Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Visací zámek zloděje neodradil

KLADENSKO – Ze zahradního domku odcizil bicykl. 

V úterý 6. srpna 2019 přijal operační důstojník oznámení od jedenapadesátileté ženy, že Během předešlé noci jí bylo ukradeno jízdní kolo v hodnotě 7.000,- Kč. Poškozená ho měla uložené v zahradním domku na pozemku u rodinného domu v Kladně v ulici Brožíkova. Zatím nezjištěný pachatel v době od 19:00 hodin dne 5. srpna 2019 do 18:00 hodin dne 6. srpna 2019 nejprve překonal oplocení u nemovitosti a vnikl na pozemek, kde vypáčil dva visací zámky u mříže zahradního domku a z toho odcizil výše uvedený bicykl. Škoda na poškození byla vyčíslena na 400,- Kč.

Případ je prošetřován jako přečin porušování domovní svobody a přečin krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Aby se podařilo zloděje vypátrat a následně zadržet, přivítali by policisté jakékoliv informace od svědků, kteří spatřili v okolí výše uvedené nemovitosti v inkriminovanou dobu podezřelé osoby. Všechny důležité poznatky mohou občané sdělit osobně na Obvodní oddělení policie Kladno - Kročehlavy, nebo mohou kontaktovat vyšetřovatele případu na telefonním čísle 974 873 576. Samozřejmě je možné využít i bezplatnou linku 158.

Děkujeme za spolupráci.

Policie ČR znovu upozorňuje občany, aby zabezpečili lépe svůj majetek! Neuzamčené a volně přístupné prostory jsou velkým lákadlem pro nenechavce. Převážně garáže, kůlny a zahradní domky jsou magnetem pro zloděje. Je dobré investovat do pořádného zámku. Čas, který zloděj potřebuje k překonání zámku, vyplývá z jeho bezpečnostní třídy.

Je logické, že pachatelé volí raději objekty, do kterých se dá vniknout rychle a za pomoci jednoduchého nářadí. Protože prakticky neexistují bezpečnostní vrata do výše uvedených objektů, je moudré chránit je elektronicky. Doporučujeme magnetická a pohybová čidla napojená na domovní alarm. Od věci není také zabezpečení věcí uvnitř. Vhodné je použít samostatné zajištění sezonních pneumatik, jízdních kol, či motocyklu.

nprap. Michaela Nováková
tisková mluvčí
P ČR Kladno
8. srpna 2019

vytisknout  e-mailem