Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Nepoctivý zákazník přecenil své síly, s husou a krůtami v batohu se těžko běhá 

Během uplynulého víkendu přijali policisté na lince 158 několik desítek oznámení, vyšetřovali přestupky a přečiny a v neposlední řadě je zaměstnali nepoctiví zákazníci, kteří kradli jako o život.
 
Pátek 9. prosince 2011
BLÁTO NA VOZOVCE - V ranních hodinách upozornil na lince 158 jeden z řidičů na znečištěnou vozovku mezi obcemi Nemyčeves a Jičíněves. Dále uvedl, že v tomto úseku probíhá odvoz řepy a na  komunikaci je v důsledku toho  vrstva bláta. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že došlo k nápravě a vozovku již zemědělci uklidili. 
 
NEPOVEDENÁ AKCE - Dvěstěkorunovému přivýdělku nedokázal v odpoledních hodinách odolat šestapadesátiletý muž v Jičíně. Na autobusovém nádraží ho oslovil  neznámý člověk, který mu peníze nabídl za to, že si půjčí jeho batoh, v nedalekém supermarketu ho naplní zbožím a na muži pak bude, aby ho bez placení vynesl ven. Vzhledem k tomu, že majitel batohu s nabídkousouhlasil,  mohla se akce rozběhnout. Vše probíhalo podle plánu až do okamžiku, kdy si prý muž vše před pokladnou rozmyslel a zboží z batohu vysypal do nákupního košíku, který zde ponechal. Jednalo se o čokolády, bonbóny a další cukrovinky v hodnotě 1.420 Kč. U pokladny pak uhradil jen dvě piva a limonádu. Přesto ho za pokladní zónou zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídce, která vyjela na místo, pak vše přiznal. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku ve stádiu pokusu.
 
HUSA A KRÛTY ZMUZELY V BATOHU - V odpoledních hodinách se vydal do jednoho ze supermarketů v Jičíně v Hradecké ulici třiatřicetiletý muž z Jičínska, který u pokladny uhradil jen část vybraného zboží, brambory a toaletní papír. Podstatně dražší zboží , které nehodlal zaplatit, měl uložené v batohu na zádech. Jeho plány mu nakonec „překazil“  bezpečnostní alarm, který se u pokladny rozezněl. Muž na nic nečekal a z prodejny i s plným batohem  utekl. Vzhledem k tomu, že "náklad" byl asi moc těžký, dostal se jen na parkoviště, kde ho zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. A co vlastně batoh ukrýval? Mraženou husu, dvě krůty, čtyři kila kuřecích řízků a šestnáct párů pánských  ponožek. Vše v celkové hodnotě 4.241 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
OPILÁ ŠVAGROVÁ - Ve večerních hodinách se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že ho napadla švagrová, která je pod vlivem alkoholu. Po chvíli si vše rozmyslel a policistům sdělil, že už nic oznamovat nechce, protože se  vlastně nic nestalo.
 
OPILÝ MUŽ PRÝ PADAL DO VOZOVKY  - Před devatenáctou hodinou se měl v Jičíně v Ruské ulici pohybovat silně opilý muž, který údajně padal do vozovky. Hlídka, která vyjela na místo, však žádného opilce nenašla.       
          
KRÁDEŽ V PRODEJNĚ - Po dvacáté hodině zavítal do jedné z prodejen v Nové Pace jednadvacetiletý mladík, který zde odcizil zboží v hodnotě 180 korun. K jeho smůle ho přímo při krádeži odhalil majitel prodejny, který vše oznámil na policii. A tak nejenže mladík musel odcizené zboží vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
Sobota 10. prosince 2011
VÝTRŽNICTVÍ V ŽELEZNICI - Hodinu po půlnoci vyjeli  muži zákona do  Železnice, kde se před jednou z místních restaurací „strhla bitka“. Dva muži ve věku 26 a 27 let zde měli fyzicky napadnout  další hosty, kdy jednomu z nich způsobili zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Případ šetří jičínští policisté jako přečin výtržnictví spáchaného ve spolupachatelství.
 
ZRANĚNÝ MUŽ BYL DRZÝ NA ZDRAVOTNÍKY - O půl hodiny později došlo k obdobné výtržnosti i v Hořicích, kde se v jedné z místních restaurací vzájemně fyzicky napadlo několik hostů. Jeden z nich skončil na ošetření v nemocnici, kde se k ošetřujícímu personálu choval velmi arogantně. Na místo musela  vyjet policejní hlídka, která zjednala nápravu a přitom muži vysvětlila, jak se má chovat.
 
HLUČNÍ SOUSEDÉ - Na hlučné sousedy si stěžovali před pátou hodinou ranní obyvatelé panelového domu v Hořicích v ulici Pod Lipou. Po příjezdu hlídky už byl v domě naprostý klid a k žádnému rušení nočního klidu zde nedocházelo.
 
