Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Výjimečně nikdo nekradl, nafta vytekla sama 

Během prodlouženého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid. Kromě běžného výkonu služby se muži zákona zaměřili na kontroly hřbitovů, kde návštěvníky upozorňovali na to, aby svá zavazadla zbytečně neodkládali a i při úklidu hrobů je měli stále na očích. Motoristům pak připomínali, že vozidlo není trezor, a aby si tedy  uvnitř neponechávali bez dozoru cenné věci, které by mohly přilákat pozornost zlodějů. Preventivní opatření se v tomto případě vyplatilo, neboť policisté na Jičínsku nezaznamenali ani jednu krádež, která by souvisela s dnem Památky zesnulých. 
 
Pátek 28.října 2011
KRÁDEŽ PEČIVA - Vyhladovělý zloděj úřadoval před čtvrtou hodinou ranní v Kopidlně na náměstí, kde od jedné z prodejen odcizil sedm přepravek rohlíků a tři přepravky s chlebem. Celkem si odnesl pečivo v hodnotě téměř 2 tisíc korun. Po nenasytném pachateli pátrají kopidlenští policisté.
 
DRZÝ HOST - Před šestou hodinou ranní si nevěděla rady obsluha jedné z  heren v Jičíně na Valdštejnově náměstí s drzým hostem, který slovně urážel  ostatní návštěvníky. Na místo vyjela policejní hlídka, která věc vyřešila domluvou.
 
ZMATENÝ MUŽ - V dopoledních hodinách oznámil strážník městské policie, že našel v Jičíně na Lidickém náměstí lehce poraněného muže, který údajně ve Starém Místě vyskočil oknem z hořícího domu. Ten dle jeho sdělení měla zapálit přítelkyně. Na místo vyjela policejní hlídka, která u zmateného a nesouvisle hovořícího muže provedla dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem 1,4 promile alkoholu. Muž pak několikrát měnil výpověď až nakonec uvedl, že  požár vznikl od cigarety, se kterou usnul v posteli. Naštěstí se prý včas probudil a oheň uhasil. Policisté jeho vyprávění moc nevěřili, a tak se s ním vydali do jeho bydliště, kde však žádné stopy po požáru nenašli. Vše se mu zřejmě jenom zdálo.
 
SRAŽENÁ SRNA - V odpoledních hodinách upozornil jeden z řidičů na sraženou srnu, která ležela na vozovce u  Vidochova. Službu konající policista předal informaci zástupci tamního mysliveckého sdružení, který se o mrtvé zvíře postaral.
 
SCHVÁLNOSTI - Po patnácté hodině zaměstnaly muže zákona neshody mezi partnery v Lázních Bělohradě. Jablkem sváru se mělo stát vozidlo, které žena nechtěla vydat svému příteli. Ten nelenil a hned vše oznámil na policii. Hlídka na místě oběma vysvětlila, že záležitosti tohoto typu si musí mezi sebou vyřešit sami.
 
ZKORODOVANÁ NÁDRŽ - Večer vyjeli muži zákona do obce Samšina, kde měl neznámý pachatel odcizit ze zaparkovaného nákladního vozidla Tatra několik desítek litrů motorové nafty. Hlídka na místě zjistila, že ke krádeži nedošlo. Spodní část palivové nádrže byla totiž značně zkorodovaná a nafta vytekla sama.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Po třiadvacáté hodině měla parta mladých lidí rušit noční klid  v  malé obci na Novopacku. Údajně měla jezdit v místním parku osobními vozidly Peugeot a Audi. Hlídka, která vyjela na místo, však žádnou hlučnou skupinku osob nenašla.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Před půlnocí kontrolovala policejní hlídka v Libuni osobní vozidlo Škoda Octavia, které řídil třiatřicetiletý muž. Vzhledem k tomu, že provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,2 promile alkoholu, zakázali mu policisté další jízdu a navíc mu na místě zadrželi řidičské oprávnění.
 
Sobota 29. října 2011
NEPOSLUŠNÝ TEENAGER - Po půlnoci se obrátili na policii nešťastní rodiče,  kteří  si nevěděli rady se svým šestnáctiletým synem. Ten i přes jejich zákaz vyrazil do Jičína na diskotéku, kam si pro něj oba rodiče přijeli. Mladík však před nimi  skočil do koryta řeky a utekl směrem k autobusovému nádraží, kde se zřejmě schoval. Na místo vyjela policejní hlídka, která nikde teenagera nenašla.
 
