Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Víkendové zpravodajství z Lounska

Neznámý sprejer poničil autobusy; Zloděj oloupil starší ženu; Propanbutanové láhve přilákaly zloděje; Zapomenuté peníze v bankomatu někdo odcizil; Po vyjmutí čelního skla vnikl do auta; Ford Mondeo byl odcizen v Žatci; Dopravní zpravodajství  

Neznámý sprejer poničil autobusy

Koncem minulého týdne řádil dosud neznámý pachatel v Postoloprtech před ubytovnou Meta. Zajímaly ho dva autobusy zn. Karosa, které poničil tak, že je postříkal černým sprejem. U jednoho z nich vytvořil různé obrazce mezi předními a zadními dveřmi a u druhého pomaloval pravou zadní stranu. Svým činem způsobil sprejer škodu za dva tisíce korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení, po pachateli pátrají.

Zloděj oloupil starší ženu

V pátek navečer okradl v lounské ulici Prokopa Holého neznámý zloděj 66letou ženu. Napadl ji několika údery do oblasti břicha, následně ji povalil na chodník a silou jí vytrhl z rukou kabelku. S kořistí pak z místa utekl. Poškozená měla v kabelce doklady, peněženku s finanční hotovostí a další věci. Zloděj svým činem způsobil ženě škodu za 1 000 Kč, ale daleko závažnější újmu jí určitě způsobil na jejím psychickém stavu. Poškozená byla z místa převezena rychlou záchrannou službou k lékařskému ošetření. Policisté případ vyšetřují jako trestný čin loupeže, po pachateli intenzivně pátrají.

Propanbutanové láhve přilákaly zloděje

Koncem minulého týdne se dosud nezjištěný poberta vloupal do klece s propanbutanovými lahvemi u prodejny smíšeného zboží ve Vroutku. Nezjištěným způsobem u klece odstranil a poté odcizil dva visací zámky a následně si přisvojil 22 kusů plných propanbutanových lahví. Svým činem tak způsobil škodu přesahující dvacet tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.   

Zapomenuté peníze v bankomatu někdo odcizil

Nezákonně se v sobotu kolem poledne obohatil na úkor jiného dosud neznámý pachatel. V jednom z lounských bankomatů si totiž přisvojil peníze, které mu nepatřily. Po výběru z bankovního účtu je tam zapomněl muž středního věku z Loun a když se pro ně po chvilce vrátil, byly pryč. Jednalo se o částku ve výši deset tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže.

Po vyjmutí čelního skla vnikl do auta

Policisté šetří vloupání do vozidla zn. Škoda Felicia, ke kterému došlo z neděle na pondělí v Hřivčicích. Neznámý pachatel nejprve u auta vyjmul přední sklo, poté vnikl dovnitř a odcizil autorádio zn. Sony s CD přehrávačem. Odstraněné čelní sklo bez dálniční známky si rovněž odnesl, stejně tak i z nádrže odčerpaný benzin v hodnotě asi 300 Kč. Celková škoda byla vyčíslena na 7 000 Kč.

Ford Mondeo byl odcizen v Žatci

Ze soboty na neděli někdo odcizil v žatecké ulici M. M. Černobýla zaparkovaný vůz zn. Ford Mondeo. Řádně uzamčené vozidlo žluté barvy mělo hodnotu 180 000 Kč. Policisté po pachateli i odcizeném vozidle pátrají.

Dopravní zpravodajství

Minulý týden vyjížděli policisté lounského okresu celkem ke 27 dopravním nehodám. Jeden člověk byl při nich usmrcen, šest lidí bylo zraněno lehce. Škoda činí 1 421 000 Kč. O víkendu se odehrálo 16 nehod, z toho 14 v sobotu. Pět lidí utrpělo lehčí újmu na zdraví, škoda byla odhadnuta na 913 000 Kč. Nejčastější příčiny: nepřiměřená rychlost a nesprávný způsob jízdy.  

vytisknout  e-mailem