Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy z Bruntálska

Aby si odnesl kola, vypnul elektriku, Pět dětí pod vlivem alkoholu, Podvodní brusiči nožů a další... 

Vypnul elektriku a odnesl si kola
V době od 11. do 12.7.2009 dosud neznámý pachatel přelezl oplocení rodinného domu v Zátoru. Ze zaparkovaného vozidla Opel odcizil dvě litá originální hliníková kola s letními pneu. Následně vypnul elektrické jističe v rozvodové skříni a prošel k hlavnímu vchodu domu. Zde vzal dvě horská jízdní kola. Svým jednáním způsobil majitelům celkovou škodu ve výši přes 12 tisíc Kč.
 
Chlapec běžel za míčem a vběhl pod vozidlo
V odpoledních hodinách dne 12.7.2009 v Bruntále na ulici Květná si hrál 8letý chlapec s míčem a aniž by se rozhlédl vstoupil zpoza odpadkových kontejnerů bezprostředně před přijíždějící vozidlo Felicie, které řídil 55letý muž. Došlo ke střetu a k lehkému zranění chlapce. Provedenou dechovou zkouškou bylo vyloučeno požití alkoholu u řidiče felície. Způsobená škoda na vozidle činí 500 Kč.
 
Podvodní brusiči nožů okradli babičku
Další využití důvěřivosti starých lidí a jejich následné podvodné okradení šetří nyní policisté v Krnově.  
Dva doposud neznámí pachatelé v Krnově na ulici Rooseveltova v pátek 10.7.2009 vstoupili nepozorovaně do bytu 75leté paní, která měla pravděpodobně nedovřené vstupní dveře. Jeden z pachatelů zůstal stát v předsíni a druhý prohledávat skříně v ložnici a odcizil finanční hotovost ve výši 12 tisíc Kč. Když si jednoho z mužů všimla seniorka, tak použili legendu o broušení nůžek a nožů. Když poškozená souhlasila s nabroušením nožů, tak pod záminkou tupé brusky, oba pachatele odešli a již se nevrátili.
K popisu pachatelů:
            - první pachatel věk kolem 50 let, tmavší pleti, vysoký kolem 170 cm, tmavých vlasů a střední postavy. Na sobě měl oblečeny modré montérky či rifle a modrou bundu.
            - druhý pachatel byl ve věku kolem 30 let, světlé barvy pleti, výšky kolem 175 cm, tmavých středně dlouhých vlasů, které měl rozcuchané. Oblečen byl podobně, jako první pachatel. Oba muži byli zanedbaného zevnějšku. 
 
Agresivní muži skončili na záchytce
Rýmařovští a krnovští policisté zasahovali v průběhu víkendu u agresivního jednání dvou osob, které byly silně pod vlivem alkoholu. Jednomu naměřili 3,08 a druhému 2,51 promile alkoholu v dechu.
            - v pátek 10.7.2009 v Krnově na ulici Stará 39letý muž napadal svou stejně starou manželku. Policisté ho zajistili a vzhledem k tomu, že byly důvodná obava, že ve svém násilném jednání bude pokračovat, tak byl převezen k vystřízlivění na záchytnou stanici do Opavy. U muže policisté naměřili 2,51 promile a i žena byla pod vlivem, kdy její dechová zkouška vykázala hodnotu 2,44 promile.
            - v neděli odpoledne napadal 34letý muž nejprve občany u restaurace ve Staré Vsi a následně v Dolní Moravici. Vulgárně jim nadával a vyhrožoval, že jim vyhodí barák do povětří. Policisté z Rýmařova muže zajistili a pro jeho agresivní chování mu byla nasazena i pouta. Byl eskortován na obvodní oddělení, kde mu naměřili 3,08 promile alkoholu v dechu. Následně byl muž převezen na záchytnou stanici k vystřízlivění.
 
Vzal peníze a gramofonové desky s koledami
V Rýmařově na ulici Lidická dosud neznámý pachatel rozlomil dne 11.7.2009 zámek dveří do bytu v domě s pečovatelskou službou a vnikl dovnitř. Zde vše prohledal a odcizil obálku s finanční hotovostí 9 tisíc Kč, dámské i pánské hodinky, 15 ks velkých a 25 ks malých gramofonových desek z 60. let. Způsobená škoda činí přes 11 tisíc Kč.
 
Pět mladistvých bylo pod vlivem alkoholu
V souvislosti s konáním akce Fabrikafest v Břidličné proběhla v nočních hodinách 10. do 04,00 hodin 11.7.2009 mimořádná akce, která byla zaměřena na podávání alkoholických nápojů mladistvým, pátrání po osobách a věcech a kontrolu dodržování pravidel silničního provozu. Akce se zúčastnilo 12 policistů, kteří v souvislosti s akcí Fabrikafest zkontrolovali 75 nezletilých a mladistvých osob. V pěti případech bylo zjištěno požití alkoholu. Jednomu nezletilému mladíkovi bylo dokonce při dechové zkoušce naměřeno 1,94 promile a byl agresivní. Při této akci také policisté zjistili tři dopravní přestupky. Jeden byl oznámen správnímu orgánu a dva byly vyřízeny blokově.
  
Nehody motorkářů
V průběhu víkendu šetřili policisté dvě nehody motorkářů.
V neděli v 17,05 hodin mezi obcemi Malá Štáhle a Václavov jel 47letý motorkář z Opavy s hondou při průjezdu prudké levotočivé zatáčky a jízdě z kopce nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze silnice a dostal smyk. Vyjel vpravo mimo vozovku do příkopu, kde havaroval. Zranil se lehce. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 25 tisíc Kč.
                                                                                    
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem