Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy na Karvinsku 23.4.-25.4.

Karvinsko - násilí, vloupačky, výhrůžky ...to byl víkend v našem regionu 

Maskován a ozbrojen chtěl loupit
V pátek před půlnocí vstoupil do jedné karvinské videopůjčovny neznámý muž. S pistolí v ruce chtěl po 48leté obsluhující ženě peníze. Když zjistil, že v zadní místnosti může být další osoba, lekl se a z půjčovny utekl. Získaný popis: muž kolem 20ti let, vysoký asi 170-175 cm, štíhlé postavy. Oblečen byl v bundě bílé barvy s šedočernými kostkami se stojatým límcem, na hlavě bílo-černou-šedou kšiltovku, černé sluneční brýle, přes obličej bílý šátek.
Pobodání předcházela hádka
Pár minut po půlnoci na sobotu na karvinské ulici městské části Nové Město po slovní rozepři 27letý muž bodl o pět let mladšího mladíka. Úder vedl kuchyňským nožem s čepelí délky 11 cm na hrudník protivníka a způsobil mu řeznou ránu v délce 1 cm, zasahující do hloubky 2 cm. Zraněnému mladíkovi ránu ošetřili a propustili do domácího léčení. Proti staršímu bylo zahájeno trestní řízení zločinu těžkého ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví.
Výhrůžka bombou byla planá
V noci na neděli, přesně 58 minut po sobotní půlnoci, neznámý mužský hlas anonymně zatelefonoval na tísňovou linku městské policie. Oznámil, že v restauraci Hawai v Havířově-Městě je bomba. Evakuováno bylo asi 150 lidí, prohlídkou nebyl nalezen žádný podezřelý předmět. Kolem druhé hodiny byl provoz znovu obnoven.
Násilně ke zdroji
V Orlové neznámý lapka bral rovnou ve sběrných surovinách. V noci na neděli násilně vnikl do areálu a poté do místnosti sběrných surovin. Sebou si odnesl asi 500 kilo mědi v hodnotě 52 000 Kč.
komisař PIS Karviná
Bc. Zlatuše Viačková, zpravodajství 26.4.2010

vytisknout  e-mailem