Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska

Karvinsko - policisté šetří krádeže, vloupání i přepadení... 

Pátek
Chvilka nepozornosti stačila lapkovi k odnesení elektrické vrtačky. V Orlové-Porubě neznámý pachatel využil zvýšený pohyb lidí v domě kde právě probíhá rekonstrukce. Poškozená firma vyčíslila škodu na 18 000 Kč.
Odpoledne v Petřvaldě vstoupil do prodejny potravin neznámý muž a vzal si dvě piva. Prodavačka mu řekla, že je musí vrátit. A tak chtěl víno, ale i tento požadavek muži prodavačka rezolutně zamítla. Vzal z pultu nůž a s napřáhnutou rukou šel proti ženě. Prodavačka ze strachu o svůj život muži vydala víno a ten odešel.
Sobota
Krátce po půlnoci 28letý muž rozstřihl mříže větrací šachty vedoucí k oknu kanceláře jedné havířovské lékárny. Uvnitř objektu v propojovací chodbě rozbil skleněné dveře do kanceláře. Tam byl zadržen. Poškozením vznikla škoda ve výši 6 000 K. Pachateli hrozí trestní stíhání pro přečin krádeže a poškozování cizí věci.
Komisař zahájil trestní stíhání proti 85letému muži pro přečin těžkého ublížení na zdraví. Asi půl hodiny před polednem v Karviné projížděl svým vozidlem Škoda Felicia od křižovatky ulici Sv. Čecha a Tř. 17. listopadu ke křižovatce ulice Tř. 17. listopadu a Tř. Osvobození (křižovatka u Prioru). Dostatečně se nevěnoval řízení a zezadu narazil pravou přední části do jízdního kola. Žena (1940) jedoucí ve stejném směru po kolizi utrpěla těžká zranění a byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Ostravě.
Neděle
Rodinný dům po víkendu nemá okapy. V Havířově, městské části Suchá neznámý lapka rozpletl pletivo kolem pozemku. Pokračoval dále a z domku odcizil čtyři měděné okapové svody v hodnotě 15 000 Kč. Policie skutek šetří pro přečin krádeže a porušování domovní svobody.
Dopoledne na ulici Urxová v Karviné neznámý poberta napadl 76letou ženu. Pachatel se snažil ženě vytrhnout z ruky její kabelku, stará paní upadla na zem, ale kabelku pevně držela. Pachatelova agresivita stoupala a tak použil větší sílu, kabelku ženě vytrhl a z místa utekl. Stará paní přišla o 500 Kč na hotovosti, doklady a osobní věci. Policisté skutek šetří jako zvlášť závažný zločin loupeže.
por.Mgr. Zlatuše Viačková
komisař PIS Karviná, zpravodajství 20.9.2010

vytisknout  e-mailem