Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Opilý řidič vezl čtyři děti 

 
Během uplynulého víkendu došlo na silnicích okresu Jičín k 12 dopravním nehodám, při kterých byly čtyři osoby lehce zraněny. Celková škoda byla vyčíslena na bezmála půl milionu korun. 
 
 
Pátek 21. října 2011
PRASE NA SILNICI - V ranních hodinách mělo ve Starém Místě pobíhat u sušičky  domácí prase. I když okamžitě na místo vyjela policejní hlídka, přesto již nikde čuníka nenašla. 
 
PODEZŘELÁ POSÁDKA - Na podezřelou posádku vozidla Škoda Octavia, která měla v dopoledních hodinách nabízet ve Slatinách elektrické nářadí, upozornil na lince 158 jeden z místních občanů. Ani v tomto případě nebyli policisté úspěšní. Podezřelé vozidlo s ještě podezřelejší posádkou nikde nenašli.
 
VANDAL V SOBOTCE - Během dne řádil v Sobotce neznámý vandal, který v Novoměstské ulici poškodil u zaparkovaného vozidla Hyundai Lantra anténu. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 300 korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - Před polednem řešili novopačtí policisté sousedské neshody v jednom z pečovatelských domů, kde pětasedmdesátiletý senior opakovaně sprostě urážel šestatřicetiletého invalidního nájemníka. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití. 
 
BYL TO OMYL - Po osmnácté hodině měl na jedné z  čerpacích stanic v Jičíně natankovat řidič do osobního vozidla Fiat Punto benzín v hodnotě 400 korun. Jeho spolujezdec pak u pokladny uhradil pouze zboží, které si v prodejně vybral. Policisté nakonec zjistili, že se jedná o omyl a dluh byl dodatečně uhrazen.
 
Sobota 22. října 2011
OPILÝ MLADÍK PŘEVRACEL ZNAČKY - Hodinu po půlnoci pronásledovala policejní hlídka v Jičíně v ulici 17. listopadu šestnáctiletého mladíka, který zde převracel přenosné dopravní značení. Vzhledem k tomu, že pronásledovaný hoch nebyl úplně fit, skončil po několika metrech v rukou policistů. K jeho fyzické indispozici přispělo množství alkoholu, které předtím vypil v jedné z místních diskoték. Barmanku, která mu měla alkohol podat, čeká s největší pravděpodobností postih. Ale ani mladík neušel trestu. Za převracené dopravní značení dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 500 korun. Snad si bude pro příště pamatovat, jak se má na ulici chovat. 
 
POŠKOZENÉ DVEŘE - Několik minut před druhou hodinou ranní řádil  v Jičíně na Valdštejnově náměstí neznámý vandal, který zde u jedné z provozoven  rozbil skleněnou výplň dveří. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

OPILÁ ŽENA V JIČÍNĚ - Před devátou hodinou ranní oznámil na lince 158 anonym, že se v Jičíně na autobusovém nádraží povaluje nějaký muž. Policisté zjistili, že se nejedná o muže, ale místní ženu, která se po chvíli zvedla a odešla domů.

NEPŘETRŽITÉ ZVONĚNÍ - Nejméně hodinu a půl se neslo obcí Mladějov vyzvánění zvonu, které vycházelo z místního kostela. Vzhledem k tomu, že se jednoho o neobvyklou situaci, obrátila se jedna z místních žen na policii. Nakonec nemuseli sobotečtí policisté zasahovat,  neboť zvon přestal sám vyzvánět. Co nebo kdo za nepřetržitým zvoněním stál, se zjistit nepodařilo.
 
SCHVÁLNOST NA BLATECH - V odpoledních hodinách řešili muži zákona schválnosti v obci Blata, kde neznámý pachatel umístil na stavidlo rybníka betonový panel a velký kámen, čímž znemožnil jeho obsluhu. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití. 
 
KRÁDEŽ LEŠENÍ - Před patnáctou hodinou vyjeli policisté do Lužan, kde během noci vnikl neznámý pachatel na soukromý pozemek, ze kterého odcizil HAKI lešení v hodnotě téměř 5 tisíc korun. Kdo má krádež na svědomí a kde lešení skončilo, teď vyšetřují jičínští policisté. 
 
