opel Corsa z dosud nezjištěných příčin vyjel mimo silnici, kde narazil do pařezu, následkem nárazu se automobil přetočil na střechu. Zranění utrpěl on i spolujezdkyně, oba skončili v rukou lékařů.

Pokud právě vy jste se stali svědkem jakékoliv události, kontaktujte kolegy z našeho dopravního inspektorátu na čísle 974 566 254, nebo prostřednictvím tísňové linky 158. Právě vaše postřehy mohou vést ke správnému určení nehodového děje.

por. Mgr. Eva Maturová
tisková mluvčí
1. dubna 2020

vytisknout  e-mailem