Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Místo u zpovědi skončil muž na "záchytce". 

Pátek 22. llistopadu 2013
KRÁDEŽ KABELÛ - V dopoledních hodinách šetřili sobotečtí policisté krádež měděných kabelů, které neznámý zloděj odcizil od železniční tratě nedaleko vlakového nádraží v Libuni. Celková škoda byla vyčíslena na 30 tisíc korun. Pachateli za přečin krádež hrozí až dva roky vězení.
 
ODCIZENÁ SOCHA - Neznámý zloděj řádil v Hořicích na Gothardu, kde z volně přístupného hřbitova odcizil z podstavce 1,5 m vysokou pískovcovou sošku ženy v hodnotě téměř 5 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.

NEZAPOMENUTELNÁ JÍZDA VLAKEM - Na jízdu vlakem jistě dlouho nezapomene jeden z cestujících, kterého na trase z Jičína do Kopidlna obtěžovali tři údajně opilí mladíci snědé pleti. Jen co nastoupili do vlaku, tak si všichni tři zapálili cigarety. Muž je upozornil, že se ve vlaku nekouří. To pochopitelně nechtěli slyšet a začali ho slovně  a poté i fyzicky napadat. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
KRÁDEŽ PRUTÛ - Půdní kóje v jednom z domů ve Staré Pace v Tovární ulici se stala terčem útoku neznámého zloděje, který uvnitř odcizil rybářský prut s navijákem a jeden pár běžeckých hůlek. Majitel vyčíslil škodu na téměř 5 tisíc korun. Po pachateli pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
ZFETOVANÝ ŘIDIČ - V podvečerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Hradecké ulici osobní vozidlo Mercedes Benz C 180, které řídil devětadvacetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že je pod vlivem drog, což potvrdil i test na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na marihuanu. Z tohoto důvodu se musel řidič rozloučit se svým řidičským průkazem a o jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Sobota 23. listopadu 2013
OPILÝ MLADÍK - Krátce před jednou hodinou ranní kontrolovali hořičtí policisté jednu z místních heren, kde se nacházel sedmnáctiletý mladík, který byl silně opilý. V dechu měl přes 1,6 promile alkoholu. Mužům zákona nedokázal sdělit, kdo mu alkohol podal, pouze uvedl, že měl tři piva a „panáka“ rumu. Opilý mladík nakonec skončil v rukou matky, která si pro něj přijela. Případ šetří policisté jako přestupek na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi.
 
BITKA ŽEN - Neznámá žena napadla krátce po druhé hodině ranní v jedné z libáňských heren jednatřicetiletou návštěvnici, která si to nenechala líbit a vše oznámila na policii. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
POŽÁR VOZU - Po sedmé hodině ranní zamířili jičínští policisté do Podůlší, kde došlo k požáru osobního vozidla, které bylo zaparkované na dvoře jednoho z domů. Vůz, který začal hořet po nastartování, uhasili přivolaní hasiči, kteří si případ na místě převzali.
 
