Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Viník nehody daleko neutekl

Při zadržení řidiče pomohlo policistům kamenné sousoší 

     Dne 19. března 2010, krátce po dvaadvacáté hodině, vykonávali policisté z obvodního oddělení z Kostelce nad Labem dohled nad silničním provozem v Kralupech nad Vltavou, ulice Mostní. V rámci kontroly chtěli policisté zkontrolovat osobní vozidlo Hyundai Getz, které řídila šestatřicetiletá řidička. Když chtěla na znamení dané dle zákona policistům zastavit, došlo k tomu, že za ní jedoucí řidič osobního vozidla Audi A6 nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil svým vozem do zadní části Hyundaie. Při tomto střetu došlo na obou vozidlech ke škodě ve výši zhruba 6.000,- Kč.
     Po střetu začal řidič Audi z místa nehody ujíždět a to ulicí Třebízského směrem do ulice Tylova. Zde vozidlo zastavil a začal utíkat před hlídkou Policie ČR, která ho z místa nehody pronásledovala. Daleko však neutekl, pravděpodobně vlivem nedostatečného osvětlení a ztrátou orientace došlo k tomu, že si při útěku muž nevšiml kamenného sousoší v parku, do kterého následně narazil. Přitom si způsobil tržnou ránu na hlavě v délce zhruba 19 cm.
     Na místě byl zadržen policisty a předán lékařům k ošetření. Vzhledem k jeho zdravotnímu stavu nebylo možno provést orientační dechovou zkoušku a byl nařízen odběr krve za účelem zjištění, zda řidič, kterého policisté identifikovali jako třicetiletého muže z Mělnicka, nepožil před jízdou alkoholické nápoje.
     Nehodu a následné zvláštní jednání řidiče nadále vyšetřují mělničtí dopravní policisté.

vytisknout  e-mailem