Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska

Karvinsko - nevítaný host, opilá jezdila ulicemi a další 

Nevítaný host
V noci na sobotu dosud neznámý pachatel vypáčil vstupních dveře do jedné karvinské restaurace. Sebou si odnesl dva LCD televizory zn. LG, finanční hotovost ve výši cca 8 000 Kč a dále blíže nezjištěné množství cigaret, tabákových výrobků a cukrovinek. Majitelce restaurace způsobil škodu ve výši 45 000 Kč.
Za volantem bez dokladů
V pátek odpoledne byl na Požárnické ulici v Havířově k běžné silniční kontrole zastaven 29letý řidič škody. Policisté zjistili, že řidič vozidla Škoda Felicia Combi má rozhodnutím Okresního soudu v Ostravě vysloven zákaz řízení na dobou dvou let. Podezřelý je ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.
Krátce po půlnoci na sobotu na ulici Dělnické v Horní Suché policisté stavěli 29letého řidiče Ford Tranzit. Při kontrole alkoholu šofér nadýchal 1,57 promile, při opakování hodnota se zastavila na 1,48 promile. Muž usedl za volant i přesto, že v roce 2007 mu byl pravomocným rozsudkem Okresního soudu v Karviné uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu 42 měsíců. Dnes je podezřelý ze spáchání přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.
Opilá jezdila ulicemi
Přibližně od tři hodiny později na Bezručové ulici bohumínští policisté při silniční kontrole zastavili 21letou řidičku Škody Fabie. Mladé ženě byla naměřena hladina 1,66 promile alkoholu v dechu, při opakované zkoušce hodnota byla už na 1,74. Její jízda byla ukončena a sama bude čelit trestnímu stíhání pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.
Nepříjemné nedělní ráno
V neděli ráno majitel osobního vozidla BMW 630 CI zjistil, že má poškozené vozidlo. V průběhu noci na neděli dosud neznámý pachatel na přední kapotě vozidla vyryl obrázek, a další rýhu přidal po celém obvodu. Automobil by zaparkován před domem na ulici Božkové v Českém Těšíně. Vzniklou škodu majitel vozidla předběžně vyčíslil na 100 000 Kč.
komisař PIS Karviná
Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 10.5.2010

vytisknout  e-mailem