Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Noviny skončily ve školním sběru. 

Během uplynulého víkendu přijali policisté na Jičínsku několik desítek oznámení. Prošetřovali přestupky i přečiny a v neposlední řadě je zaměstnali i opilci.

Pátek 6. listopadu 2015

POŠKOZENÉ VOZIDLO - Od pátku pátrají jičínští policisté po neznámém vandalovi, který v ulici U Trati poškrábal vozidlo Volkswagen Fox. Majitelka vyčíslila škodu na 4.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

NOVINY SKONČILY VE SBĚRU - "Pohotovost" rozhodně nechybí dvěma školákům, kteří si velmi neobvyklým způsobem opatřili sběrový papír. V ranních hodinách si před jedním z obchodů v Libáni všimli dvou balíků novin, které vzali a následně odevzdali ve škole do sběru. Naštěstí jejich finta neprošla a noviny se vrátily tam, kam patří. Tedy zpět do obchodu. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.  

SILNIČNÍ KONTROLA - V odpoledních hodinách se dopravní policisté zaměřili na řidiče, kteří nedodržují nejvyšší povolenou rychlost. Během dvou hodin odhalili na čtyřpruhu u Úlibic čtyři hříšníky, kteří jeli rychleji, než směli. Ve všech případech policisté  věc na místě vyřídili blokovou pokutou.

NEOSVĚTLENÝ CYKLISTA -  Velmi neopatrně si měl krátce po osmnácté hodině počínat cyklista u Milovic, který prý jel na neosvětleném kole. Policejní hlídka informaci prověřila, ale žádného cyklistu nenašla. Policisté upozorňují cyklisty a chodce, aby zbytečně neriskovali a při pohybu na silnici bezpodmínečně používali reflexní prvky.    

MRTVÁ SRNA NA SILNICI - V podvečerních hodinách ležela na silnici za obcí Bystřice mrtvá srna. Policisté vyrozuměli mysliveckého hospodáře, který se o zvíře postaral.

OPILEC NA CHDNÍKU - Před devatenáctou hodinou ležel v Jičíně na chodníku v Havlíčkově ulici podnapilý mladík. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří opilce probrali a následně doprovodili domů, kde se o něj postarala rodina.

Sobota 7. listopadu 2015

OSLNĚNÝ CYKLISTA - Krátce před třetí hodinou ranní vyjeli policisté spolu se záchrannou službou do Nemyčevsi, kde na silnici ležel muž. Na místě zjistili, že se jedná o třiatřicetiletého cyklistu, kterého prý oslnilo projíždějící vozidlo. V důsledku toho ztratil rovnováhu a s kolem upadl do příkopu. O muže se následně postarali zdravotníci a o kolo policisté, kteří ho odvezli do mužova bydliště.

OBAVA O KLIENTKU - V časných ranních hodinách se obrátil na policii muž s tím, že má obavu o třiadevadesátiletou klientku v jednom z domů s pečovatelskou službou na Pecce, která vytočila jeho číslo, ale nic neřekla. Vzhledem k tomu, že se jí následně marně pokoušel dovolat, bál se, aby se jí něco nepřihodilo. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že žena číslo vytočila omylem a protože následně nechtěla s nikým mluvit, tak mobilní telefon nezvedala. 

PARTNERSKÁ HÁDKA - Na podivný pár, který se měl v Jičíně hádat v křoví v Jiráskově ulici, upozornila v odpoledních hodinách náhodná svědkyně. Asi dvacetiletý muž měl následně utéct a jeho partnerka se nadále schovávala v křoví. Přivolaní policisté křoví prohlédli, ale nikoho zde nenašli.