O MĚĎ JE STÁLE ZÁJEM - Budova muzea na Prachově přilákala v noci nevítaného hosta, který však nepřišel obdivovat vystavené exponáty, ale krást. Zájem měl pouze o měděné okapové svody, které z budovy demontoval a následně odcizil. Po drzém zloději pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ BMW - Šetřit na nesprávném místě se zřejmě rozhodl majitel vozidla BMW X5, který před polednem zaparkoval místo na hlídaném parkovišti na okraji vozovky pod hradem Kost. Následně shodou okolností přišel během oběda v jedné z místních restaurací o ledvinku, ve které měl uložené klíčky od vozu. Nutno zdůraznit, že zloděj na nic nečekal  a s  vozidlem za 1,300 milionu  korun ujel. Za zločin krádeže mu teď hrozí až osm let vězení.
 
VLOUPÁNÍ DO PŘÍVĚSU - V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do Jinolic, kde se neznámý pachatel vloupal do dvou obytných přívěsů. V prvním z nich odcizil nádobí, rybářské náčiní a vestu, druhý pak pouze prohledal, ale nic nevzal. Celková škoda byla vyčíslena na téměř jeden tisíc korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže a porušování domovní svobody.
 
SOUSEDSKÉ HAŠTEŘENÍ - Po patnácté hodině oznámil na lince 158 muž z malé obce na Hořicku, že má problémy se svým sousedem, které však blíže nespecifikoval. Hlídka věc na místě vyřídila domluvou. Tím to ale neskončilo. O několik minut později volal na policii druhý z mužů s tím, že jeho soused krade cukrovou řepu. Muži zákona opět vyjeli na místo, aby zjistili, že se nejedná o krádež, ale o výpomoc. Majitel pozemku mu totiž dovolil, aby si řepu vzal. 
 
OSLÍCI NA SILNICI - Ve večerních hodinách se měli na silnici nedaleko Zelenecké Lhoty pohybovat čtyři oslíci. Hlídka však na místě žádná zvířata nenašla a ani majitel, který je rovněž hledal, nevěděl, kde by mohla být.
 
OPILEC USNUL NA CHODNÍKU - V pozdních nočních hodinách se obrátil na policii anonym s tím, že v Nové Pace leží na chodníku notně opilý muž. I když hlídka hned vyjela na místo, přesto již nikde opilce nenašla. 

 
Neděle 23. října 2011
PODEZŘELÉHO MUŽE POLICISTÉ NENAŠLI - Ve dvě hodiny ráno vyjela policejní hlídka do Lužan, kde se měl na zastávce autobusu pohybovat podezřelý muž. Po příjezdu hlídky zde však už nikdo nebyl. Buď se jednalo o nepovedený  žert, nebo již muž stačil  odejít.
 
CYKLISTA JEL DO PRAHY - Na údajně opilého cyklistu, který měl ležet na silnici u Budčevse, upozornil na lince 158 jeden z projíždějících řidičů. Hlídka na místě zastihla pouze jednoho cyklistu, který si na „benzínce“ koupil bagetu a poté pokračoval směrem na Prahu. V žádném případě ale nebyl opilý. 
 
MLADÍKA PŘEKVAPILA POLICEJNÍ HLÍDKA - Před pátou hodinou ranní se vydal do Konecchlumí dvacetiletý mladík, který z budovy místního úřadu demontoval a následně odcizil šest metrů dlouhý měděný svod. Jeho jednání naštěstí neuniklo pozornosti jednoho z místních občanů, který vše oznámil na policii. Ještě před příjezdem hlídky stačil mladík nasednout do vozidla Škoda Octavia a z místa odjet. Ne však daleko. Policisté ho  zastavili a následně zkontrolovali. Ve vozidle sice nic neměl, ale měděný svod se přesto našel schovaný  u autobusové zastávky. Mladík pouze uvedl, že ho chtěl následně prodat, neboť potřeboval peníze. Vzhledem k tomu, že to nebyl jeho první prohřešek, šetří případ jičínští policisté jako přečin krádeže, za což mladému muži  hrozí až tři roky vězení.
 
DŘEVA NENÍ NIKDY DOST - Zásoby na zimu si zřejmě dělal neznámý zloděj, který ze soukromého pozemku v Chyjicích odcizil palivové dřevo v hodnotě nejméně 2.500 korun. Po drzém zloději pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
SILIČNÍ KONTROLA - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hořicích osobní vozidlo Opel Vectra, které řídil devětadvacetiletý muž. Vzhledem k tomu, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění, šetří věc muži zákona jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.
 
OPILÝ ŘIDIČ VEZL ČTYŘI DĚTI - Nezodpovědného řidiče, který v podnapilém stavu převážel ve vozidle Škoda Felicia čtyři děti, kontrolovala před patnáctou hodinou policejní hlídka v Miletíně. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1,6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. O jeho osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
                                                      
nprap. Hana Klečalová
24. října v 15:00
 
 

 

vytisknout  e-mailem