Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - I když byl uplynulý víkend ve znamení čertů, přesto byl na Jičínsku relativně klidný. 

Pátek 4. prosince 2015

SPOR O DÍTĚ - Hádka o syna se strhla v odpoledne v Jičíně v Barákově ulici mezi jeho rodiči, kteří nežijí ve společné domácnosti. Vzhledem k tomu, že ani jeden z nich neměl dítě soudem svěřené do výchovy a ani nebylo vydáno předběžné opatření, nezbylo jim nic jiného než se na jeho výchově dohodnout. Nakonec si chlapce odvezl jeho otec do Staré Paky. O tom, u kterého z rodičů hoch skončí, musí rozhodnout až soud.

KRÁDEŽ ŽELEZA - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v noci vnikl do objektu jedné z firem, kde z volně přístupného kontejneru odcizil železo v hodnotě nejméně 10 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

POŽÁR VOZIDLA - Po poledni došlo v Hořicích v Otakarově ulici k požáru vozidla, které bylo zaparkované v jedné z garáží. Na místo vyjeli hasiči, kteří požár uhasili. Vzhledem k tomu, že se jednalo o technickou závadu, více se policisté případem nezabývali.

POŠKOZENÁ VÝLOHA - Ve večerních hodinách zamířili hořičtí policisté do Ostroměře, kde neznámý pachatel rozbil výlohu u jedné z prodejen. Hlídka na místě zjistila, že měl výlohu ze vzteku rozbít osmnáctiletý mladík, který se přitom pořezal na ruce. I když nejdříve ošetření odmítl, nakonec souhlasil a nechal se převézt do hořické nemocnice. Mladík, který měl v dechu téměř 1,7 promile alkoholu, je podezřelý ze spáchání přestupků proti majetku a veřejnému pořádku. 

Sobota 5. prosince 2015

ROZBITÉ DVEŘE - Novopačtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v noci na sobotu rozbil v Lázních Bělohradě kamenem skleněnou výplň dveří u jednoho z domů v ulici Karla Moora. Majitel vyčíslil škodu na 200 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

UJEL BEZ ZAPLACENÍ - Po osmé hodině ranní natankoval u benzínové čerpací stanice v Hořicích neznámý řidič do vozidla Peugeot Combi tmavě modré barvy 40 litrů nafty v hodnotě 1.071 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.

RYZÁK OPUSTIL OHRADU - Po poledni utekl na Pecce z ohrady pro koně ryzák, který pobíhal po silnici. Policisté kontaktovali starostku obce, která o celé události zpravila majitelku zvířete. Ta následně koně odchytila a odvedla zpět do ohrady. Naštěstí nebyl nikdo zraněn a ani nebyla způsobena škoda na majetku.

NECHTĚNÁ KOŤATA - V odpoledních hodinách se obrátil na policii muž z Údrnic s tím, že před svým domem zadržel řidičku skútru, která zde odhodila dvě kočky. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o padesátiletou ženu z Libáňska, která měla co vysvětlovat. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek na ochranu zvířat proti týrání.

ZRANĚNÝ MUŽ - V odpoledních hodinách seděl v Jičíně v ulici Sv. Čecha muž, který byl evidentně zraněný. Naštěstí si ho všiml náhodný kolemjdoucí, který vše oznámil na linku 112. Na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že se jedná o devětatřicetiletého muže, který se vydal na ošetření do nemocnice. Cestou se mu ale udělalo nevolno, a tak ho nakonec do nemocnice převezla rychlá záchranná služba.

ŠTIPLAVÝ KOUŘ - Téměř „nedýchatelno“ bylo po sedmnácté hodině v Nové Pace. Na škodlivé ovzduší upozornil na lince 158 jeden z místních občanů, který uvedl, že buď někdo schválně, nebo z blbosti pálí plasty. Policisté oznámení prověřili a zjistili, že šlo jen o chvilkový jev. Zřejmě někdo z místních občanů přiložil do kamen nějaké plasty.  Bohužel se nepodařilo, kdo to byl.

