Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Zraněného psa se podařilo zachránit 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Policisté prověřovali několik desítek oznámení, šetřili přestupky a přečiny a v neposlední řadě je zaměstnali opilí řidiči a zloději peněženek v supermarketech.
 
Pátek 18. listopadu 2011
POSPREJOVANÝ VLAK -V ranních hodinách vyjeli muži zákona na vlakové nádraží v Jičíně, kde v noci řádil neznámý „umělec“. Objektem jeho zájmu se stala odstavená vlaková  souprava, na kterou stříkal barevný nápis „NOSE“. Po vandalovi pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přečin poškození cizí věci.

 
PENÍZE CHTĚL ZA KAŽDOU CENU - Peníze  výherního automatu se rozhodl nad ránem získat v jedné z jičínských heren neznámý pachatel. Štěstí ve hře mu zřejmě nepřálo, a tak přišla na řadu hrubá síla. Nezjištěným způsobem překonal zámek u dvířek a poté z automatu odcizil 9 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Po osmé hodině ranní řešili novopačtí policisté krádež v jednom ze supermarketů. Sedmatřicetiletá žena zde odcizila potraviny v těžko uvěřitelné hodnotě 936 korun. Při krádeži ji však odhalili pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. A tak nejenže musela zboží vrátit, ale navíc dostala v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - O dvě hodiny později se muži zákona do prodejny vrátili. Tentokrát je zaměstnal pětatřicetiletý muž, který zde odcizil zboží v hodnotě 1.520 korun. Z lupu se však dlouho neradoval. Za pokladní zónou ho totiž zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Přivolaná hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
OPATRNOSTI NENÍ NIKDY DOST - Na svoji neopatrnost doplatila v dopoledních hodinách zákaznice v jednom ze supermarketů v Jičíně na Husově třídě, která se po prodejně pohybovala s taškou zavěšenou na nákupním košíku. I když se snažila mít tašku  stále pod kontrolou, přesto ji neuhlídala. V nestřeženém okamžiku ji z ní totiž neznámý pachatel odcizil peněženku, ve které měla uloženou  hotovost,   osobní doklady, platební kartu a další písemnosti. Okradená žena vyčíslila škodu na téměř 2 tisíce korun. Po drzém zloději pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.   

ALKOHOL PRODAL I PŘES ZÁKAZ - Zákaz prodeje alkoholu osobám mladším 18 let porušil v odpoledních hodinách čtyřiadvacetiltetý cizinec, který ve své prodejně prodal nezletilé slečně  litr krabicového vína. Za to byl nakonec  řádně "odměněn" blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun. Snad to bude pro něho i pro ostatní, kteří by chtěli prodávat alkohol osobám mladším osmnácti let, dostatečná výstraha.
 
RODINNÉ NESHODY - V podvečerních hodinách přišly na řadu rodinné neshody   v Jičíně, které zřejmě vyplynuly z probíhajícího rozvodového řízení. Svoji „ještě“ manželku měl  po předchozí slovní rozepři napadnout  její choť. Dle jejího vyjádření ji měl  několikrát udeřit do obličeje a přitom jí měl způsobit pohmožděniny. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

DŘEVA NENÍ NIKDY DOST - Zásoby dřeva na zimu si zřejmě dělal neznámý zloděj, který z volně přístupného pozemku pod lesem v Roškopově odcizil čtyři metrové klády březového dřeva. Majitel vyčíslil škodu na pět tisíc korun. Po pachateli pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže. 
 
Sobota 19. listopadu 2011
SILNIČNÍ KONTROLA - Před třetí hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Kopidlně osobní vozidlo Peugeot Partner, které řídil dvaačtyřicetiletý muž. Na dotaz, zda před jízdou požil alkohol, řidič uvedl, že odpoledne vypil dvě piva a večer pak odlivku becherovky. Z tohoto důvodu se podrobil orientační dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 0,3 promile alkoholu. A tak nejenže mu policisté zakázali další jízdu, ale rovněžmu  zadrželi řidičské oprávnění. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
VLOUPÁNÍ DO VOZIDLA - V noci úřadoval v Jičíně neznámý zloděj, který se v Pražské ulici vloupal do osobního vozidla Citroën Xsara. Uvnitř odcizil autorádio Pioneer, peníze, látkové pouzdro s několika CD a další věci. Majitel vyčíslil škodu na téměř 5 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
ANONYMNÍ TELEFONÁT - Před polednem se obrátil na linku 158 anonym s tím, že se v Jičíně v Ruské ulici zdržuje mladík, který údajně uprchl z výchovného ústavu. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která oznámení prověřila. V tomto případě se nejednalo o planý poplach, ale o informaci, která se zakládala na pravdě. Na uvedené adrese policisté vypátrali sedmnáctiletého mladíka, kterého zajistili a následně předali do rukou vychovatelů, kteří se o něj postarali.  
 