KRÁDEŽ V DĚTENICÍCH - Kopidlenští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v jedné z restaurací v Dětenicích okradl hosta. Ze zadní kapsy kalhot mu odcizil peněženku, ve které se nacházely osobní doklady a debetní karta. Majitel vyčíslil škodu na 200 korun.  Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

OKRADENÁ ZÁKAZNICE - O tom, že supermarkety nenavštěvují jen zákazníci, ale i zloději, se přesvědčila po sedmnácté hodině v Jičíně mladá žena. Z kabelky, kterou měla zavěšenou přes rameno, jí neznámý pachatel odcizil peněženku. Spolu s ní přišla o peníze, osobní doklady, platební kartu, slevové kupony a různé písemnosti. Celková škoda byla vyčíslena na 700 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

OPILÁ ŽENA - Hořičtí policisté vyjeli v pozdních nočních hodinách spolu se záchrannou službou do ulice Vrchlického, kde měla ležet opilá a snad i zraněná žena. Po příjezdu policistů a záchranky se již ale na místě nenacházela. Dle svědků zraněná nebyla a poté, co se probrala, prý odešla domů.

ZFETOVANÝ ŘIDIČ - V pozdních nočních hodinách kontrolovali hořičtí policisté v ulici Antonína Rudla osobní vozidlo Volkswagen Passat, které řídil devětatřicetiletý muž. Řidič se během kontroly podrobil testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na cannabis. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a navíc ho ve správním řízení čeká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

KONTEJNER ODOLAL - Bílý kontejner na textil přilákal krátce před třiadvacátou hodinou v Jičíně v ulici Sv. Čecha skupinu osob snědé pleti. Jednalo se o tři muže a jednu ženu, kteří svítili dovnitř baterkou. Kontejner naštěstí nepoškodili a ani z něj nic neodcizili. Policisté následně zjistili, že mají u sebe pytel s ošacením. Prý ho našli u jiného kontejneru v Cidlinské ulici. Muži zákona věc vyřídili na místě domluvou.

Neděle 8. listopadu 2015

POŠKOZENÝ ZÁMEK - Nad ránem se „bavil“ neznámý vandal v Jičíně v ulici Pod Lipami tím, že u jednoho z panelových domů poškodil u vchodových dveří vložku zámku. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

ODSTAVENÉ VOZIDLO - V ranních hodinách přijali jičínští policisté oznámení o osobním vozidle Renault zelené barvy, které stálo na křižovatce u obce Radim. Oznamovatel se domníval, že by mohlo být kradené, neboť mělo rozbitá okna. Policisté následně kontaktovali majitele vozidla, který uvedl, že zde vůz odstavil pro poruchu, a slíbil, že ho odklidí. Více věc s policisty řešit nechtěl.

ČÍSLO POPISNÉ - Málokterý zákon platí tak dlouho jako číslování domů. To bylo uzákoněno v době vlády Marie Terezie v únoru roku 1770. Některé objekty ovšem do dnešního dne označené nejsou. Jako například jeden z rodinných domů ve Vysokém Veselí, který si jeho majitel i přes opakované výzvy neoznačil číslem popisným. Prý ho má někde doma ve skříni. Možná ani netuší, že se svým jednáním dopustil přestupku proti občanskému soužití. 

ZTRACENÝ HOCH - Na malého, asi čtyřletého hocha, který se krátce před šestnáctou hodinou pohyboval sám v Hořicích u fotbalového hřiště na Gothardu, upozornil starší muž. Chlapce už v té chvíli hledali jeho rodiče, od kterých odběhl. Nakonec vše dobře dopadlo a hoch za přítomnosti městských strážníků skončil v náručí své maminky.

ZÁPACH V HOLÍNĚ - Kouř a nepříjemný zápach měly v odpoledních hodinách obtěžovat obyvatele Holína. Majitel jednoho z domů měl na zahradě pálit větve a listí. Policisté oznámení prověřili, ale žádný oheň ani kouř v okolí uvedeného domu nezaznamenali. Co vlastně oznamovateli vadilo, když zde žádný kouř nebyl, není zřejmé.

MANŽELSKÉ NESHODY - V pozdních nočních hodinách se obrátila na policii žena z Nemyčevsi s tím, že odešla od svého manžela, který teď dělá v domě „bordel“. Údajně se choval agresivně a házel přitom věcmi.   Hlídka na místě zjistila, že muž „pouze“ před domem rozbil svoji židli, jinak byl naprosto klidný. I tak mu muži zákona vysvětlili, že je potřeba problémy řešit v klidu.

por. Hana Klečalová DiS.
10. listopadu 2015 v 15:19

 

vytisknout  e-mailem