Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Odcizené kolečko našel ve sběrně a vykoupil ho 

První sníh, který během uplynulého víkendu napadl na Jičínsku, překvapil některé motoristy, kteří pak na kluzkém povrchu vozovek bourali. Celkem policisté vyšetřovali šest dopravní nehod, při kterých nebyl naštěstí nikdo zraněn. Celková škoda byla vyčíslena na 325 tisíc korun.
 
Pátek 26. října 2012
KRÁDEŽ PENĚZ - V ranních hodinách jednatřicetiletý muž v Hořicích do jednoho z bytů v Havlíčkově ulici, kde z odložené kabelky odcizil pět set korun. Při krádeži ho přistihl majitel bytu, který ho zadržel a následně vše oznámil na policii. Muž se domníval, že když ukradené peníze vrátí, tak se mu nic nestane. To se ale zmýlil. Za přečin porušování domovní svobody mu totiž hrozí až dva roky vězení.
 
ZLODĚJ ODNESL MOTOROVÉ PILY - V dopoledních hodinách vyjeli novopačtí policisté do Štikova, kde vyšetřovali krádež motorové pily Dolmar v hodnotě 14 tisíc korun, kterou neznámý pachatel odcizil z nezajištěné kůlny. Během šetření muži zákona zjistili, že zloděj navštívil i další kůlnu, ze které odcizil motorovou pilu Stiga v hodnotě 7 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
NEŠTĚSTÍ V KUCHYNI - Krátce před jedenáctou hodinou vyjeli policisté spolu s hasiči do Chotče, kde mělo dojít k požáru rodinného domu. Nakonec se ukázalo, že především došlo k zakouření celého domu, a to od utěrky, která spadla při přípravě oběda na rozpálený vařič. Případ si na místě převzal vyšetřovatel hasičů.
 
DÛCHODKYNĚ UVĚŘILA KLEPÛM - Po poledni se obrátila na policii starší žena z Jičína s tím, že se jí ztratily 3 tisíce korun. Dále uvedla, že má podezření na konkrétní osobu, která jí měla peníze vzít. Hlídka po příjezdu na místo zjistila, co se přesně stalo. Seniorce se totiž peníze neztratily, nýbrž je sama půjčila své kamarádce, která jí slíbila, že ji peníze vrátí   7. listopadu z důchodu. Vzhledem k tomu, že se věřitelce donesly zvěsti, že se má dlužnice stěhovat, chtěla peníze okamžitě vrátit. Žena jí je ale nemohla dát, protože potřebnou hotovost neměla. Navíc svoji kamarádku ubezpečila, že se stěhovat nebude, a tudíž se nemusí o svoje peníze bát.
 
ZLODĚJ NA HŘBITOVĚ - Hřbitov v Hořicích přilákal neznámého zloděje, který na jednom z hrobů odcizil měděnou mísu v hodnotě 2 tisíce korun. Po pachateli, kterému za přestupek proti majetku hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta, pátrají hořičtí policisté.
 
ODCIZENÉ KOLEČKO NAŠEL VE SBĚRNĚ - V odpoledních hodinách řešili novopačtí policisté krádež stavebního kolečka, které neznámýpachatel odcizil z volně přístupné zahrady v Hilmarově ulici. Majitel, který škodu vyčíslil na 200 korun, si následně kolečko našel  v jedné z místních sběren, odkud si ho za 80 korun vykoupil. Policisté, kteří případ šetří jako přestupek, teď zjišťují, kdo kolečko do sběrny dovezl.
 
ZDROGOVANÝ ŘIDIČ - Krátce před osmnáctou hodinou kontrolovala policejní hlídka v Ústí u Staré Paky osobní vozidlo Volkswagen Golf, které řídil dvaadvacetiletý mladík. Během kontroly policisté zjistili, že mladý řidič není zcela fit. Byl totiž pod vlivem drog, což potvrdil test na přítomnost omamných a psychotropních látek. Řidič tak rázem přišel o řidičské oprávnění a navíc ho čeká správní řízení.
 
JÁ MÁM STRACH - Strach o svoji osobu měl v podvečerních hodinách muž z Hořic, který třesoucím se  hlasem uvedl na lince 158, že se bojí, aby ho někdo nenapadl. Údajně před jeho domem stálo delší dobu nějaké auto, a navíc mu někdo v domě „vyhodil“ pojistky. Hlídka na místě zjistila, že jsou jeho obavy zbytečné a že na něj nikdo nečíhá. Před domem totiž parkoval jeho soused, se kterým žádné spory nemá, a pojistky mu také nikdo „nevyhodil“. Výpadek  měl na svědomí vadný spotřebič v bytě.
 
