Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

Druha udeřila klackem do zad  

 Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů celkem klid. Kromě několika oznámení se muži zákona věnovali běžnému výkonu služby.
 
Pátek 11. listopadu 2011
VINÍK OD NEHODY UJEL - V noci narazil v Dolních Rokytňanech  neznámý řidič nezjištěným vozidlem do dřevěného  telefonního sloupu, který poškodil. Po nezodpovědném řidiči teď pátrají dopravní policisté, kteří věc šetří jako dopravní nehodu.
 
KRÁDEŽ DŘEVA SE NEKONALA - V dopoledních hodinách se obrátil na linku 158 majitel lesa s tím, že mu někdo z jeho lesa u obce Blata odcizil  několik vzrostlých stromů. Nakonec se ukázalo, že jde o nedorozumění. K těžbě dřeva sice došlo, ale  na jiném pozemku, než uváděl oznamovatel.
 
PODEZŘELÍ PRODEJCI - Dva muži snědé pleti měli po poledni nabízet před jedním ze supermarketů v Hořicích  zboží pochybné kvality. Co měli prodávat a za jakou cenu se však zjistit podařilo, neboť policisté ani jednoho z nich na místě nezastihli.
 
NESPOKOJENÝ ŘIDIČ - Před čtrnáctou hodinou upozornil na lince 158 nespokojený řidič na traktoristy, kteří měli převážet po silnici I. třídy mezi Sobotkou a Šalandou hnůj. Hlídka, která vyjela na místo, však  žádné traktory  nezaznamenala.
 

PODEZŘELÁ MĚĎ
- Zajímavou informaci poskytl policistům v odpoledních hodinách anonym, který uvedl, že jistý muž měl odevzdat do sběrny druhotných surovin v Bartoušově několik kilogramů mědi. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se jedná o měděné cívky. Při prvotním šetření se však nepodařilo zjistit, že by pocházely z trestné činnosti.  
 
ŽENA TVRDĚ SPALA - Po patnácté hodině se obrátil na policii zoufalý muž z Jičína s tím, že má obavu o svoji manželku, která je doma a přitom nereaguje na zvonění ani bouchání na dveře. Jeho obavy se naštěstí ukázaly jako zbytečné. Po několika dalších minutách  žena přece jen otevřela. Jak uvedla, velmi tvrdě usnula, a tak neslyšela ani zvonek, ani bouchání na dveře.
 
ROZEPŘE SKONČILA USMÍŘENÍM - Ve večerních hodinách vyjeli muži zákona do malé obce na Jičínsku, kde mělo dojít k rozepři mezi dvěma bratry. Co bylo příčinou jejich hádky, se nakonec nepodařit zjistit, neboť se oba ještě před příjezdem hlídky usmířili a další přítomnost policistů nežádali.
 
HÁDKA PARTNERÛ SKONČILA FYZICKÝM NAPADENÍM - Krátce před půlnocí si stěžoval na lince 158 muž ze Sobotky na svoji družku, která ho měla fyzicky napadnout. Provedeným šetřením policisté zjistili, že oba celý večer holdovali alkoholu. S přibývajícími "hladinou alkoholu" mezi nimi došlo  k hádce, která vyvrcholila vzájemným fyzickým napadení. Žena nejdříve muži uštědřila několik pohlavků, které jí on vrátil, a tak ho „přetáhla“ klackem přes záda. Do sporu zasáhl i její syn, který matku od druha odvedl a jeho samotného držel do té doby, než přijela hlídka. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Sobota 12. listopadu 2011
NEPOCTIVÝ NÁLEZCE - Po druhé hodině ranní vyjela  policejní hlídka do jedné z heren v Jičíně, kde měl jeden z hráčů ztratit 800 korun. Peníze zřejmě našel nepoctivý nálezce, který místo aby je odevzdal, tak si je ponechal. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
PODEZŘELÝ MUŽ SE MĚL DOBÝVAT DO VOZIDLA - V časných ranních hodinách se měl pohybovat v Hořicích podezřelý muž, který se na parkovišti u sokolovny měl údajně  dostávat do bílého vozidla. Na místo vyjela policejní hlídka, která však žádného podezřelého muže na parkovišti ani v jeho okolí nezastihla. 
 
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Nad ránem úřadoval v jedné z heren v Jičíně neznámý pachatel. Zaměřil se na  volně odloženou kabelku, ze které v nestřeženém okamžiku odcizil peněženku. Spolu s ní majitelka přišla o hotovost, osobní doklady a další písemnosti. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
STÁDO OVCÍ NA SILNICI - Před sedmou hodinou ranní se mělo na čtyřpruhu u Robous pohybovat stádo ovcí, které zde ohrožovalo bezpečnost řidičů. Na místo okamžitě vyjeli muži zákona, kteří nejdříve ovce zahnali mimo vozovku, a poté zjišťovali, komu stádo patří. Mezitím se však  ovce opět vrátily na vozovku. Policisté je zahnali na sousední pozemek, kde se jich naštěstí  ujal ochotný občan.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Ve večerních hodinách zavítal do jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici devětadvacetiletý muž, který ovšem nepřišel nakupovat, ale krást. V oddělení s textilem si vybral pánskou vestu v hodnotě 700 korun, ze které v kabince odstranil ochranný kód, a přitom ji poškodil. Následně si vestu oblékl a vydal se k pokladnám. Zde ho zdrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku. 
 
ZA NOVÉ PNEU NEZAPLATIL A UJEL - O tom, že není zákazník jako zákazník, se po poledni přesvědčili v jedné z firem v Jičíněvsi. Jeden ze zákazníků si zde nechal přezout na vozidlo nové pneumatiky, které však neuhradil, a bez zaplacení ujel. Policisté následně zjistili, o koho se jedná. V místě jeho bydliště zastihli pouze jeho přítelkyni, která uvedla, že na platbu zřejmě zapomněl, a že tak učiní v pondělí ráno.
 
Neděle 13. listopadu 2011
NESHODY MEZI PARTNERY - Po třetí hodině ranní vyjeli hořičtí policisté do jedné z místních ubytoven, kde mělo dojít k rozepři mezi bývalými partnery. Nakonec si vše ještě před příjezdem hlídky vyjasnili a dlší přítomnost mužů zákona nebyla nutná.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V časných ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v ulici Pod Koželuhy osobní vozidlo Ford Mondeo, které řídil šestačtyřicetiletý muž. Vzhledem k tomu, že provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1,3 promile alkoholu, bude o jeho dalším osudu rozhodovat příslušný správní orgán.
 
KRÁDEŽ MĚDI - V noci úřadoval v Jičíně neznámý pachatel, který v Jungmannově ulici odcizil z rodinného domu 7,5 metru dlouhý měděný svod v hodnotě nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZLODĚJ V OBCHODĚ - V odpoledních hodinách zadrželi pracovníci bezpečnostní služby v jednom z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží třiatřicetiletého muže, který zde odcizil krémy a další drogistické zboží v hodnotě 575 korun. Vzhledem k tomu, že některé zboží poškodil,  nebylo tak možné jej vrátit do prodeje. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
OPILÝ ŘIDIČ - Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace osobní vozidlo Ford Escort, které řídil čtyřiadvacetiletý muž. Během kontroly se řidič podrobil orientační dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 0,5 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
nprap. Hana Klečalová
14. listopadu 2011 v 15:50

 

vytisknout  e-mailem