Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Opilá řidička se cítila být fit 

Během uplynulého víkendu prověřovali policisté několik desítek oznámení, věnovali se řidičům, kteří se nebojí usednout za volant pod vlivem alkoholu či drog, a v neposlední řadě je zaměstnaly rodinné a sousedské neshody.
 
Pátek 7. října 2011
VYKÁZANÝ HOST - Před druhou hodinou ranní vyjeli muži zákona  do jedné z heren v Hořicích, kde došlo k incidentu mezi opilým  hostem a barmanem, který měl hosta dokonce vláčet za nohy ven.  Třiatřicetiletý muž měl v prostoru výherních automatů obtěžovat jednoho z hráčů, který si to nenechal líbit a obrátil se o pomoc na barmana. Ten neváhal a hosta z herny vykázal. Nejdříve mu vzal hůl, kterou mu  odnesl  před hlavní vchod, a poté se pro něj vrátil. Chytil ho za  ramena a vyvedl ho z podniku ven.  Připustil, že mu při tom muž mohl vyklouznout z ruky, a tak ho možná chvíli vláčel za nohy ven. Provedená dechová zkouška u opilého hosta prokázala přes 2 promile alkoholu. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
ZNEČIŠTĚNÁ VOZOVKA - Před osmou hodinou ranní se obrátil na linku 158 rozzlobený řidič s tím, že mezi Žereticemi a Vysokým Veselím je silně zablácená vozovka, která není řádně označena. Hlídka na místě zjistila, že zde probíhá řepná kampaň, v rámci které dochází k znečištění vozovky, která je ovšem řádně označena a řidiče včas upozorňuje na nebezpečí s tím spojené. Policisté kontaktovali odpovědného pracovníka, který uvedl, že je na vozovce v pravidelných intervalech prováděn úklid.
 
POŠKOZENÉ VOZIDLO - Neznámý vandal úřadoval v noci v Jičíně v ulici Na Jihu, kde  u  zaparkovaného vozidla Iveco Daily propíchal pneumatiky. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
DRAHÉ HRUŠKY - Před čtrnáctou hodinou vyjela policejní hlídka do Ledkova, kde se na dvoře neobydleného domu měly údajně pohybovat cizí osoby. Policisté na místě zastihli čtyřicetiletou ženu, která na stromě česala hrušky. Vzhledem k tomu, že strom nebyl její, a tudíž ani hrušky jí nepatřily, dostala na místě blokovou pokutu ve výši jeden tisíc korun. Snad si bude pro příště pamatovat, že krást se nemá.
 
KRÁDEŽ KOVU - V odpoledních hodinách oznámil na policii v Hořicích majitel jedné z firem v Dobré Vodě, že mu někdo z areálu firmy odcizil kovové disky, hydraulický válec a další různé železné věci, které nakonec našel ve sběrně druhotných surovin. Policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku, teď budou zjišťovat, kdo železo do sběrny prodal a jak k němu přišel.
 
NEPOJÍZDNÝ KAMION - Do cíle své cesty nedojel řidič nákladního vozidla, který  byl po šestnácté hodině kvůli poruše nucen odstavit kamion v Ostroměři před železničním přejezdem. Vzhledem k tomu, že se za nepojízdným vozidlem začaly tvořit kolony, vyjela na místo policejní hlídka, která provoz řídila kyvadlově. Úsek byl plně zprůjezdněn až po osmnácté hodině, kdy bylo nepojízdné vozidlo odtaženo.
 
ZBYTEČNÉ OBAVY - Dusná atmosféra údajně vládla večer v jedné z heren v Kopidlně, kde mělo dojít mezi několika hosty k neshodám. Vzhledem k tomu, že se obsluha začala bát případného napadení, oznámila raději vše na policii. Hlídka na místě zjistila, že obavy byly zbytečné, neboť pouze jeden z hostů svojí neopatrností rozbil půllitr, který obsluze uhradil.
 
Sobota 8. října 2011
NEFUNKČNÍ SEMAFORY - V ranních hodinách upozornil policisty jeden z řidičů na nefunkční semafory, které byly kvůli opravě vozovky umístěny  na kruhovém objezdu v Nové Pace. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která zajistila jejich opravu.
 
ZE STOPAŘE SE VYKLUBAL CELOSTÁTNĚ HLEDANÝ MUŽ - Na údajně podnapilého muže, který po deváté hodině stopoval u Hořic, upozornila na linku 158 obsluha benzínové čerpací stanice. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o čtyřiapadesátiletého cizince, po kterém bylo vyhlášeno pátrání po pobytu. O svoji svobodu se ale bát nemusel, neboť byl po provedených úkonech opět volný.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Po desáté hodině dopolední se vypravil do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží třiasedmdesátiletý muž, který zde odcizil lahev vodky. Při krádeži ho odhalili pracovníci místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. A tak nakonec důchodce musel "lahodný" mok vrátit a navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 500 korun.
 