PLAČÍCÍ HOSTÉ - V pozdních nočních hodinách vyjeli jičínští policisté do pivnice na Valdštejnově náměstí, kde všichni hosté kašlali a pálily je oči. Dle obsluhy zřejmě někdo použil v pivnici slzný plyn nebo jinou dráždivou látku, která pak měla za následky zdravotní problémy hostů. Po příjezdu hlídky již byla pivnice vyvětrána a žádný z hostů už zdravotní problémy neměl
 
Sobota 27. října 2012
KRÁDEŽ MOTOCYKLU - Ráno vyšetřovali novopačtí policisté v Dolní Nové Vsi krádež motocyklu Jawa a zahradní lavičky, které neznámý pachatel odcizil z volně přístupné kůlny. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
VANDAL V BĚLOHRADĚ - Neznámý vandal řádil v noci na sobotu v Lázních Bělohradě, kde u jedné z budov rozbil několik oken. Celková škoda byla vyčíslena na 1.500 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
HLINÏKOVÁ KOLA ODNESL ZLODĚJ - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který vnikl v Kněžnicích na soukromý pozemek, kde z volně přístupné garáže odcizil 4 hliníkové disky s letními pneumatikami Continental a pětilitrový kanystr s benzínem. Majitel vyčíslil škodu na téměř 18 tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení.
 
KOLO ZMĚNILO MAJITELE - V odpoledních hodinách odcizil neznámý pachatel v Sobotce před jednou z restaurací pánské horské kolo Olpran zelené barvy v hodnotě 1.200 korun. Po pachateli pátrají sobotečtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
SPADLÝ STROM - Na spadlý strom u Konecchlumí upozornil na lince 158 jeden z projíždějících řidičů. Policisté informaci předali pracovníkům správy a údržby silnic, kteří překážku odstranili.
 
MUŽ NA ČTYŘECH - V pozdních nočních hodinách prověřovali novopačtí policisté informaci o muži, který se měl nacházet "na všech čtyřech“ uprostřed vozovky. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o místního občana, který byl tak opilý, že i na těch "čtyřech" se sotva udržel. Z tohoto důvodu ho muži zákona doprovodili domů, kde se o něj postarala rodina.
 
VÝTRŽNOST NA UBYTOVNĚ - Krátce před půlnocí vyjeli jičínští policisté do jedné z místních ubytoven, kde měla opilá žena tropit výtržnosti. Hlídka na místě zjistila, že nebyla sama, ale opilých zde bylo mnohem více. Všem přítomným proto  policisté řádně domluvili a vysvětlili, jak se mají chovat. Všichni se poté přemístili do svých pokojů a přitom slibovali, že budou až do rána spát. Kupodivu svá slova dodrželi a až do rána byl naprostý klid.
 
Neděle 28. října 2012
KRÁVY NA SILNICI - Neděle byla z celého víkendu nejklidnější. V ranních hodinách se  měly mezi obcemi Radim a Soběraz pohybovat na silnici dvě krávy. Obě se nakonec vrátily do ohrady, kde je policisté našli.
 
VLOUPÁNÍ DO DOMU - Sklenice se zavařenými okurkami, švestkami, třešněmi a červenou řepou odcizil neznámý pachatel z neobývaného domu v Kopidlně. Navíc v kuchyni rozbil několik skleniček a na dvorku domu rozsypal pšenici. Majitel vyčíslil škodu na 10 tisíc korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.  
 
Z RESTAURACE ZMIZEL SVÍCEN - Neznámý zloděj úřadoval v jedné z restaurací v Hořicích, kde z volně přístupného salónku odcizil kovaný svícen v hodnotě nejméně 5 tisíc korun. Po drzém zloději pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže.
 
OPILÝ ŘIDIČ - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka ve Vysokém Veselí osobní vozidlo Toyota Yaris, které řídil opilý dvaašedesátiletý muž. V dechu měl totiž přes 0,6 promile alkoholu. Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a policistům navíc sdělil, že  vypil asi polovinu termosky, ve které měl čaj s rumem. O jeho dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán. Kromě několikatisícové pokuty ho bezesporu čeká i zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
nprap. Hana Klečalová
29. října 2012 v 14:15

 

vytisknout  e-mailem