Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Ms kraje

Bezpečnostní akce, podnapilí řidiči, sražena cyklistka... 

OSTRAVA – MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ

Během akce Beats for Love nedošlo k narušení veřejného pořádku

Několik desítek policistů z řad pořádkové policie a služby kriminální policie a vyšetřování dohlíželo na bezproblémový průběh konání kulturní akce s názvem Beats for Love, konané od čtvrtka 30. června do neděle 3. července v Dolní oblasti Vítkovic. Moravskoslezští policisté zde rovněž zabezpečovali veřejný pořádek a ochranu osob a majetku. Akce s návštěvností okolo pět a padesáti tisíc osob proběhla bez narušení veřejného pořádku, do současné doby evidujeme  šest trestných činů, a to převážně majetkového charakteru. 

Návštěvníci této akce se mohli, stejně jako ostatní účastníci silničního provozu na silnicích setkat s policejními kontrolami, které v důsledku předpokladu zvýšeného silničního provozu probíhaly a stále probíhají na celém území Moravskoslezského kraje. 

Při silničních kontrolách se policisté zaměřují nejen na dodržování stanové rychlosti, způsob jízdy a dodržování pravidel silničního provozu, ale také na používání bezpečnostních pásů. Kontrolován je samozřejmě i technický stav vozidel a doklady předepsané pro řízení. 

 

KARVINÁ - OPAVA

Hlídce neunikli ani podnapilí řidiči

Jednašedesátiletý řidič byl v rámci dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu dne 2. července zastaven a kontrolován v Karviné – Fryštátě na ulici Ostravská. Policisté muže vyzvali k provedení dechové zkoušky, která ukázala hodnotu přesahující dvě promile alkoholu v krvi. Muži bylo tedy na místě odebráno řidičské oprávnění a zároveň sděleno podezření pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Podezření pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky bylo sděleno také ženě, která řídila osobní motorové vozidlo značky Audi v Opavě, ulice Nákladní. Zde byla kontrolována hlídkou

Městské policie, která zjistila, že žena vozidlo řídila po předchozím požití alkoholických nápojů. Odborným měřením ji byla naměřena hodnota přesahující dvě promile alkoholu v krvi.

 

FULNEK LUKAVEC

Předjíždějící řidič přehlédl motocyklistu

K dopravní nehodě s těžkým zraněním došlo 1. července okolo páté hodiny odpolední v katastru obce Fulnek Lukavec. Předjíždějící řidič osobního automobilu značky Peugeot pravděpodobně přehlédl motocyklistu, který po střetu vyjel mimo komunikaci do silničního příkopu, kde havaroval. Zraněného motocyklistu z místa nehody transportoval vrtulník letecké záchranné služby. Ovlivnění alkoholem u obou řidičů bylo dechovou zkouškou na místě nehody vyloučeno. 

 

MORÁVKA

Srazil cyklistku a bez poskytnutí první pomoci ujel z místa dopravní nehody

Řidič nezjištěného osobního motorového vozidla červené barvy narazil při projíždění mírné levotočivé zatáčky do cyklistky, které tímto způsobil zranění ve formě zhmoždění a oděrek. K uvedené dopravní nehodě došlo v sobotu 2. července před osmou hodinou večerní v obci Morávka. Řidič z místa nehody ujel, aniž by poskytl zraněné cyklistce pomoc. 

V souvislosti s prověřováním tohoto případu žádáme případné svědky této události, aby kontaktovali linku 158 či nejbližší policejní služebnu.

 

por. Mgr. Lenka Sikorová
tisková mluvčí P ČR
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
3. července 2016

vytisknout  e-mailem