Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Víkendové zprávy

Bruntál -policisté objasnili okradení seniora 

Albrechtičtí policisté objasnili případ okradení seniora. Dne 12. 1. 2019 zadrželi  54letého cizince a u něj zajistili také částku 6 tisíc korun. Podezřelého umístili do policejní cely a následující den policejní komisař zahájil jeho trestní stíhání z přečinu krádeže. Obviněnému je kladeno za vinu, že dne 2. 1. 2019 v obci Dívčí Hrad měl přijet k domu poškozeného seniora a nabízet mu nespecifikované zboží, které měl vynášet z auta a skládat do chodby domu. Za zboží měl nejdříve požadovat 10 tisíc korun, následně částku snižoval až na 5 tisíc korun. Poškozený s touto částkou souhlasil, když z peněženky vytahoval hotovost 6 tisíc korun, tak mu ji měl obviněný vytrhnout. Při odchodu měl ještě odnést část zboží, které nabízel k prodeji. Obviněnému nyní hrozí trest odnětí svobody až do výše dvou let.

Poškození vozidla

Dopoledne 11. 1. 2019 v Karlově pod Pradědem na parkovišti pod sjezdovkou Myšák poškodil pachatel lak zaparkovaného vozidla Mitsubishi. Do laku na zadních pravých dveřích vytvořil rýhu o délce 49 cm. Způsobená škoda činí nejméně 9 tisíc korun.

Nehodovost

Dopravní policisté řešili v průběhu víkendu osm nehod, při kterých došlo k jednomu lehkému zranění. Polovina nehod byly střety se zvěří. Způsobená škoda přesáhla 350 tisíc korun. Při silničních kontrolách policisté zjistili u dvou řidičů jízdu pod vlivem alkoholu a u jednoho pod vlivem drog.

V Horním Benešově na ulici Leskovecká dne 11. 1. 2018 v 17:20 hodin šel 46letý muž při pravém okraji vozovky. Aniž by se přesvědčil, že může přejít silnici, tak vstoupil bezprostředně před projíždějící vozidlo Škoda. Jeho řidič prudce sešlápl brzdu, ale střetu již nemohl zabránit. Chodec spadl na kapotu vozidla a následně na komunikaci. Utrpěl zranění, pro která byl převezen do nemocnice. Při nehodě vznikla na automobilu škoda ve výši 20 tisíc korun. Požití alkoholu bylo u řidiče i chodce vyloučeno dechovými zkouškami.

Z chyty odcizil slivovici

Vloupání do zahradní chatky a odcizení slivovice nahlásil o víkendu majitel nemovitosti bruntálským policistům. K činu došlo v době od 22. 12. 2018 do 13. 1. 2019 v zahrádkářské kolonii „Žlutý kopec“ v Bruntále. Pachatel rozbil okno a vnikl do objektu, který prohledal. Odcizil jednu láhev slivovice. Majiteli vznikla škoda poškozením zařízení a krádeží celkem 1 250 korun. Policisté případ prověřují jako podezření z přečinů krádeže a porušování domovní svobody.

Taxikář přišel o 42 tisíc korun

Dne 11. 1. 2019 v době od 21:15 až 21:25 hodin v Bruntále využil prozatím neznámý pachatel nepozornosti a krátké nepřítomnosti řidiče taxíku a z odkládací schránky ve dveřích vozidla mu měl odcizit peněženku. V ní se nacházela hotovost 42 415 korun. Řidič se měl z vozidla na chvíli vzdálit a nechat tam jednoho z převážených pasažérů samotného. Bruntálští policisté případ prověřují jako podezření z přečinu krádeže.

por. Bc. Pavla Jiroušková

14. 1. 2019

vytisknout  e-mailem