NEBEZPEČNÉ STŘÍKAČKY - V odpoledních hodinách vyjeli novopačtí policisté k jednomu ze supermarketů, kde se v nádobě na sůl nacházelo větší množství použitých tenkých injekčních stříkaček. Hlídka nebezpečný nález zajistila a následně provedla jeho likvidaci. 
 
NATANKOVAL A PAK BEZ ZAPLACENÍ ODJEL - Po sedmnácté hodině natankoval u benzínové čerpací stanice v Hořicích neznámý řidič do vozidla Fiat 14 litrů benzínu v hodnotě 500 korun, a poté bez zaplacení odjel. Po drzém řidiči teď pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
 
Neděle 20. listopadu 2011
MLADÍK MĚL ZŘEJMĚ DIVOKÉ SNY - Řešit údajné napadení mladíka, ke kterému mělo dojít v jednom z jičínských klubů, vyjela policejní hlídka v neděli 20. listopadu před třetí hodinou ranní. Nakonec se ukázalo, že k žádnému napadení nedošlo. Mladík pouze v důsledku vypitého alkoholu usnul a přitom se mu zřejmě zdálo, že ho někdo napadl. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva.
 
ČERVENÝ NÁPIS STOP - Červený nápis STOP ukončil v časných ranních hodinách na Staňkově Lhotě jízdu osobního vozidla Mazda 626, které řídil jednatřicetiletý muž. Vzhledem k tomu, že z jeho dechu byl cítit alkohol, podrobil se orientační dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 0,3 promile alkoholu. I když řidič svého jednání velmi litoval a po celou dobu s policisty spolupracoval, nebylo mu to nic platné. Na jeho pozdní lítost už nemohli brát muži zákona zřetel. A tak ho za jízdu pod vlivem alkoholu čeká ve správním řízení několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a pokuta.
 
VLOUPÁNÍ DO FIRMY - V noci se vloupal neznámý pachatel do objektu jedné z firem ve Valdicích, kde v kanceláři odcizil z neuzamčené příruční pokladny několik tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
ZRANĚNÝ PES - V dopoledních hodinách oznámil na linku 158 muž, že našel nad rybníčkem u Valdova zraněného psa středního vzrůstu. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o loveckého psa, kterého den předtím potrhal na honu kanec. Zraněného  chlupáče  si poté převzal majitel, který ho převezl k veterináři. Naštěstí se ho podařilo zachránit, a tak mu na nebezpečného kance zbude jen vzpomínka v podobě tří desítek stehů a několika zlomených žeber.
 
NAPADENÍ V DOMĚ - Po poledni se obrátila na policii žena z malé obce na Jičínsku s tím, že byl v  domě, ve kterém bydlí s rodinou, fyzicky napaden její manžel. Na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že zde došlo k rozepři mezi nájemníky a majitelem domu. Nakonec se všichni uklidnili a další přítomnost hlídky nežádali.
 
NEBEZPEČNÉ PETARDY - V odpoledních hodinách měla parta dětí v Jičíně v ulici Na Jihu házet kolem zaparkovaných vozidel petardy. Hlídka, která vyjela na místo,  již nikoho z povedené partičky nezastihla. K žádnému poškození vozidel nedošlo.
 
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Na diskotéce v Sobotce úřadoval neznámý zloděj, který jedné z účastnic odcizil z kabelky peněženku. Spolu s ní tak slečna přišla o peníze, osobní doklady, platební kartu a další písemnosti. Kdo má krádež na svědomí a kde odcizené věci skončily, teď vyšetřují sobotečtí policisté.
 
ŘIDIČ UPOZORNIL NA KRÁVU S TELETEM - Na neobvyklé účastníky silničního provozu, kteří se pohybovali na silnici ve směru od Miletína na Dvůr Králové, upozornil ve večerních hodinách  jeden z projíždějících řidičů. Jednalo se o krávu s teletem, kteří šli naštěstí spořádaně za sebou po levé krajnici. Hlídka, která vyjela na místo, už nikde krávu ani tele nenašla. Buď je zahnal jejich majitel, nebo se vydali po bezpečnějších cestách.  
 
nprap. Hana Klečalová
21. listopadu 2011 v 13:30
 

 

vytisknout  e-mailem