V KOČÁRKU VEZL ŽELEZO - Dětský kočárek a v něm troje plechová dvířka. Přesně takový náklad vezl v dopoledních hodinách devatenáctiletý mladík v Hořicích, kterého kontrolovala policejní hlídka. Na dotaz, odkud dvířka pocházejí, uvedl, že je z prostoru určeného k ukládání popelnic v Husově ulici. A tak nejenže musel dvířka vrátit zpět, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
POTRHANÉ SLEPICE - Středně velký černý pes s bílou náprsenkou, který vypadá jako labrador  vnikl  v odpoledních hodinách na dvorek jednoho z rodinných domů v Libuni, kde honil slepice. Jeho útok nakonec čtyři z nich nepřežily. Majitelka vyčíslila škodu na nejméně 600 korun. Policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti pořádku ve státní správě a územní samosprávě, teď zjišťují, komu pes patří.
 
KRÁDEŽ BUNDY - Ve večerních hodinách úřadoval v jedné z jičínských restaurací zloděj, který nikým nepozorován odcizil z věšáku pánskou  bundu Nordblanc černé barvy. Majitel vyčíslil její hodnotu na 2 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZRANĚNÝ MUŽ - Před půlnocí vyjela policejní hlídka do malé obce na Jičínsku, kde mělo dojít k roztržce mezi dvěma muži. Napadeným měl být šestašedesátiletý důchodce, který měl tržnou ránu na hlavě. Vzhledem k tomu, že hovořil velmi nesrozumitelně, vyzvali ho policisté k provedení orientační dechové zkoušky na alkohol, která u něj prokázala  téměř 1,7 promile alkoholu. I když během výslechu uváděl několik verzí, jak ke zranění přišel, přesto policisté případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Neděle 9. října 2011
SILNIČNÍ KONTROLA - Krátce po půlnoci kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace osobní vozidlo Rover 416, které řídil devatenáctiletý mladík. Během kontroly policisté zjistili, že nemá za volantem co dělat, neboť není a nikdy nebyl držitelem příslušného řidičského oprávnění. Případ, který novopačtí policisté zadokumentovali jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu, bude projednávat příslušný správní orgán.
 
RUŠIL NOČNÍ KLID A PAK VOLAL NA 158 - Před jednou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Sobotce jednoho z místních občanů, který svým hlukem rušil noční klid. Policisté muže vyzvali k předložení občanského průkazu, což učinil. Ještě než muži zákona stačili doklad zkontrolovat, volal muž na linku tísňového volání 158, že svůj občanský průkaz postrádá. Po nutných formalitách mu ho policisté opět vrátili a přitom mu důrazně vysvětlili, jak se má v nočních hodinách chovat na veřejnosti. 
 
OPIlLÝ MUŽ LEŽEL PŘED PIVOVAREM - Ve dvě hodiny ráno ležel v Nové Pace před bránou pivovaru silně opilý muž, který nebyl schopen chůze. Hlídka, která vyjela na místo, muže probudila a pro jistotu raději doprovodila až domů, kde mohl pokračovat ve spánku. 
 
S OPILCI JE TĚŽKÁ ŘEČ - Nad ránem oznámila na lince 158 notně opilá žena, že ji v jednom z jičínských klubů napadl vyhazovač. Policisté, kteří  vyjeli na místo, se nestačili divit. Žena se vůči nim chovala velmi arogantně a byla drzá. Nechtěla s hlídkou spolupracovat, a tak ji muži zákona  poučili o tom, že pokud bude chtít něco oznámit, nechť tak učiní až vystřízliví.
 
NEZNÁMÝ VANDAL - V noci řádil v Jičíně neznámý vandal, který v ulici Kosmonautů poškrábal na několika místech lak  zaparkovaného vozidla Škoda Octavia. Majitel vyčíslil škodu na téměř 13 tisíc korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přečin poškození cizí věci.
 
OPILÁ ŘIDIČKA SE CÍTILA FIT - Několik minut po devatenácté hodině oznámil na policii jeden z řidičů, že ve směru od Nové Paky na Mladou Boleslav jede osobní vozidlo Peugeot 206, jehož řidič je zřejmě opilý, neboť přejíždí z jedné strany na druhou. Uvedené vozidlo následně policisté zastavili v Ohařicích. Nutno zdůraznit, že volající měl naprostou pravdu. Jen za volantem neseděl řidič, ale pětapadesátiletá žena, v jejímž dechu policisté opakovaně naměřili 2,33; 2,89 a 3,03 promile alkoholu. Ve voze spolu s ní cestoval muž, z jehož dechu bylo patrné, že je rovněž pod vlivem alkoholu. Řidička s naměřenými hodnotami zásadně nesouhlasila a pouze uvedla, že po obědě vypila jedno pivo a jednu odlivku slivovice. Vzhledem ke svému stavu nemohla v jízdě pokračovat, a tak policistům nezbylo nic jiného, než vozidlo nechat prostřednictvím odtahové služby z komunikace odtáhnout. Řidička i se spolujezdcem nakonec skončili na policejní služebně, kde je vzhledem k pozdní hodině a nedostatečnému oblečení nechali policisté přečkat noc. Ráno je čekala cesta na vlakové nádraží, odkud pokračovali domů až do Kralup nad Vltavou. Policisté případ šetří jako přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.
 .
 
nprap. Hana Klečalová
10. října 2011 v 14:00
 
 

vytisknout  e-mailem