KRÁDEŽ ZIMNÍCH BUND - Nad ránem úřadoval  na jedné z diskoték v Jičíně neznámý pachatel, který zde odcizil dvě černé pánské bundy Funstorm  a Horsefeathers. Majitelé vyčíslil celkovou škodu na nejméně 3.600 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
BUNDA SE NAŠLA - Po páté hodině ranní oznámil na lince 158 mužský hlas, že mu někdo na diskotéce v Hořicích odcizil bundu, ve které měl klíče od domu a od vozidla. Než stačila hlídka vyjet na místo, ozval se  znovu s tím, že již bundu se všemi věcmi našel.
 
KRÁDEŽ SVODÛ - V noci úřadoval v Moravčicích neznámý zloděj, který z budovy prodejny a dílny odcizil dva čtyřmetrové měděné okapové svody včetně čtyř kolen. Celková škoda byla vyčíslena na 4 tisíce korun. Kdo má krádež na svědomí a kde  svody skončily, teď vyšetřují jičínští policisté.
 
NALEZENÁ TABULE - Po třinácté hodině našla našla žena procházející Raisovou ulicí v Jičíně světelnou tabuli s názvem diskotéky. Policisté kontaktovali majitele diskotéky, který uvedl, že tabuli nedávno vyhodil do popelnice. Z jakého důvodu ležela na chodníku, se nepodařilo zjistit. Zřejmě ji našel nějaký sběratel, kterému se pak nehodila.
 
ŘIDIČ ZAPARKOVAL O KUS DÁL, NEŽ SI MYSLEL - Šok zažil před patnáctou hodinou v Libáni majitel osobního vozidla Renault Chamade, který v Jičínské ulici marně hledal svůj vůz. Vzhledem k tomu, že ho nemohl najít, oznámil vše na policii. Policisté okamžitě vyhlásili celostátní pátrání, což se nakonec ukázalo jako zbytečné. Zmatený majitel totiž nakonec svůj vůz našel zaparkovaný o  několik metrů dále, než si původně myslel.
 
SPOR OHLEDNĚ VÝŽIVNÉHO - Ve večerních hodinách oznámila na lince 158 mladá žena z Nové Paky, že ji slovně napadl bývalý přítel. Hlídka na místě zjistila, že se mezi nimi jednalo o spor ohledně placení výživného. Nakonec si vše vyjasnili a další přítomnost mužů zákona tak nebyla nutná.
 
Neděle 30. října
NAPADENÝ TŘICÁTNÍK - Před třetí hodinou ranní se obrátil na policii muž z malé obce na Hořicku s tím, že ho na oslavě jeho třicátých narozenin fyzicky napadl jeden z hostů. Trval na tom, aby věc okamžitě policisté prošetřili. Než však stačila hlídka dojet na místo, muž zřejmě vlivem vypitého alkoholu usnul a nebyl k probuzení. A tak mu policisté prostřednictvím jeho manželky vzkázali, že pokud bude chtít věc řešit, aby se dostavil na policejní služebnu.
 
VANDAL V JIČÍNĚVSI - Neznámý vandal úřadoval v noci v Jičíněvsi, kde u vozidla Audi A6, které bylo zaparkované před jedním z domů, propíchl všechny čtyři pneumatiky. Majitel vyčíslil škodu na téměř 2.500 korun. Po vandalovi pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
BÁL SE O SEBE - Černé svědomí má zřejmě mladý muž z Libáňska, který před polednem oznámil na lince 158, že před jeho domem někdo zastavil autem a vyhrožoval mu násilím. Kdo to byl , a co  říkal, nevěděl. Hlídka, která vyjela na místo, již nikoho podezřelého nezastihla.
 
POŽÁR CHATY - Ve večerních hodinách došlo v lese nedaleko Blat k požáru dřevěné chaty.  Na místo vyjeli hasiči, kterým se podařilo oheň zlikvidovat. Následné ohledání místa požáru by mohlo napovědět, co bylo jeho příčinou.
 
POHŘEŠOVANÁ SLEČNA - Před třiadvacátou hodinou se obrátila o pomoc na policii zoufalá matka z malé obce na Jičínsku, která od večerních hodin pohřešovala svoji patnáctiletou dceru.   Katastrofické scénáře, kde by mohla dívka být, se v tomto případě naštěstí nenaplnily. Slečna se totiž „zapomněla“ u své kamarádky, kde se společně dívaly na televizi. A tak než stačila hlídka dojet na místo, byla už doma. Zřejmě si vůbec neuvědomila, jak moc se o ni rodiče báli.
 
nprap. Hana Klečalová
31. října 2011 v 15:25
 
 
 

vytisknout  e-mailem