Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Opilý muž skončil na čtyřech. 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů relativně klidný.

Pátek 20. listopadu 2015

POŠKOZENÁ KLIKA - Ráno vyjeli kopidlenští policisté do Kostelce, kde neznámý pachatel poškodil u volně přístupného domu kliku u dveří od sklepa a dílny. Majitel vyčíslil škodu na jeden tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku. 

NEŠŤASNÁ UDÁLOST - Krátce před jedenáctou hodinou došlo ve Vysokém Veselí k nešťastné události. Dvouletý hoch zde na sebe převrátil šálek horké kávy. Následně byl rychlou záchrannou službou převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.

CHYBA OBSLUHY - Po jedenácté hodině natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích řidič osobního vozidla Dacia LPG v hodnotě 375 korun. Následně si v prodejní části zakoupil kávu a z místa odjel. Až poté obsluha zjistila, že neuhradil odebrané pohonné hmoty. V tomto případě došlo zřejmě k chybě obsluhy, která mu při placení kávy zapomněla LPG započítat. Řidič, kterého následně policisté kontaktovali, přislíbil, že vše uhradí.

PES NA SILNICI - V odpoledních hodinách údajně pobíhal v Jičíně na Holínském Předměstí černý jezevčík, který měl ohrožovat ostatní účastníky silničního provozu. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří však nikde psa nenašli.  

ZABLÁCENÁ VOZOVKA - Na pracovníky stavby, kteří měli v Jičíně v Dlouhé ulici znečistit vozovku, si stěžoval jeden z místních občanů. Dále uvedl, že když je na to upozornil, tak se mu prý ještě vysmáli. Policisté muži přislíbili, že veškeré jeho argumenty předají pracovníkům odboru dopravy, aby prováděli častější kontrolu uvedeného úseku.      

DOPRAVNÍ NEHODA - Řepná kampaň se podepsala po desáté hodině dopolední na havárii nákladního vozidla Volvo s návěsem, ke které došlo u Starého Místa na odbočce na Veliš. Vozidlo se začalo na silně zablácené vozovce smýkat a následně se převrátilo na pravý bok. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na 16 tisíc korun.    Vozovka byla v odpoledních hodinách z důvodu vyproštění kamionu na dvě hodiny plně uzavřena. Provoz byl veden po objízdných trasách.

BOJÁCNÝ PES - Ve večerních hodinách se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že má doma velkého psa, a ten se bojí petard, které někdo venku odpaluje. Po příjezdu hlídky už ale v těchto místech nikdo petardy neodpaloval.

NAPADENÍ NA UBYTOVNĚ - Po dvacáté hodině vyjeli jičínští policisté spolu s městskými strážníky na ubytovnu do ulice J. Š. Kubína, kde mělo dojít k napadení správce objektu. Nakonec se ukázalo, že došlo „pouze“ k hádce mezi třemi ubytovanými, kteří již byli po příjezdu policistů v klidu. K žádnému zranění ani škodě na majetku nedošlo.

OPILÝ ŘIDIČ - V noci kontrolovali jičínští policisté v ulici Pod Koželuhy osobní vozidlo Škoda Octavia, které řídil osmatřicetiletý muž. Nutno zdůraznit, že neměl za volantem co dělat, neboť byl opilý, což potvrdila i provedená dechová zkouška, která u něj prokázala 0,78 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti muži hrozí ve  správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

AGRESIVNÍ HOST - V pozdních nočních hodinách zamířili sobotečtí policisté do jednoho z penzionů v obci Blata, kde měl agresivní host demolovat zařízení.  Hlídka na místě zjistila, že se jedná o opilého třiatřicetiletého muže, který měl po slovní rozepři s obsluhou restaurace vyhrožovat dalším osobám, že si to s nimi vyřídí.  Policisté muže zajistili a po provedených úkonech převezli s 1,13 promile alkoholu do protialkoholní záchytné stanice v Kosmonosech, kde ho však nepřijali. A tak policistům nezbylo nic jiného než ho propustit. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

BEZDOMOVEC NA ZASTÁVCE - Po dvaadvacáté hodině spal na vlakové zastávce v Cerekvici nad Bystřicí bezdomovec, který tak obtěžoval cestující. Jednalo se o čtyřiadvacetiletého mladíka, který se nakonec vydal po kolejích směrem na Černůtky. Policisté následně mladíka zkontrolovali a on jim přitom slíbil, že již nebude na zastávce přespávat, a odešel neznámo kam. 

NATANKOVAL A NEZAPLATIL - Po třiadvacáté hodině natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích neznámý řidič do zřejmě bílé dodávky 17 litrů benzínu v hodnotě 500 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.  

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V noci řešili městští strážníci v Jičíně v Barákově ulici rušení nočního klidu. V jednom z bytových domů si nájemníci pouštěli nahlas hudbu, čímž rušili své sousedy. Věc na místě strážníci vyřešili domluvou. Poté již byl v domě naprostý klid.

Sobota 21. listopadu 2015

KRÁDEŽ KOLA - V noci na neděli odcizil neznámý pachatel v Jičíně v Lošťákově ulici dámské jízdní kolo béžovo-růžové barvy, které údajně stálo opřené o zeď domu. Policisté na místě kontaktovali jeho majitelku, která byla pod vlivem alkoholu. Hlídce sdělila, že kolo bylo asi  30 let staré a v současné době nemělo žádnou hodnotu. Nakonec připustila, že by se mohlo „objevit“ i někde jinde, a tak přislíbila, že se po něm podívá. Poté se již více neozvala.

