Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Ze zahrádky zmizela plastová zvířátka.  

Během uplynulého víkendu přijali policisté na Jičínsku několik desítek oznámení, vyšetřovali přestupky i přečiny a v neposlední řadě je zaměstnali i řidiči, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu či drog.  
 
Pátek 28. listopadu 2014
HÁDKA O PÛJČKU - V odpoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do jedné z ubytoven v ulici Na Hrádku, kde řešili neshody mezi padesátiletou ženou a její o jednadvacet let mladší spolubydlící. Obě ženy se tak dlouho dohadovaly ohledně půjčky 13 tisíc korun, které starší z nich nutně potřebovala, až ji mladší z nich napadla. Nejdříve ji vulgárně urážela a poté ji měla několikrát udeřit do obličeje. Napadená žena utekla z pokoje ven oknem, kde ji útočnice dohonila a pokračovala ve fyzickém útoku. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
KRÁDEŽ PARAPETÛ - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který během noci odcizil z rodinného domu v ulici Chelčického sedm měděných parapetů v celkové hodnotě 4.900 korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku. 
 
NEBEZPEČNÝ NÁLEZ - Střelu domácí výroby, která ležela pod schody v hlavní budově jedné z firem v Dřevěnicích, našel krátce po patnácté hodině brigádník. Na místo vyjel kromě policistů i pyrotechnik, který střelu o průměru 10,5 cm zajistil a převezl k likvidaci.  
 
DRAHÝ OBCHOD - Po osmnácté hodině se obrátil na policii muž z Novopacka s tím, že si v dopoledních hodinách zakoupil přes jeden z internetových portálů v Městci Králové nakladač Caterpillar za částku 160 tisíc korun. Až doma zjistil, že se stal zřejmě obětí podvodníka, neboť uvedený stroj s největší pravděpodobností patří jedné z půjčoven v Praze. Policisté případ zadokumentovali a dle místní příslušnosti postoupili do Prahy. 
 
PARTNERSKÉ NESHODY - Křik a hluk se ozýval ve večerních hodinách z jednoho z bytů v Nové Pace v Achátově ulici. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, co se stalo. Opilý muž zde měl napadnout stejně „ovlivněnou“ přítelkyni a přitom měl ještě zdemolovat zařízení bytu, který po chvíli opustil. Policisté věc vyřídili na místě domluvou.
 
Sobota 29. listopadu 2014
NEBEZPEČNÝ ŘIDIČ - Dopoledne kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v ulici Na Tobolce osobní vozidlo Renault Twingo, které řídil devatenáctiletý mladík. Řidič se podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na amphetamin a cannabis. Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským oprávněním. Na jak dlouho o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán. Za jízdu pod vlivem drog muži hrozí několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a „tučná“ pokuta.
 
KRÁDEŽ VOZIDLA - Kopidlenští policisté pátrali po osobním vozidle Škoda Favorit, které neznámý pachatel odcizil u vlakového nádraží. Provedeným šetřením zjistili, že pachatel vozidlo rozebral a následně odvezl do sběrny druhotných surovin v Libáni. Policisté nyní pátrají po pachateli, který si dal tu práci a vozidlo téměř do „šroubku“ rozmontoval. 
 
HAVÁRIE VOZIDLA - Krátce po osmé hodině ranní jela jednačtyřicetiletá řidička osobním vozidlem Peugeot 206 ve směru od Bradlecké Lhoty na Železnici. Na přímém úseku vozovky se zřejmě plně nevěnovala řízení, sjela vlevo mimo vozovku, kde se přetočila přes střechu a následně skončila na poli. Při nehodě nebyl naštěstí nikdo zraněn. Alkohol byl u řidičky vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 40 tisíc korun.
 
DĚLOBUCHY V BĚLODRADĚ - V dopoledních hodinách upozornil na lince 158 anonym na muže, který měl Lázních Bělohradě házet dělobuchy, které prý vyvolávaly silné tlakové vlny. Hlídka na místě provedla šetření a zjistila, že muž sice házel nějaké dělobuchy, ale ne tak silné, jak popisoval oznamovatel. I tak s ním věc vyřídili domluvou.
 
JASNÉ OZNÁMENÍ - Krátce po osmnácté hodině spustil na lince 158  mladý muž z Lázní Bělohradu:  „Je mi sedmnáct, pohádal jsem se s otcem a odešel jsem z domu, ne že bych se chtěl odstěhovat, normálně se domů vrátím, ale teď jsem se musel jít vyvětrat, volám proto, aby  jste  mě případně nehledali nebo po mě nepátrali, kdyby volal můj otec, že jsem odešel, jsem svéprávný, téměř dospělý a mám na to právo, jsem v pořádku, pouze naštvaný“, a poté hned zavěsil. Policisté následně mladíka telefonicky kontaktovali, kdy ten jim sdělil, že je v pohodě a že se domů vrátí, až se uklidní.
 