NÁLEZ MUNICE - Po poledni vyjeli policisté do Sekeřic, kde „hledač pokladů“ našel v lesním porostu munici z druhé  světové války. Jednalo se o 3 útočné granáty ruské výroby, 23 rozbušek, malorážkovou munici a 2 rozbušky do útočného granátu. Nález si převzal přivolaný pyrotechnik, který rozbušky na místě odstřelil a granáty pak  odvezl na bezpečné místo k likvidaci.
 
ŽENA SE OBÁVALA OPILÉHO MANŽELA - V odpoledních hodinách se obrátila na policii nájemnice z jedné z hořických ubytoven s tím,  že má strach ze svého podnapilého manžela, který se vrátil z restaurace a vyhrožuje jí fyzickým napadením. Na místo vyjela policejní hlídka, která muži domluvila a ten pak ubytovnu opustil.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Na základě anonymního oznámení vyjeli před půlnocí muži zákona do jedné z ubytoven v Jičíně, kde mělo dojít k rušení nočního klidu. Na místě policisté zjistili, že  jeden z  nájemníků měl klepat na dveře svého souseda a tomu se to nelíbilo. Nakonec se vše vyjasnilo a další přítomnost hlídky již nebyla nutná.
 
 
Neděle 11. prosince 2011
OPILEC NA KŘIŽOVATCE - Hodinu po půlnoci ležel notně opilý muž na křižovatce v  Úlibicích. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o třiačtyřicetiletého muže, který si pádem na zem způsobil zranění na hlavě. Z tohoto důvodu ho policisté převezli na ošetření do jičínské nemocnice. 
 
MLADÍKA ZRADILA PAMĚŤ - Před šestou hodinou ranní oznámil na linku 158 notně opilý mladík, že mu někdo na diskotéce v Jičíně odcizil bundu, ve které měl osobní doklady a klíče. Nakonec ale policisté žádnou krádež šetřit nemuseli, protože ještě před jejich příjezdem mladíkbundu i se všemi věcmi našel.
 
ŘÍDIL OPILÝ A JEŠTĚ BEZ DOKLADÛ - Červený nápis stop na střeše služebního vozidla ukončil po třetí hodině ranní v Sobotce jízdu osobního vozidla Citroën ZX, které řídil dvaatřicetiletý muž. Řidič hlídce uvedl, že není držitelem platného řidičského oprávnění a dále na dotaz, zda před jízdou požil alkoholické nápoje, sdělil, že vypil tři piva. I když se odmítl podrobit orientační dechové zkoušce na alkohol, přesto  bude o jeho dalším osudu rozhodovat příslušný správní orgán.
 
POBÍHAJÍCÍ PES - Před polednem upozornila na lince 158 žena z Podůlší na psa, který volně pobíhal u železničního přejezdu. Službu konající policista kontaktoval starostku obce, která vyrozuměla jeho majitelku. 
 
DÁMY KRADLY HOLÍCÍ GELY - V dopoledních hodinách zavítaly do jednoho z obchodních domů v Jičíně dvě dámy ve věku 41 a 43 let, které ovšem nepřišly nakupovat, ale krást. V  oddělení drogerie si uložily do nákupního vozíku 16 holicích gelů v hodnotě dva tisíce korun, které si následně jedna z nich v převlékací kabince  přendala do kabelky.  Poté se snažily přes samoobslužnou pokladnu prodejnu opustit. Za pokladní zónou je ovšem  zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
RYCHLÝ ŘIDIČ MĚL V DECHU PŘES 1,2 PROMILE ALKOHOLU - Krátce před polednem kontrolovala policejní hlídka u Dolního Lochova osobní vozidlo Škoda Octavia jehož třicetiletý řidič se v Ohařicích řítil 78kilometrovou rychlostí. To však nebyl  jediný prohřešek, kterého se dopustil. Provedená dechová zkouška totiž u něj prokázala přes 1,2 promile alkoholu. A tak nejenže přišel o svůj řidičský průkaz, ale navíc si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až rok vězení.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK ODEŠEL S NOVOU MIKINOU - Po sedmnácté hodině zavítal do jedné z prodejen v Jičíně v Riegrově ulici nepoctivý zákazník, který zde odcizil mikinu  v hodnotě 289 korun. Po drzém zloději pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
NATANKOVAL A BEZ ZAPLACENÍ UJEL - Ve večerních hodinách natankoval u čerpací stanice v Robousích neznámý řidič do vozidla Škoda Octavia combi modré barvy 42 litrů benzínu v hodnotě 1.550 korun a poté bez zaplacení odjel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
OPILÝ CYKLISTA SKONČIL V PŘÍKOPU - V podvečerních hodinách ležel v příkopu u  železničního přejezdu v Hořicích opilý cyklista v příkopu. I když neměl zjevné zranění, přesto byl převezen záchrannou službou na vyšetření do nemocnice. Policisté následně kolo předali jeho manželce.
 
 
nprap. Hana Klečalová
12. prosince 2011 v 15:50

vytisknout  e-mailem