Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Otužilec se koupal na Šibeňáku 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů nabitý událostmi. Muži zákona  vyšetřovali  jednu krádež za druhou, řešili rodinné neshody a nechyběli ani opilý řidiči, kteří nezvládali svá vozidla. Jako například řidič mitsubishi, který v sobotu 9. února odpoledne vjel v Ostroměři do protisměru, kde se bočně střetl s protijedoucím vozidlem Peugeot 5008. A nebylo se co divit, měl  totiž v dechu přes 0,65 promile alkoholu.    

Pátek 8. února 2013
VLOUPÁNÍ DO STODOLY - V ranních hodinách vyjeli muži zákon na Podháj, kde se neznámý pachatel vloupal do stodoly. Uvnitř odcizil prodlužovací kabel v hodnotě jeden tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
KRÁDEŽ PENĚZ - V odpoledních hodinách přijali jičínští policisté oznámení o krádeži peněz, ke které došlo v jedné z místních firem.  Neznámý pachatel zde  odcizil z odložené kabelky hotovost ve výši 700 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
DŘEVO NEBYLO NA ODVOZ - Krátce po čtrnácté hodině odcizil v Jičíně v lipové aleji starší muž větve a další kusy dřeva, které zde zůstaly po ořezání stromů. Na základě provedeného šetření policisté zjistili, že se jedná o sedmdesátiletého muže, který se údajně domníval, že si může dřevo kdokoliv odvézt. To ale nic nemění na tom, že mu za přečin krádež hrozí až dva roky vězení.
 
OPILEC LEŽEL NA NÁDRAŽÍ - Před patnáctou hodinou se na vlakovém nádraží v Jičíně povaloval silně opilý muž, který se po několika minutách probral, pomalu vstal a klátivou chůzí odešel neznámo kam.
 
NEPOCTIVÁ ZÁKAZNICE - Velmi rafinovaně si počínala v odpoledních hodinách mladá maminka v jedné z prodejen v Nové Pace. V oddělení s drogistickým zbožím si vybrala dva krémy, které si schovala do kočárku. Při krádeži ji odhalili pracovníci prodejny, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o čtyřiadvacetiletou ženu, které uložili v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
PODEZŘELÝ PRODEJCE - V odpoledních hodinách upozornil na lince 158 muž z Jičína na prodejce, který mu nabízel ke koupi předměty na podporu hendikepovaných dětí. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří zjistili, že se jedná o šestatřicetiletého muže z Královehradecka, který nabízel ke koupi plyšáky za 50 korun. Vzhledem k tomu, že neměl řádné povolení k provozování charitativní činnosti a navíc měl nezapečetěnou kasičku, byla mu na místě uložena bloková pokuta.
 
RODINNÉ NESHODY - V podvečerních hodinách řešili kopidlenští policisté ve Volanicích rodinné neshody. Do hádky mezi matkou a dcerou se vložil druh matky, kterého dcera sprostě urážela, plivla na něj a navíc ho udeřila latí do ruky. Muž si její chování nenechal líbit, uchopil ji za kabát a vyvedl z bytu ven. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
ZÁKAZNÍK ODCIZIL CUKROVINKY - Nepoctivý zákazník zavítal ve večerních hodinách do jedné z prodejen v Hořicích, kde odcizil cukrovinky, hermelín a další zboží v celkové hodnotě 207 korun. Při krádeži ho odhalili pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Městští strážníci pak muži udělili v blokovém řízení tisícikorunovou pokutu.
 
ŽENA SKONČILA NA ZÁCHYTCE - Ve večerních hodinách zasahovali kopidlenští policisté na jedné z místních ubytoven, kde si nevěděli rady s dvaapadesátiletou nájemnicí. Žena, která byla silně pod vlivem alkoholu, nechala v kuchyňce zapnutý vařič a na koberec házela nedopalky cigaret. Policisté vyzvali ženu k provedení dechové zkoušky, kterou však nebyla schopná absolvovat. Vzhledem k jejímu stavu ji nakonec muži zákona převezli do protialkoholní záchytné stanice, kde „nadýchala“ téměř 2 promile.
 
MLADÍCI NEDOBROVOLNĚ OPUSTILI DISKOTÉKU - Krátce po třiadvacáté hodině se obrátila na policii silně opilá žena s tím, že její dva kamarády, se kterými byla na diskotéce v Hořicích, údajně napadl jeden z pořadatelů. Hlídka na místě zjistila, že se oba mladíci mezi s sebou na diskotéce strkali a tak je jeden z „vyhazovačů“ vykázal ven. To se jim pochopitelně nelíbilo a mermomocí se chtěli vrátit zpět na diskotéku. Po několika nezdařilých pokusech pochopili, že se zpět nedostanou a tak se vydali domů. Hlídka městských strážníků pak dohlížela na veřejný pořádek, který již nikdo nenarušoval.
 
