Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Drzé chování podomních prodejců se lidem nelíbilo  

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid.  
Pátek 22. února 2013
NATANKOVAL A PAK UJEL  -  Krátce před pátou hodinou ranní natankoval u  benzínové čerpací stanice v Budčevsi neznámý řidič  do vozidla Škoda Octavia 9 litrů benzínu v hodnotě 300 korun. Částku se snažil uhradit platební kartou, což se mu nepodařilo. Nakonec kartu zanechal u pokladny a bez zaplacení odjel.
 
SRNA V PŘÍKOPĚ - V dopoledních hodinách se obrátil na policii muž, který u Střevače našel v příkopě poraněnou srnu. Policisté informaci předali hospodáři místně příslušného mysliveckého sdružení, který se o zvíře postaral.
 
NEODBYTNÍ PRODEJCI - Bouchání na dveře a k tomu drzé a arogantní chování podomních prodejců pobouřilo v odpoledních hodinách majitele bytů  na sídlišti v Hořicích. Mělo se jednat o zástupce jedné ze společností, kteří nevybíravým způsobem nutili osloveným levnější elektrickou energii. Ti si ale takové chování nenechali líbit a okamžitě vše oznámili na policii. Hlídka, která vyjela na místo, už ale žádného z prodejců nezastihla.
 
BLOKUJÍCÍ VOZIDLO - Krátce po šestnácté hodině měl v Jičíně v Riegrově ulici blokovat neznámý řidič vozidlem volkswagen výjezd vozidel z parkoviště. Policisté, kteří vyjeli na místo, však žádné vozidlo blokující dopravu nezaznamenali.
 
OBTĚŽUJÍCÍ SOUSED - V odpoledních hodinách si stěžovala starší žena z Jičína na souseda, který ji obtěžuje. Jak ji měl soused obtěžovat, se policisté nedozvěděli. Žena jim totiž sdělila, že po telefonu nic řešit nebude, že se dostaví osobně, což ale do současné doby neučinila.
 
ZAHOŘENÍ SAZÍ V KOMÍNĚ - Před sedmnáctou hodinou došlo v jednom z rodinných domů ve Staré Pace k vznícení sazí v komíně. Oheň v tomto případě nezpůsobil žádnou škodu.
 
DĚTI MÁLEM VYPADLY Z OKNA - Na nebezpečně se vyklánějící malé děti z okna ve druhém patře panelového domu v Jičíně v ulici U Trati upozornil na lince 158 jeden z místních obyvatel. Policisté, kteří vyjeli na místo, kontaktovali příbuzného dětí, který je nechal chvíli bez dozoru. Hlídka muži domluvila a vysvětlila, jak je nebezpečné nechávat děti bez dohledu.
 
OKRADENÝ CESTUJÍCÍ - Krátce po osmnácté hodině se obrátil na policii mladý muž s tím, že mu někdo během jízdy autobusem z Liberce do Jičína odcizil z odloženého batohu peněženku, ve které měl osobní doklady a další písemnosti. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku. 
 
ANONYM LHAL  - V pozdních nočních hodinách oznámil anonym na lince 158 , že obsluha jedné z restaurací v Lázních Bělohradě podává mladistvým alkohol. Hlídka, která vyjela na místo, však žádné opilé teenagery nezaznamenala. Co volajícího k tomuto oznámení vedlo, policisté nezjistili.  
 
KRÁDEŽ BABETY - V pozdních nočních hodinách vnikl na zahradu jednoho z domů v Jičíně v Jarošovské ulici neznámý pachatel, který zde odcizil nepojízdný motocykl Babeta modro-černé barvy v hodnotě 3 tisíce korun. Po zloději pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přečin porušování domovní svobody.
 
Sobota 23. února 2013
ZA KABELY PADLA TUČNÁ POKUTA - Před druhou hodinou ranní  se obrátil na linku 158 anonym s tím, že v Kopidlně u hřbitova někdo pálí staré pneumatiky. Hlídka na  místě kontaktovala  muže tmavé pleti, který zde   „vypaloval“ kabely. Věc policisté vyřídili blokovou pokutou.
 
