Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Viník nehody obviněn

LIBEREC - Zemřel při ní spolujezdec. 

18. října 2009 došlo na Frýdlantsku k vážné dopravní nehodě, při které přišel zbytečně o život 27 letý mladý muž.
Nehoda se stala v neděli v noci, krátce před půl druhou.  27 letý řidič golfu, který v autě vezl dvě dívky a dalšího muže, jel klesáním od Dětřichova na Frýdlant. Zhruba na 206tém kilometru, před ostrou levotočivou zatáčkou, začal předjíždět auto, které jelo před ním. Když se pak chtěl zařadit do svého jízdního pruhu, dostal smyk a z vozovky vyjel.  Auto se několikrát převrátilo přes střechu a zastavilo se až zhruba sto metrů od silnice. Současně celá osádka z auta vypadla. Nikdo z nich nebyl připoutaný bezpečnostním pásem.
Nehoda měla skutečně tragické následky. Dvě dívky ve věku 17  a 21 let utrpěly zranění těžká, řidič ve věku 27 let utrpěl lehké zranění. Nejhůře ale dopadl poslední ze spolujezdců, 27 letý muž. Ten nehodu nepřežil.
Na základě zjištěných skutečnosté zahájil policejní komisař trestní stíhání proti 27 letému muži, který auto řídil a sdělil mu obvinění z nedbalostního trestného činu ublížení na zdraví s následkem smrti a z ohrožení pod vlivem návykové látky. Krevním rozborem bylo totiž zjištěno, že mladý muž měl v době dopravní nehodě v krvi 1,80 promile alkoholu.

Vlasta Suchánková
pislbc@mvcr.cz   974 466 207

vytisknout  e-mailem