Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Mladíkovi by neuškodila lekce společenské výchovy 

Během uplynulého víkendu přijali policisté na lince 158 několik desítek oznámení, prováděli šetření k přestupkům a přečinům a v neposlední řadě je zaměstnali opilci a drobní zloději.
 
Pátek 14. října 2011
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Velmi neopatrně si počínala v dopoledních hodinách  jedna ze zákaznic obchodního domu v Jičíně na autobusovém nádraží, která si během nákupu zavěsila kabelku na nákupní vozík, a poté se plně věnovala vystavenému zboží. Jaké bylo její překvapení, když po několika minutách zjistila, že ji v kabelce chybí peněženka. Její chvilkové nepozornosti zřejmě využil neznámý pachatel a peněženku, ve které měla hotovost, osobní doklady a další písemnosti, odcizil. Majitelka vyčíslila škodu na téměř 2 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
KLIENT SE DOMÁHAL SVÉHO PRÁVA - Před devátou hodinou ranní vyjeli muži zákona do Ostroměře, kde si klient  jednoho z peněžních ústavů stěžoval na pracovnici, která mu údajně nechtěla připsat úroky. Ta vzhledem k tomu, že  nepředložil občanský průkaz, nemohla jeho žádosti vyhovět. To muž nemohl pochopit a domáhal se svého práva. Nakonec po příjezdu hlídky budovu banky opustil.
 
DOPRAVNÍ NEHODY - Během dne vyjeli muži zákona k několika dopravním nehodám, z nichž nejzávažnější se stala před sedmnáctou hodinou u Jeřic, kde šestatřicetiletá řidička osobního vozidla Peugeot zřejmě přehlédla  vlakovou soupravu přijíždějící od Hradce Králové a vjela na nechráněný železniční přejezd. I když se strojvůdce snažil srážce zabránit použitím rychlobrzdy, přesto se mu to nepodařilo a do peugeotu narazil. Při nehodě utrpěla řidička těžké zranění, se kterým byla transportována do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. V osobním vlaku nebyl naštěstí nikdo zraněn. Na místo nehody vyjeli kromě policistů a záchranářů i pracovníci drážní inspekce.
 
ŽÁDNÉ VOLÁNÍ NENÍ ZBYTEČNÉ - V podvečerních hodinách se obrátila na policii žena z malé obce na Jičínsku s tím, že si při odpolední procházce všimla poškozeného plotu u jedné z rekreačních chalup. Na místo vyjeli policisté, kteří objekt zkontrolovali a přitom zjistili, že poškozený plot nemá na svědomí zloděj, ale koroze. I když  k narušení objektu nakonec nedošlo, přesto si žena za to, že není lhostejná ke svému okolí, zaslouží pochvalu.
 
ZTRÁTA KOLA - V pozdních nočních hodinách oznámil na linku 158 notně opilý muž z Jičína, že mu někdo odcizil horské jízdní kolo. Na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že oznamovatel „obcházel“ celý den místní restaurace, kde se občerstvoval alkoholickými nápoji. Přitom zřejmě s sebou vlekl kolo, které někde zapomněl. Nakonec mužům zákona sdělil, že až vystřízliví, tak se ho pokusí najít.
 
Sobota 15. října 2011
PODIVNÁ ZÁBAVA - Hodinu po půlnoci obrátil na linku 158 řidič taxislužby s tím, že mu jeden ze zákazníků, kterého vyložil v Jičíně v Prachovské ulici, vypustil  kolo a přitom ho slovně napadl. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, že došlo jen k částečnému vypuštění kola, ke kterému se přihlásil jeden z přítomných zákazníků. Na dotaz, proč to udělal, pouze uvedl, že to byla jen sranda. Zřejmě mu to vzhledem k jeho opilosti přišlo vtipné. Věc byla na místě vyřízena domluvou.
 
BYLI MOC HLASITÍ - Ve dvě hodiny ráno oznámil na policii muž z Lázní Bělohradu, že mu někdo bouchá na dveře a okna a přitom něco pokřikuje. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se před vchodem do domu dohadují dva muži, kteří jsou pod vlivem alkoholu. I když žádnou výtržnost netropili ani nikoho nenapadali, přesto jim policisté vysvětlili, jak se mají v nočních hodinách na veřejnosti chovat.
 
