Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska

- od 4.9.2009 - 6.9.2009 

Přes plot pro lup
 
Ze soboty na neděli dosud neznámý lapka přelezl dvou metrový plot v Havířově Šumbarku a takto vnikl na cizí pozemek jedné stavební filmy. Po překonání visacích zámku se postupně dostal do třech skladovacích prostor. Z těchto objektů pak odcizil různé elektrické nářadí, hliníkové lešení, žebřík, televizor, dvě elektrocentrály. Poškozená firma škodu vyčíslila na částku 402 500 korun.
 
Vozidlo změnilo majitele
 
Své vozidlo Škoda Octávia stříbrné barvy dne 5.9.2009 v ranních hodinách majitel zaparkoval a řádně zajistil v Karviné Fryštátě na ulici Fryštátská. Druhého dne po poledni již vozidlo na svém místě nenašel . Policie po vozidle okamžitě vyhlásila celostátní pátrání. Majitel si vozidlo cení na částku 207 500 korun.
 
Požár vozidla
 
V neděli kolem čtvrté hodiny ranní na ulici Klimšová v Petřvaldě došlo k požáru nepojízdného vozidla značky FORD Escort. Na místě zasahovali hasiči, kteří požár uhasili.   Vozidlo bylo  požárem zcela zničeno a majiteli tak vzniklá škoda ve výši 11 000 korun. Zda auto někdo zapálil úmyslně či z nedbalosti, policie zatím prověřuje.
 
Žádal vydání peněz pod pohrůžkou násilí
 
V pátek kolem 21:30 hodin v Havířově Šumbarku na ulici Šenovská poblíže restaurace U staré pošty oslovil mladík ve věku kolem 25 let poškozeného muže r. 1963 a ptal se na cestu na vlakové nádraží. Po vysvětlení cesty mladík uchopil poškozeného pod krkem do tak zvané kravaty a pod pohrůžkou násilí žádal vydání peněz. Částka 200 korun pachatele neuspokojila, poškozeného povalil na zem, kde jej prošacoval a odcizil 800 korun mobilní telefon. Po té z místa utekl neznámo kam. Poškozený utrpěl oděrky na spánku a čele a zranění si nevyžádalo lékařské ošetření, Pachateli takto hrozí za trestný čin loupeže vězení v délce dvou až deseti let.
 
Neviděli jste pachatele
 
Pokladna z automatu na plyšáky umístěná v Hypermarketu TESCO se stala terčem dosud neznámého pachatele. V hypermarkeru TESCO Havířov pachatel v období od poloviny srpna do 4.9.2009 vypáčil kovová dvířka schránky a ze zásobníku na mince odcizil hotovost 6000 korun. Páčením způsobil další škodu ve výši 5 500 korun. Stejný skutek se stal dne 4.9.2009 za provozu kolem 10:45 hodin i v Karvinském TESCO . I u tohoto automatu na plyšáky pachatel vypáčil dvířka schránky na mince a odcizil částku 20 000 korun. Zda oba případy spolu souvisejí a dopustil se jej stejný pachatel, policie zatím šetří.
 
 
nprap. Jaroslav Kus

vytisknout  e-mailem