Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Na myslivce zaútočil divočák.  

Pátek 5. prosince 2014
PODEZŘELÁ OSOBA - Krátce před druhou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté do Konecchlumského ulice, kde se měla v areálu jedné z firem pohybovat podezřelá osoba. Hlídka se na místě spojila s oznamovatelkou, která uvedla, že se jednalo o mladšího muže, který se ničeho nedopustil, pouze postával před vrátnicí. Co zde muž dělal, policisté nezjistili, neboť ho již nikde nenašli.
 
NEOMALENÍ ŘIDIČI - Neskutečně drze si počínali řidiči kamionů, kteří v ranních hodinách zaparkovali na jedné z benzínových čerpacích stanic na obchvatu Jičína. Vše by bylo v pořádku, kdyby ovšem nestáli na místech určených pro osobní vozidla, která neměla kde zaparkovat. Po příjezdu hlídky situaci "uvážili" a místa uvolnili.
 
SOUROZENECKÉ NESHODY - Po osmé hodině ranní zamířili jičínští policisté do Tylovy ulice, kde řešili napadení mezi sourozenci. Pětatřicetiletý muž měl v bytě fyzicky napadnout svého o pět let mladšího bratra, kterého bil pěstmi po celém těle. Navíc při odchodu z domu rozbil vstupní dveře. Případ šetří policisté jako přestupky proti občanskému soužití a majetku.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - V dopoledních hodinách zavítal asi pětačtyřicetiletý muž  do jednoho ze supermarketů v Nové Pace, kde odcizil zboží v hodnotě 700 korun. Poté se vydal k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Za pokladní zónou se spustil alarm, ale muž z prodejny utekl. Okamžitě se za ním vydali pracovníci bezpečnostní služby, kterým se ale v blízkosti uhelných skladů ztratil. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
SPOR O NÁJEM - Spor v Hořicích ohledně nájmu vyvrcholil před polednem napadením. Sedmašedesátiletá žena se chtěla odstěhovat z bytu, což se nelíbilo jeho majitelce. Ta naopak chtěla, aby nájemnice zůstala alespoň do konce roku. S tím ovšem žena nesouhlasila, neboť do bytu zatéká. Navíc po majitelce chtěla vrátit poměrnou část nájmu a dále kauci, což se zřejmě ženě nelíbilo a nečekaně do ní strčila. Nájemnice upadla na zem a přitom si způsobila zranění. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.  
 
VANDAL V PACE - Neznámý vandal řádil ve Staré Pace, kde v ulici Josefa Tůmy poškodil u zaparkovaného vozidla Toyota RAV 4 dvě pneumatiky, které prořízl. Svým jednáním způsobil majiteli škodu ve výši 4.900 Kč. Po pachateli pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
KONTROLA VOZIDLA - Před patnáctou hodinou kontrolovala policejní hlídka v obci Chvalina osobní vozidlo Renault Mégane, které řídil třiadvacetiletý mladík. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. To se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten byl pozitivní na amfetamin. Z tohoto důvodu řidič přišel o svůj řidičský průkaz a navíc ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
ZFETOVANÁ ŘIDIČKA - O několik hodin později kontrolovali jičínští policisté v Revoluční ulici osobní vozidlo Ford Ka, které řídila dvaadvacetiletá žena. I ona se podrobila testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl v jejím případě pozitivní na cannabis. Řidičku čeká stejný osud jako řidiče renaultu, několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a vysoká pokuta.
 
KRÁDEŽ AUTOBATERIE - V odpoledních hodinách zamířili hořičtí policisté do Chomutic, kde neznámý pachatel odcizil z vozidla Škoda Felicia, které bylo zaparkované na volně přístupném pozemku, autobaterii v hodnotě jeden tisíc korun. Případ policisté šetří jako přestupek proti majetku.
 
HLASITÁ HUDBA - Před půlnocí vyjeli novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde z jednoho z bytů na náměstí vycházela hlasitá hudba. Policisté vyzvali nájemce, aby hudbu ztišili, což také učinili. 
 
Sobota 6. prosince 2014
158 - Před jednou hodinou ranní se obrátil na policii muž z Nové Paky a uvedl,  že v jedné z restaurací napadl asi cizinec asi svoji manželku, která asi krvácí, protože asi vidí krev. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že opilý oznamovatel se "asi" spletl. K žádnému napadení totiž nedošlo.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Následně policisté pokračovali do Lázní Bělohradu, kde opět z bytu na náměstí vycházela hlasitá hudba. V tomto případě již byla domluva důraznější, a hlavně účinnější.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - Nad ránem se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že sousedku zřejmě napadá její manžel, neboť z jejich bytu je slyšet hluk. Policisté na místě zjistili, že se uvedení manželé rozcházejí a muž si pouze přišel pro své věci. Přitom na sebe s manželkou vzájemně něco neslušného pokřikovali. Ani jeden z nich nežádal přítomnost hlídky.
 
OSTŘÍHANÉ VĚTVE - Kopidlenští policisté pátrají po neznámém vandalovi, který během noci ostříhal v Libáni v Lindnerově ulici na neoplocené zahradě větve u pěti mladých a dvou vzrostlých smrčků. Majitel vyčíslil škodu na 2 tisíce korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku. 
 