PŘEVRÁCENÉ KOŠE - Po jedné hodině ranní zamířili novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde mělo několik osob převracet na náměstí odpadkové koše. Po příjezdu hlídky se na místě nacházeli tři muži a několik převrácených košů. Jeden z mužů byl dost „rozdivočelý“, a dokonce se i proti hlídce rozběhl. Včas se ale zastavil a poté již s policisty  spolupracoval. Další třiadvacetiletý mladík se válel v znečištěném oděvu na zemi. Vzhledem k tomu, že měl v dechu 3,01 promile alkoholu, čímž ohrožoval svůj život a zdraví, skončil v  protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.

PROBLÉMY S EXMANŽELKOU - Nad ránem se obrátil na policii muž z malé obce na Jičínsku s tím, že má problémy s „exmanželkou“, která nechce odejít z jeho domu. Hlídka na místě zjistila, že oba popíjeli alkohol a vzhledem k tomu, že se nepohodli, tak muž chtěl, aby odešla, což ale ona odmítla. Policisté oběma domluvili a vysvětlili, že své problémy musí řešit ve střízlivém stavu. Nakonec se oba domluvili a hostitel nechal svoji bývalou manželku u sebe přespat s tím, že hned ráno odejde.

PNEUMATIKA NA SILNICI - Po čtvrté hodině ranní ležela v pravém jízdním pruhu za obcí Ohaveč ve směru na Sobotku prasklá pneumatika. Ještě před příjezdem hlídky ji odklidil řidič kamionu, kterému za jízdy praskla. Poté, co pneumatiku vyměnil, pokračoval v jízdě dál.

NÁLEZ TABLETU - V dopoledních hodinách našla náhodná chodkyně v Jičíně na náměstí tablet Lenovo bílé barvy v černém pouzdře, který ležel na lavičce. Tablet následně odevzdala na policejní služebně, kde čeká na svého majitele, který ho zřejmě na lavičce zapomněl.  

KOUŘ VYHNAL OBYVATELE DOMU - Černý dým vyhnal v odpoledních hodinách rodinu z domu ve Vysokém Veselí.  Na místo okamžitě zamířili policisté a hasiči, kteří byli nakonec bez práce. V domě totiž nehořelo, jak se nejdříve všichni domnívali, ale „pouze“ v jednom z pokojů vypadla u kamen roura kouřovodu a dým pak zamořil celý dům. 

VZTEKLÝ PES - Po čtrnácté hodině měl pobíhat v Železnici v blízkosti základní školy vzteklý pes, který měl být bez obojku a známky. Hafana, který nebyl agresivní, nakonec odchytili jičínští strážníci, kteří ho převezli do útulku, kde čeká na svého pána.

NAPADENÍ V JIČÍNĚ - V podvečerních hodinách mělo údajně několik osob napadnout v Jičíně na Lidickém náměstí mladého muže. Hlídka na místě zjistila, že napadeným je jednatřicetiletý cizinec, který měl v dechu 2,43 promile alkoholu. S policisty nechtěl spolupracovat a odmítl věc řešit.

Neděle 22. listopadu 2015

OPILÝ MUŽ SKONČIL NA ČTYŘECH -  Krátce po druhé hodině ranní obrátila na policii žena z Nové Paky s tím, že jejího přítele, kterého našla před jednou z restaurací, jak klečí na všech čtyřech vedle svého psa na chodníku a nemůže se zvednout, někdo fyzicky napadl. Dále uvedla, že je totálně opilý a ona neví, proč se nemůže hýbat. Zda je to z důvodu opilosti, nebo napadení. Hlídka následně zjistila, že muž během večera zavítal i se psem do další restaurace, kde nechtěl zaplatit útratu. Tu nakonec uhradila jeho přítelkyně. Vzhledem k svému zdravotnímu stavu nakonec skončil v jičínské nemocnici.

NAPADENÍ V HOŘICÍCH - Po čtvrté hodině ranní zamířili hořičtí policisté do Erbenovy ulice, kde měl opilého dvaadvacetiletého mladíka na sportovním plese fyzicky napadnout neznámý útočník. Napadený mladík, který měl v dechu přes 2 promile alkoholu, nejdříve tvrdil, že se na něj vrhnul jeden útočník, potom dva a nakonec prý byli čtyři. Mladíka následně převezla rychlá záchranná služba do jičínské nemocnice. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

NEZNÁMÝ VANDAL - Hořičtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v ulici ČSA poškodil pět zaparkovaných vozidel Škoda Felicia, Škoda Favorit, Peugeot, Renault Trafic a Škoda Octavia, kdy u každého z nich propíchl jednu pneumatiku. Celková škoda byla vyčíslena na 2.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

MLADÍK OBTĚŽOVAL KLIENTY BANKY - Po poledni se povaloval v Hořicích na náměstí v prostoru bankomatu opilý muž. Vzhledem k tomu, že si kvůli němu nemohli klienti vybrat peníze, obrátili se na policii.  Na místo nakonec vyjeli městští strážníci, kteří zjistili, že se jedná o místního pětadvacetiletého mladíka, kterého z místa vykázali.

SPOR V ŽERETICÍCH - „Ostrá“ slova padala odpoledne při hádce mezi otcem a synem v Žereticích. Spor, který měl vzniknout ohledně dluhu, nakonec vyvrcholil vzájemným fyzickým napadením, při kterém nebyl ani jeden z nich zraněn. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

ZVLÁŠTNÍ OZNÁMENÍ - V podvečerních hodinách upozornil na lince 158 ženský hlas na podezřelého muže, který měl stát v Hořicích v Havlíčkově ulici v blízkosti internátu.  Oznamovatelka se domnívala, že by se mohlo jednat o nějakého dealera drog nebo zloděje, který si zde tipuje budoucí oběť. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří však žádného podezřelého muže nezastihli. 

por. Hana Klečalová DiS.
24. listopadu 2015 v 23:30

vytisknout  e-mailem