Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska 29.3.2010

Karvinsko - někteří berou vše železné, útočníci jsou agresivnější a další zprávy.... 

Zloděj musel být silák
Tři transformátory o váze 900 kg odcizil zatím neznámý pachatel. Na volném prostranství u hlavní budovy nádraží Český drah v Karviné-Loukách zmizely tři součtové transformátory, jeden o váze 300 kilo. Zařízení slouží k informaci výpravčího o tom, kde se na koleji nachází kolejové vozidlo. Poškozené organizaci vznikla škoda ve výši 360 000 Kč.
Terčem se staly sady
V Havířově-Životicích neznámý lapka byl v sadech. Rozpletl pletivo a odcizil 150 kusů pozinkovaných sloupků. Během krádeže poškodil čtyři ovocné stromky. Škoda odcizením i poškozením byla vyčíslena na 13 700 Kč.
Rozebraný pracovní stroj
V době od začátku února do soboty 26.3. 2010 neznámý pachatel demontoval a odcizil kompletní přední kovovou svahovací lopatu a polovinu upínacího hydraulického zařízení. Stavební stroj – kolové rypadlo zn. Caterpillar byl odstaven v areálu bývalé Strojní traktorové stanice v Českém Těšíně. Hodnota odcizených věcí byla předběžně odhadnuta na 185 000 Kč.
Útoky útočníků
V sobotu před třiadvacátou hodinou v havířovském parku 30letého muže bodl zatím neznámý útočník. V parku mezi ulicemi Konzumní a Moravskou v městské části Šumbark po slovní rozepři neznámý pachatel využil chvilkové nepozornosti a bodl nožem nebo jiným ostrým předmětem muže do zad, do oblasti levé ledviny. Zraněný muž má krvavou bodnou ránu, kterou lékaři zašili. I když byl útok veden proti důležitému orgánu, naštěstí nebyl zasažen. Policisté případ šetří jako podezření ze spáchání zločinu Těžké ublížení na zdraví.
V Karviné na ulici Školské neznámý útočník surově napadl 63letého muže. V sobotu kolem půl desáté večer u dětského pískoviště neznámý pachatel údery pěstmi do hlavy muže srazil k zemi. Do ležící začal kopat po celém těle. Napadený muž byl ošetřen na chirurgické ambulanci s dosud neustanovenou dobou léčení.
komisař PIS Karviná 
por. Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 29.3.2010

vytisknout  e-mailem