NEMĚL NA DÁRKY - V dopoledních hodinách se obrátil na policii zjevně opilý muž, který se představil jako Pedro, s tím, že se v Jičíně zastavil pod mostem na víno, a bezdomovci mu tam měli odcizit z peněženky hotovost. Dále uvedl, že nemá za co koupit dceři dárek a že nemá ani peníze na jídlo. Poté zavěsil a více se neozval. Operační důstojník se ho pokoušel několikrát kontaktovat, ale marně. Hlídka navíc zkontrolovala prostor pod mostem, kde mělo ke krádeži dojít. Žádní bezdomovci zde ale nenacházeli.
 
KRÁDEŽ KOLA - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v jednom z panelových domů na Lidickém náměstí odcizil z kolárny pánské kolo Merida šedé barvy. Majitel vyčíslil škodu na 4.100 Kč. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
ÚKLID V DOMĚ - V odpoledních hodinách upozornila na lince 158 žena z Kopidlna na zloděje, který měl z neobydleného domu odnášet různé věci. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří zjistili, že se jedná o nového majitele, který dělal pořádek.
 
ROZDIVOČELÍ ČERTI - Před třináctou hodinou se obrátil na policii majitel domu v Libáni s tím, že mu někdo hodil na pozemek lahev od alkoholu a přitom mu částečně poškodil fasádu domu. Dále uvedl, že má obavu, aby se věc neopakovala, neboť se bojí o svůj majetek. Hlídka na místě provedla šetření a přitom zjistila, že večer předtím ulicí procházela skupinka rozdivočelých čertů, která mu hodila přes plot na pozemek dvě lahve od alkoholu. K poškození fasády nedošlo. Majitel domu lahve sebral a hodil do popelnice.
 
HON NA KACHNY - V odpoledních hodinách si stěžoval muž z Dobré Vody na myslivce. Nelíbilo se mu, že na jeho pozemku střílí myslivci po kachnách a přitom mu broky údajně padají na auto. Hořičtí policisté věc prošetřili a zjistili, že se jedná o povolený hon na kachny, který se koná na vodní ploše cukrovarského rybníka. K žádné škodě na majetku nedošlo.
 
ZRANĚNÝ JEZEVČÍK - K nepříjemné události došlo krátce po patnácté hodině v Bělé u Pecky, kde při naháňce černé zvěře zaútočilo na jednoho z myslivců divoké prase. Muž na nic nečekal a na zvíře ze vzdálenosti jednoho metru vystřelil. Divočáka trefil  do plece a přitom část střely zasáhla nahánějícího jezevčíka. Ten utrpěl zranění, se kterým byl ošetřen u veterináře.
 
KRÁDEŽ ZBOŽÍ - V podvečerních hodinách zadrželi pracovníci bezpečnostní služby v jednom ze supermarketů v Jičíně na Husově třídě čtyřiapadesátiletého zákazníka, který zde odcizil potraviny a drogistické zboží v hodnotě 382,90 Kč. Přivolaná hlídka vyřídila věc na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
TOULAVÝ PES - Jako „mlsný pes“ obcházel toulavý vlčák rodinný dům v Nové Pace. Majitelka měla obavu, aby ji nenapadl, a žádala jeho odchyt. Policisté přizvali odchytovou službu, která vlčáka převezla do útulku.
 
PODEZŘELÝ POHYB - Před jednadvacátou hodinou se obrátila na policii žena ze Starých Smrkovic s tím, že u mlýna zastavilo vozidlo, které svítí na její dům. Hlídka oznámení prověřila a přitom zjistila, že se jedná o majitele mlýna, který si do vozu nakládá věci.
 
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - V noci vyjeli jičínští policisté spolu se záchrannou službou do Dělnické ulice, kde ležel opilý muž, který měl být v bezvědomí. Lékaři na místě opilce ošetřili a policisté mezitím zjistili, že se jedná o čtyřiatřicetiletého muže, který byl následně převezen do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.
 
 
Neděle 7. prosince 2014
NEVYPLACENÁ VÝHRA - Krátce před šestou hodinou ranní si stěžoval host herny v Jičíně na Husově třídě, že mu obsluha odmítá vyplatit výhru. Hlídka se od obsluhujícího pracovníka dozvěděla, že na vyplacení výhry nemá dostatečnou finanční hotovost. Nakonec přece jen peníze našel a výhru v hodnotě 6 tisíc korun zákazníkovi vyplatil.
 
PŘISTIŽENI PŘI ČINU - Smůlu měli dva muži snědé pleti, kteří po poledni rozebírali v Radimi střechu bývalé váhy. Přímo při činu je přistihl náhodný kolemjdoucí, který vše oznámil na policii. Ani jednomu z mužů se zřejmě nechtělo na policisty čekat a oba utekli do pole. Nutno zdůraznit, že jim to nebylo nic platné. Na místě totiž nechali vozidlo Daewoo Tico, do kterého již stačili část plechové krytiny naložit. Policisté následně zjistili, že se jednalo o jednadvacetiletého mladíka, který se kromě pokusu krádeže dopustil i přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť to byl on, kdo řídil uvedené vozidlo a to i přesto, že má Městským úřadem v Jičíně vysloven do roku 2015 zákaz řízení všech motorových vozidel. Druhý muž, sedmadvacetiletý, se pokusil plechy odcizit i přesto, že byl v  posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Oběma za pokus přečinu krádeže hrozí vězení.
 
MATRACE NA SILNICI - V pozdních nočních hodinách upozornil jeden z řidičů na starou matraci, která ležela před Jičínem. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří překážku odstranili.
 
nprap. Hana Klečalová
9. prosince 2014 v 15:26

vytisknout  e-mailem