VANDAL V LÁZNÍCH BĚLOHRADĚ - Krátce po druhé hodině ranní řádil v Lázních Bělohradě neznámý vandal, který u lázeňského  domu rozbil ocelovými kuličkami dvě okna, čímž způsobil škodu ve výši nejméně 3.200 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
RODINNÉ NESHODY - Nad ránem vyjeli novopačtí policisté do ulice K Hájku, kde řešili neshody manželů, kteří jsou v rozvodovém řízení. Policisté oběma řádně domluvili a vysvětlili, že křikem a hádkami nic nevyřeší.
 
SNĚHOVÉ ZÁVĚJE OCHROMILI PROVOZ - Po čtvrté hodině ranní se obrátilo na policii několik řidičů s tím, že se mezi obcemi Konecchlumí a Úlibice tvoří závěje a vozovka se tak stává téměř neprůjezdnou. Službu konající policista veškeré informace předal pracovníkům správy a údržby silnic.
 
ŘIDIČ UJEL BEZ ZAPLACENÍ - Po desáté hodině dopolední natankoval u benzínové čerpací stanice v Jičíně neznámý řidič vozidla Škoda Fabia do lahve benzín v hodnotě 220 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
VOZOVKU ZABLOKOVALO ROZBITÉ AUTO - V odpoledních hodinách si stěžoval na lince 158 řidič na kolonu vozidel, která se vytvořila v Nové Pace ve směru na Horka. Řidič uvedl, že za vše zřejmě může odstavené vozidlo, kolem kterého pobíhá řidička. Policisté se od ženy dozvěděli, že skutečně došlo k poruše na jejím voze, o který se nakonec postarala asistenční služba. Po odtažení vozidla byla vozovka opět plně průjezdná.
 
OPILEC NA SILNICI - Před osmnáctou hodinou ležel v Nové Pace v Komenského ulici muž, který se nehýbal. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o místního opilce, kterého doprovodila domů.
 
MRTVÁ SRNA NA SILNICI - Na uhynulou srnu, která ležela na silnici u Jičíněvse, upozornila v pozdních nočních hodinách projíždějící řidička. Policisté předali informaci hospodáři místně příslušného mysliveckého sdružení, který se o srnku postaral.
 
Neděle 24. února 2013
KONTROLA VOZIDLA - Hodinu po půlnoci kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Hradecké ulici osobní vozidlo Opel Astra, které řídil jednatřicetiletý muž. Během kontroly policisté zjistili, že nemá za volantem co dělat. Není totiž držitelem potřebného řidičského oprávněné a navíc byl pod vlivem drog, což prokázal test na přítomnost omamných a psychotropních látek. O jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
VYŘIZOVÁNÍ ÚČTÛ - Po třetí hodině ranní si měli před bytovkou v Běcharech vyřizovat  účty dva muži. Jejich „pěstní souboj“ ale zřejmě netrval dlouho, neboť hlídka, která vyjela na místo, už ani jednoho z nich nezastihla
 
RODINNÁ ROZEPŘE - V odpoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do ulice Na Jihu, kde řešili rodinné neshody. Spor vznikl ohledně návštěvy muže, který přišel za svojí matkou, s čímž nesouhlasila její vnučka. V tomto případě měla vnučka smůlu, neboť žena s návštěvou  syna souhlasila.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Po patnácté hodině navštívil jeden ze supermarketů v Jičíně nepoctivý zákazník, který zde odcizil maso, nože, ponožky a rukavice. I když se snažil být nenápadný, přesto ho při krádeži přistihl pracovník bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o šestačtyřicetiletého muže, který nejenže musel zboží vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Další nepoctivý zákazník zavítal o hodinu později do supermarketu v Jičíně v Hradecké ulici, kde pro změnu neodolal lahvi rumu v hodnotě 125 korun. „Zlatavý mok" si schoval pod bundu a vydal se k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Za pokladní zónou ho však zadržel pracovník bezpečnostní služby, který rovněž vše oznámil na policii. I v tomto případě hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
ŠARVÁTKA V RESTAURACI - V pozdních nočních hodinách vyjeli kopidlenští policisté do jedné z libáňských restaurací, kde  řešili neshody mezi hosty. Útočníkem měl být čtyřiatřicetiletý muž, který nejdříve slovně a poté fyzicky napadl pětapadesátiletého muže.  Jejich vzájemné „strkanice“ nakonec skončily pádem na zem, při kterém starší z mužů utrpěl povrchové zranění. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
nprap. Hana Klečalová
25. února 2013 v 15:35

vytisknout  e-mailem