POTYČKA MEZI NÁJEMNÍKEM A PRONAJÍMATELEM - Krátce před třiadvacátou hodinou zamířili kopidlenští policisté do Sběře, kde mělo dojít k napadení mezi vlastníkem domu a nájemníkem. Na místě muži zákona zjistili, co se přesně stalo. Šestačtyřicetiletý nájemník měl fyzicky napadnout svoji družku, která před ním utekla do vedlejšího domu k majiteli jejich pronajatého bytu. Ten se okamžitě za jejím druhem vydal s tím, aby se vystěhoval. O devatenáct let mladší muž, který měl v dechu téměř 1,8 promile alkoholu, zřejmě nechtěl nic o stěhování slyšet a majitele bytu fyzicky napadl. Vzhledem k tomu, že byl muž velmi agresivní a hrozilo, že by mohl ve svém jednání pokračovat, převezli ho policisté do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde zůstal do vystřízlivění. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V pozdních nočních hodinách vyjeli jičínští policisté do Podůlší, kde si jeden ze sousedů nahlas pouštěl hudbu, čímž rušil ostatní spoluobčany. Hlídka vyřídila věc na místě domluvou.
 
 
Neděle 30. listopadu 2014
OPILÝ ŘIDIČ - Krátce před třetí hodinou ranní kontrolovali policisté v Jičíně v Riegrově ulici osobní vozidlo Renault Megane, které řídil třiatřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1,1 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí řidiči ve správním řízení vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
ZRANĚNÝ MLADÍK - O několik minut později vyjeli policisté spolu s rychlou záchrannou službou do jednoho z jičínských klubů, kde měl být při rvačce zraněn jeden z hostů. Na místě se nacházel zraněný dvaadvacetiletý mladík, kterého měl neznámý pachatel udeřit na tanečním parketu sklenicí do obličeje. Mladík byl se zraněním převezen do nemocnice v Jičíně. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
KRÁDEŽ ZVÍŘÁTEK - Novopačtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který během noci odcizil ze skalky u jednoho z rodinných domů ve Staré Pace plastového oslíka, holuba, husu, králíka a dalších šestnáct zvířátek. Majitelka vyčíslila škodu na téměř 4.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
STRACH O CYKLISTKU - V odpoledních hodinách se obrátil na policii náhodný řidič s tím, že u Budčevse leží na krajnici cyklistka, která se zde vybourala. Dle jeho sdělení byla asi opilá, a když u ní zastavil, tak na něj mávala, ať jede dál. Na místo vyjeli kopidlenští policisté, kteří zjistili, že se jedná o dvaašedesátiletou ženu, která uvedla, že upadla, když kolo vedla po krajnici.
 
VYDĚRAČ V HOŘICÍCH - Po patnácté hodině oznámil na linku 158 muž z Hořic, že mu někdo vyhrožuje a chce po něm 300 tisíc korun, které má přinést na náměstí. Policisté se spolu s městskými strážníky zkontaktovali s oznamovatelem, který měl v dechu přes 2 promile alkoholu. Společně pátrali po neznámém vyděrači, ale nikde ho nenašli. Nebyl na náměstí ani více muže nekontaktoval.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - V podvečerních hodinách vyjeli hořičtí policisté do Miletína, kde řešili neshody mezi manželi, kteří jsou v rozvodovém řízení. Muž, který měl ženu fyzicky napadnout, nakonec z domu ještě před příjezdem hlídky odešel. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
NEODBYTNÝ HOST - Opilý sedmadvacetiletý muž obtěžoval v podvečerních hodinách obsluhu a hosty v jedné z jičínských heren. Choval se velmi hlučně, vykřikoval nesrozumitelná slova a nechtěl zaplatit útratu. Nakonec dluh vyrovnal a z herny odešel. Ani ne po hodině se vrátil a domáhal se opětovného vstupu. Po příjezdu policistů si to však rozmyslel a raději odešel.
 
NEDAL SI POKOJ - V noci vyjeli jičínští policisté do Podůlší, kde řešili sousedské neshody. Devatenáctiletý mladík si zde s kamarády pouštěl, jako už po několikáté, nahlas hudbu a rušil tím ostatní sousedy, kteří nemohli spát. Případ šetří policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku a občanskému soužití. 
 
nprap. Hana Klečalová
2. prosince 2014 v 15:13

 

vytisknout  e-mailem