Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Karvinska

Vyhrožoval bývalé přítelkyni a další zprávy 

S rozchodem se stále nemůže smířit
 Od měsíce ledna letošního roku opakovaně osobně i prostřednictvím mobilního telefonu kontaktuje svou bývalou přítelkyní mladík z Orlové. Dívce vyhrožuje fyzickou újmou a zabitím a neustále vyhledává její osobní blízkost. Jeho počínáni se vystupňovalo v neděli, kdy mladík dívku navštívil v jejím zaměstnání. S nožem v ruce vyhrožoval dívce i jejímu novému příteli zabitím. Přivolaní policisté muže na místě zadrželi, umístili do policejní cely a státnímu zástupci podali návrh na vzetí do vazby. Násilník totiž čelí obvinění z trestného činu nebezpečné vyhrožování a pronásledování za což mu hrozí trest odnětí svobody až na tří léta.
 
Trošku drahé kopnutí
 Jedno kopnutí-škoda 10 000 korun. Takto předběžně odhadl škodu na vozidle značky Peugeot 407 stříbrné metalízy jeho majitel. V neděli kolem 19:15 hodin v Havířově Městě kopl do zadního levého blatníku uvedeného vozidla jeden nenechavec. Ten se na policii zodpovídá z trestného činu poškozování cizí věcí.
 
Lákala ho autokosmetika
 Policisté na Karvinsku na Velikonoční pondělí zaznamenali dva trestné činy, kde si pachatel vyhlédl benzinovou čerpací stanici. První skutek se stal jednu hodinu po půlnoci v Karviné Fryštátě. Pachatel před hlavními vstupními dveřmi vypáčil žaluziové boxy a odcizil různou autokosmetiku v předběžné ceně 2000 korun. Následně se po vypáčení vstupních dveří dostal do samotného objektu, kde odcizil prázdnou kovovou šuplíkovou kasu v hodnotě 10 000 korun. Druhý případ zaznamenali policisté v Havířově kolem půl čtvrté ranní. Pachatel se marně snažil násilně vniknou do boxu s kosmetikou a rovněž tak pokusy o vypáčení vstupních dveří do čerpací stanice za pomoci čtyřmetrové tyče byly marné. Poškozením tak vznikla škoda ve výši 4 500 korun. Zda oba případy má na svědomí jeden pachatel policie prověřuje.
 
Co viděl, to sebral
 V Havířově Městě z neděle na pondělí se celkem do šesti vozidel různých značek se vloupal neznámý pachatel. Sebral vše co mu přišlo pod ruku. Bral nářadí, žárovky, CD nosiče, autorádia, notebook, auto navigaci, světlomety a nepohrdnul ani slunečními brýlemi. Majitele si své věci cení na celkovou částku 105 500 korun a rozbitá okna a poškozené dveře na částku 34 200 korun.
 
 nprap. Jaroslav Kus

vytisknout  e-mailem