Sobota 9. února 2013
PARTNERSKÉ NESHODY - Krátce po třetí hodině ranní oznámila na lince 158 žena z Jičína, že ji měl  napadnout přítel, který je opilý. Dále uvedla, že ji udeřil tak, že určitě bude mít „monokl“. Policistům sdělila, že půjde spát k matce. Nakonec se rozhodla, že zůstane v bytě, neboť její přítel odešel do herny a tak ji od něho již žádné nebezpečí nehrozí. Po několika minutách se ozvala znovu s tím, že se nemá jak dostat domů, neboť si zapomněla klíče. Po chvíli se rozhodla,  že půjde za svým přítelem do herny a požádá ho, aby ji půjčil   svoje klíče. Poté se již neozvala.
 
OPILCE HLÍDKA NENAŠLA - Krátce po osmé hodině ranní se měl v Bílsku pohybovat silně opilý muž, který se motal ze strany na stranu. Hlídka, která vyjela na místo, ale nikde žádného opilce nenašla.
 
VANDAL ŘÁDIL V OSTRMĚŘI - Neznámý vandal řádil v Ostroměři, kde u novostavby rozbil okno. Po pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
DOMEK PŘIŠEL O MĚDĚNÉ SVODY - Neznámý zloděj úřadoval v obci Rybníček, kde u jednoho z domů odcizil měděný okapový svod, měděná kolena a kotlík. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 3 tisíce korun. I v tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ NA PLESE - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který na plese ve Valdicích odcizil z odloženého saka kabelku, ve které se nacházela hotovost a mobilní telefon Wildfire. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 3 tisíce korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli vysoká pokuta.
 
OTUŽILEC SKOČIL DO STUDENÉ VODY - V odpoledních hodinách vyjeli jičínští policisté k rybníku Šibeňák, kde měl bezdomovec skočit do vody. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o otužilého šedesátiletého muže, který se vykoupal, nakrmil kachny, ustrojil a odešel domů.
 
MUŽ OBTĚŽOVAL KAMARÁDKU - Po dvaadvacáté hodině měl notně opilý muž házet své kamarádce, která bydlí na ubytovně v Jičíně v Hradecké ulici, kameny do oken. Hlídka, která vyjela na místo, muži domluvila a vysvětlila, jak se má chovat. Poté již byl naprostý klid.
 
Neděle 10. února 2013
OPILÝ ŘIDIČ - Krátce po desáté hodině dopolední kontrolovala policejní hlídka v Hořicích osobní vozidlo Škoda Roomster, které řídil sedmapadesátiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,14 promile alkoholu. Ve věci bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
NASCHVÁLY V RODINĚ - V dopoledních hodinách se obrátila na policii mladá žena z Jičína s tím, že jí manžel, se kterým je v rozvodovém řízení, dělá naschvály. Údajně ji nepředal osobní věci dětí a nechce ji pustit do domu. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
KRÁDEŽ PILY - Sobotečtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do rekreační chalupy na Staňkově Lhotě. Na půdě odcizil dva křovinořezy a motorovou pilu. Majitel vyčíslil škodu na téměř 20 tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže a porušování domovní svobody hrozí až dva roky vězení.
 
ODCIZENÁ NAFTA - Zloděj „nafťák“ řádil v Jičíně, kde v objektu jedné z firem odčerpal z nákladního vozidla Volvo přes 191 litrů motorové nafty. Celková škoda byla vyčíslena na 6.761 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
ŘIDIČI HROZÍ VYSOKÝ TREST - Před půlnocí kontrolovali sobotečtí policisté u Skuřiny osobní vozidlo Renault 19, které řídil jednačtyřicetiletý muž. Vzhledem k tomu, že provedená dechová zkouška u řidiče prokázala přes 1.2 promile alkoholu, skončil na policejní služebně, kde si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
ZDROGOVANÁ ŘIDIČKA - Pozadu nezůstaly ani ženy. V Jičíně policisté odhalili třiadvacetiletou řidičku osobního vozidla Škoda Favorit, která sice nebyla opilá, zato byla zdrogovaná. Ani ona nezůstane bez trestu. Ve správním řízení jí hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
nprap. Hana Klečalová
11. února 2013 v 15:18
 
 

vytisknout  e-mailem