NEBYLI TO SPREJEŘI - Před třetí hodinou ranní sledovala z okna svého bytu dění na sídlišti jedna z obyvatelek Nového Města v Jičíně a přitom si všimla dvou mladíků, kteří se velmi podezřele pohybovali mezi zaparkovanými vozidly. Vzhledem k tomu, že se domnívala, že by mohlo jít o sprejery, oznámila vše na policii. Hlídka na místě překvapila dva mladíky, kteří ovšem nic na vozy nesprejovali, pouze na ojíněné karoserie kreslili prstem různé znaky.
 
POŠKOZENÉ VOZIDLO - Vlastním očím nemohl uvěřit majitel vozidla Audi A3 v Jičíně na Husově třídě, který v dopoledních hodinách našel svůj vůz nabouraný. Po viníkovi, který z místa nehody ujel, pátrají jičínští policisté.
 
ZTRACENÝ MOBIL - O svůj mobilní telefon HTC černé barvy přišel před jedenáctou hodinou mladý muž z Nové Paky. Telefon, který zřejmě na nezjištěném místě ztratil, mohl někdo najít a ponechat si ho. V takovém případě by se dopustil přestupku proti majetku. Není ovšem vyloučeno, že telefon ještě někde leží na zemi.
 
RODINNÉ NESHODY - V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do Libáně, kde řešili neshody mezi otcem a synem, kteří se dohadovali ohledně květináčů. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
ROZZLOBENÝ HOST - „Nebyl jsem obsloužen,“ volal  ve večerních hodinách na linku 158 rozčílený host jedné z restaurací v Nové Pace, který zároveň žádal příjezd hlídky. Policisté na místě zjistili, že byl host obsloužen stejně jako ostatní. Zřejmě to byl jen jeho subjektivní pocit, že je ze strany personálu  přehlížen.
 
 
Neděle 16. října 2011 
MLADÍK SKONČIL V NEMOCNICI - Lekci společenského chování by zřejmě potřeboval třiadvacetiletý mladík, který se ve dvě hodiny ráno “předvedl“ v restauraci v Dobré Vodě. Po skončení zábavy totiž zřejmě pod vlivem vypitého alkoholu vylezl na pult u šatny a přitom se snažil přelézt za slečnami, které byly za ním. Jeho jednání se nelíbilo jednomu z pořadatelů, který ho  vyzval, aby okamžitě slezl. Vzhledem k tomu, že tak neučinil, chytil ho za opasek a sundal ho z pultu dolů. To se pochopitelně mladíka dotklo a nenapadlo ho nic lepšího, než na pořadatele vylít půllitr piva. Ani ten si to nenechal  líbit a strčil do něj. Opilý mladík ztratil rovnováhu a následně upadl na zem. Vzhledem k tomu, že začal mít zdravotní problémy, vyjela na místo rychlá záchranná služba, která mladíka převezla do jičínské nemocnice. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin výtržnictví.
 
DRZÍ VLČÁCI - Po poledni vyjela policejní hlídka do obce Radim, kde se na dvoře jednoho z domů pohybovali tři potulní vlčáci, které se naštěstí podařilo  majiteli zahnal do koutu zahrady. Policisté na místě kontaktovali starostku obce, která okamžitě přijala potřebná opatření.
 
NESHODY V RODINĚ - V odpoledních hodinách řešili policisté rodinné neshody ve Hřmeníně, kde druh údajně vyhrožoval matce své přítelkyně a přitom jí „sliboval“, že něco udělá s elektrikou. Muži zákona případ vyhodnotili a oba účastníky odkázali na občanskoprávní řízení.
 
SPOR OHLEDNĚ UBYTOVÁNÍ - „Veselo“ měli i v Hořicích, kde se do sebe pustili dva muži. Spor vznikl ohledně ubytování v jednom z penzionů, kde údajně majitel nechtěl ubytovat skupinku romů. Jejich „vedoucí“ okamžitě vše oznámil na policii. Zřejmě se nemohl hlídky dočkat, a tak každé dvě minuty opakovaně volal na linku 158. Po příjezdu policistů jim začal radit, jak mají případ vyšetřovat. Vzhledem k tomu, že z něj byl silně cítit alkohol, vyzvali ho policisté k provedení dechové zkoušky, kterou odmítl. Pouze uvedl, že vypil tři „flašky“ tvrdého alkoholu. Poté ho policisté převezli na služebnu k sepsání protokolu. Zde jim všem muž sdělil, že je unavený, a že věc přijde oznámit až následující den. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
                                                     
nprap. Hana Klečalová
17. 2011 v 15:30
 

 

vytisknout  e-mailem