VLOUPÁNÍ DO BYTU - V ranních hodinách vyjeli jičínští policisté do Valdic, kde se neznámý pachatel vloupal do jednoho z bytů, ze kterého odcizil pět tisíc korun. Kdo má krádež na svědomí, teď zjišťují policisté, kteří případ šetří jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Dva nepoctiví zákazní úřadovali v odpoledních hodinách v jednom ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží, kde odcizili dva ruční mixery Silver Crest černé barvy a poté s lupem z obchodu utekli. Z místa odjeli údajně osobním vozidlem Mercedes. Svým jednáním způsobili škodu ve výši 798 korun. Po pachatelích pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
KONTROLA VOZIDLA - Krátce po jedenácté hodině dopolední kontrolovala policejní hlídka v Úlibicích osobní vozidlo Renault Master, které řídil pětačtyřicetiletý muž. Řidič se mimo jiné podrobil dechové zkoušce na alkohol, která u něj prokázala přes 1,1 promile. Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským průkazem. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
OPILÝ ŘIDIČ - Dalšího opilého řidiče kontrolovali policisté ve Staré Pace. Jednalo se o pětadvacetiletého muže, který měl v dechu rovněž přes 1,1 promile alkoholu. A tak i on „přišel“ o svůj řidičský průkaz. Ve správním řízení ho navíc čeká několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
CHTĚL KE ZPOVĚDI - Vstupu do fary v Nové Pace se dožadoval v pozdních nočních hodinách silně opilý šestatřicetiletý místní občan. Zvonil na zvonek, hulákal a přitom kopal do dveří. Když mu obyvatelé domu otevřeli a ptali se ho, co potřebuje, sdělil jim, že ho všechno štve, i když použil daleko jadrnější výraz, a že se chce vyzpovídat. Vzhledem k jeho stavu ho  raději nepustili dovnitř a vše oznámili na policii. Hlídka následně muže zkontrolovala a přitom zjistila, že má v dechu přes 2,1 promile alkoholu. A tak místo ke zpovědi putoval na „záchytku“ do Hradce Králové. 
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Krátce před půlnocí zažili jičínští policisté horké chvilky. Na Komenského náměstí chtěli  zkontrolovat osobní vozidlo Škoda Felicia, jehož řidič sice zastavil, ale vzápětí se rozjel a velkou rychlostí pokračoval v jízdě směrem do ulice Markova. Policisté vozidlo pronásledovali se zapnutým výstražným světelným zařízením. Řidič ovšem nereagoval a uháněl dál. Několikrát se pokusil policejní vůz vytlačit z vozovky. Z hlavní silnice pak odbočil na obec Brada a dále pokračoval na Rybníček, Podůlší až do Jinolic, kde vozidlo odstavil na lesní cestě směrem k Prachovským skalám. Spolu s ním jeli ve voze i jeho dva kamarádi. Zde všichni tři vstoupili a utekli k místnímu hřbitovu, kde je policisté nakonec zadrželi. Zbytek noci pak strávili v policejní cele. Řidič, který není vlastníkem příslušného řidičského oprávnění, je podezřelý ze zločinu násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí až šest let vězení.
 
Neděle 24. listopadu 2013
POTYČKA V LIBÁNI - Krátce po třetí hodině ranní došlo před jednou z heren v Libáni k potyčce, při které měl dát dvacetiletý mladík facku stejně starému návštěvníkovi herny. To se pochopitelně napadenému nelíbilo a vše oznámil na policii. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
ROZBITÁ VÝLOHA - Neznámý vandal řádil nad ránem v Hořicích, kde na náměstí Jiřího z Poděbrad rozbil u jedné z prodejen výlohu. Majitelka vyčíslila škodu na témě ř 5 tisíc korun. Policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Před pátou hodinou ranní fyzicky napadl neznámý pachatel v Jičíně na Valdštejnově náměstí čtyřiačtyřicetiletého muže, kterého udeřil do obličeje, až mu tekla krev z nosu. Muž, který měl v dechu téměř 2 promile alkoholu, byl následně ošetřen v Oblastní nemocnici v Jičíně. Po útočníkovi pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
MUŽ SI ZRANIL PŘI ÚTĚKUKOLENO- Do bojové nálady se nad ránem dostal i třiadvacetiletý mladík ve Vidochově, kde měl při cestě z místní restaurace slovně napadat padesátiletého muže. Ten ze strachu před ním začal utíkat přes ploty a přitom upadl na zem a poranil si koleno. I v tomto případě se jedná o přestupek proti občanskému soužití.
 
POLICIE HLEDÁ VANDALA - Neznámý vandal řádil během noci v Holíně, kde u tří nákladních vozidel, která byla zaparkovaná v areálu jedné z firem, rozbil boční okna. Celková škoda byla vyčíslena na 15 tisíc korun. Za poškození cizí věci hrozí pachateli až dva roky vězení.
 
KRÁDEŽ PIVNÍCH PŘEPRAVEK - V podvečerních hodinách zavítala do jednoho ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží osmadvacetiletá žena, která ovšem nepřišla nakupovat, ale krást. V oddělení s drogistickým zbožím odcizila kosmetiku v hodnotě 490 korun a poté se snažila s lupem nepozorovaně z prodejny odejít. To se jí ovšem nepodařilo, neboť ji za pokladní zónou zadrželi pracovníci ochranné služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
DRZÝ ZLODĚJ - Neskutečně drze si počínal neznámý pachatel, který ve večerních hodinách vnikl do prostoru venkovního skladu jednoho ze supermarketů v Jičíně v Hradecké ulici, kde odcizil čtyři pivní přepravky, které vzápětí v prodejně vrátil a přitom vyinkasoval 640 korun. Po zloději pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku. vrátil v automatu
 
nprap. Hana Klečalová
26. listopadu 2013 v 15:40

vytisknout  e-mailem