POŠKOZENÁ NÁDRŽ - Technická závada zřejmě stála za kaluží benzínu. Řeč je o osobním vozidle Hyundai, ze kterého v Jičíně v ulici U Trati vytékal benzín. S největší pravděpodobností byla na vině prasklá hadička. Policisté místo do příjezdu hasičů zajistili a ti pak skvrnu zlikvidovali. 

POŽÁR DOMU -  „V Kostelci hoří dům,“ ozvalo se krátce před dvacátou hodinou na lince 158. Nakonec se ukázalo, že to nebyl dům, ale balíky slámy na poli. Vzhledem k tomu, že se jednalo o včas a řádně nahlášené pálení, policisté ani hasiči na místě nezasahovali.  

KOČKA V DOMĚ - V pozdních nočních hodinách se obrátila na policii majitelka rodinného domu ve Staré Pace s tím, že jí někdo chodí po domě a ona se bojí. Po chvíli se žena ozvala znovu, že už vetřelce zjistila. Byla to cizí kočka, která vlezla dovnitř oknem. Žena se navíc svěřila, že v domě žije sama, a požádala, zda by policisté mohli občas projet kolem.

Neděle 6. prosince 2015

ZRANĚNÝ DANĚK - Krátce před pátou hodinou ranní měl  ležet v Černíně na silnici zraněný daněk. Hlídka, která vyjela na místo, již ale nikde zvíře nenašla. Daněk možná odběhl do pole, což přes hustou mlhu nebylo vidět.

RODINNÁ HÁDKA - Po šesté hodině ranní zamířili jičínští policisté do ulice Přátelství, kde v jednom z bytů mělo dojít k rvačce.  Nakonec se ukázalo, že do  bytu, ve kterém bydlí starší žena se svým vnukem, přišla jeho sestřenice, se kterou se „jen“ pohádal. Mladík nakonec odešel ke své přítelkyni. Ani jeden z aktérů nechtěl věc řešit prostřednictvím policie.

SPADLÉ SLOUPY - V dopoledních hodinách spadly ve Starých Smrkovicích dva sloupy elektrického vedení, z nichž jeden dopadl na zaparkované vozidlo. Policisté na místě zjistili, že dva muži prořezávali na soukromém pozemku strom a přitom větev, kterou odřízli, spadla na drát elektrického vedení, čímž došlo k pádu dvou sloupů. Jeden ze sloupů zničil vstupní branku u domu a druhý poškodil osobní vozidlo Seat. Poškození se na místě domluvili na náhradě škody.

KULHAJÍCÍ PES - Před polednem pobíhal v Libáni v Jičínské ulici pes, který kulhal na jednu nohu. Vzhledem k tomu, že ohrožoval bezpečnost a plynulost v silničním provozu, vyjeli na místo policisté, kteří zjistili, komu chlupáč patří. Jednalo se o jednu z místních rodin, která se o něj postarala.

SIRKY V ZÁMCÍCH - Kopidlenští policisté pátrají po neznámém pachateli, který řádil v Chyjicích. U jedné z rekreačních chalup totiž nastrkal sirky do zámků u skladu, garáže i samotné chalupy. Majitelka vyčíslila škodu na 2.600 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

ŠPINAVÉ DVEŘE - Po patnácté hodině se obrátila na linku 158 žena z Vysokého Veselí s tím, že má u svého domu odštípnuté a blátem ušpiněné dveře. Dále uvedla, že je to opakovaně, a tak chce věc řešit. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, kdo je viníkem. Byl to pes majitelky, který utekl a škrábáním na dveře se snažil dostat zpět do domu. Usvědčily ho stopy, které na dveřích zanechal. 

POVEDENÁ DVOJICE - Ve večerních hodinách měli u Popovic skákat do vozovky asi šedesátiletá žena s mužem, kteří tak nutili řidiče zastavit. Údajně jim nabízeli nějaké zlato, protože nutně potřebovali peníze. Prý proto, že je žena těhotná. I když na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, přesto již nikde podivnou dvojici nenašla.

por. Hana Klečalová DiS.
7. prosince 2015 v 14:31

vytisknout  e-mailem