Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Dvě ženy, dvě rozdílné výpovědi. 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid. Muže zákona zaměstnali hlavně opilci, kteří řádili na ulicích,  ti otrlejší usedli i za volant.
 
Pátek 15. listopadu 2013
NEPIL, PŘESTO NADÝCHAL - Ne zrovna obvyklý případ řešili v ranních hodinách dopravní policisté v Nové Pace. Při silniční kontrole vyzvali řidiče k provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala přes 0,3 promile alkoholu. Nakonec se ale ukázalo, že řidič opilý nebyl. Po několika málo minutách se totiž podrobil dalším zkouškám, které již u něj žádný alkohol neprokázaly. A jak je to možné? Řidič totiž během jízdy použil ústní vodu, kvůli které pak „nadýchal“. 
 
ZTRACENÁ SLEČNA - V dopoledních hodinách se obrátila na policii zoufalá matka z Jičína s tím, že postrádá svoji osmnáctiletou dceru, která se den předtím nevrátila ze školy domů. Dceru se snažila kontaktovat mobilním telefonem, ta se jí ale neozvala. Policisté se rovněž snažili slečnu kontaktovat a přitom zjistili, že je její mobil střídavě vypnutý a zapnutý. V odpoledních hodinách se pak  matka dozvěděla, že je dcera ve škole. Policisté následně zjistili, kde se slečna zdržovala. Byla  u svého přítele, kterého prý  bezmezně miluje, což se ovšem nelíbí její matce. Muži zákona oběma ženám doporučili, aby si celou věc v klidu probraly a společně se domluvily na pravidlech.

KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Odpoledne zavítal do jedné z prodejen v Jičíně na autobusovém nádraží nepoctivý zákazník, který zde odcizil 20 řasenek v hodnotě 6.480 korun. S lupem se mu podařilo nepozorovaně z prodejny odejít. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají jičínští policisté.  
  
PODIVÍN V SEDLIČKÁCH - Víc než podivně se choval v odpoledních hodinách asi pětadvacetiletý muž, který  u železničního přejezdu v Sedličkách vyděsil mladou ženu s dětmi, když ženu poplácal po hýždích a poté odešel k nedalekému domu, kde se začal válet po zemi. Po chvilce se zvedl a z místa utekl. Muž byl asi 180 cm vysoký, na sobě měl šedou mikinu s kapucí, riflové kalhoty a na nohou pouze ponožky. Policisté, kteří vyjeli na místo, již nikde muže nezastihli. Co ho k  takovému jednání vedlo, se tak nepodařilo zjistit.
 
OBTĚŽOVÁNÍ V JIČÍNĚ - V podvečerních hodinách oznámil na linku 158 muž z Jičína, že mu někdo neustále zvoní na domovní zvonek. Policisté se od něho navíc dozvěděli, že v poslední době těchto případů přibývá a muž má podezření na teenagery, kteří zazvoní a pak rychle utečou. Muži zákona okolí domu prověřili, ale žádné výrostky nenašli.

PODEZŘELÝ MUŽ - Ve večerních hodinách se měl ve Studeňanech pohybovat podezřelý muž s batohem na zádech. Hlídka však žádného muže s batohem nenašla.
 
NEMOHL SE DOSTAT DO BYTU - Krátce po dvaadvacáté hodině zamířili muži zákona v Jičíně na náměstí Václava Čtvrtka, kde se muž marně snažil dostat do svého bytu, ve kterém se měla nacházet jeho manželka a děti. Ti ovšem spali a klíč ponechali zevnitř v zámku. I když muž zvonil a bouchal na dveře, přesto mu nikdo neotevřel. Nakonec se po razantnějším zabouchání přece jen žena vzbudila a dveře otevřela.
 
HAVÁRIE VOZIDLA - Před půlnocí havaroval v Popovicích čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozidla Peugeot 406. Na kluzkém povrchu vozovky dostal smyk, který nevyrovnal, a následně narazil do místní restaurace. Ke zranění osob nedošlo, alkohol u řidiče byl na místě vyloučen dechovou zkouškou. Škoda vznikla pouze na vozidle, budova restaurace poškozena nebyla.   
 
VÝTRŽNÍCI V JIČÍNĚ - Skupinka podnapilých mladíků neměla v noci nic lepšího na práci než v Jičíně na  Husově ulici převracet stojany na kola. Na jejich jednání upozornil na lince 158 jeden z místních občanů. I když hned na místo vyjela policejní hlídka, přesto už nikde výtržníky nezastihla. Zůstaly po nich jen převrácené stojany.
 
HLUČNÁ OSLAVA - V noci se dostali policisté i na bujarou oslavu narozenin, která se odehrávala v Nemyčevsi. Nahlas puštěná muzika rušila ostatní obyvatele obce, kteří tak nemohli spát. Z tohoto důvodu muži zákona všem přítomným domluvili a nařídili, aby hudbu ztlumili, což také udělali. 
 
Sobota 16. listopadu 2013
VYKÁZANÝ HOST - Krátce před třetí hodinou ranní se obrátil na linku 158 dvaatřicetiletý host jedné z jičínských diskoték, který si stěžoval na nevhodné chování vyhazovače. Prý byl na něho drzý a měl ho navíc vykázat z diskotéky, na což podle něho neměl právo. Nakonec se ukázalo, že bylo vše jinak. Hlídka na místě zjistila, že se host, který měl v dechu přes 1,7  alkohol,  choval na diskotéce nevhodně, a to i přesto, že byl několikrát upozorněn, aby se uklidnil. Z tohoto důvodu byl z diskotéky vyveden ven a další vstup mu  byl zakázán, což se mu pochopitelně nelíbilo.

KRÁDEŽ BRÁNY - V ranních hodinách vyšetřovali novopačtí policisté ve Štikově krádež dřevěného křídla vjezdové brány. Spolu s ní si zloděj odnesl i plastovou schránku na dopisy, bezdrátový plastový zvonek a lankový zámek na kolo. Majitel vyčíslil škodu na téměř 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.  
 
NAPADENÍ V OBCHODĚ - V dopoledních hodinách řešili sobotečtí policisté případ napadení ženy v jednom z místních obchodů. Vše se událo kolem desáté hodiny dopolední, kdy majitelka obchodu měla upozornit jednu ze zákaznic, aby neseděla na pultu. Ta dle svých slov na pultu neseděla, pouze se o něj opírala. I tak ji poslechla a od pultu poodstoupila. Po chvíli jí měla majitelka sdělit, aby okamžitě z obchodu „vypadla“, že ji tam nechce, na což jí měla žena odpovědět, že nikam nepůjde. Vzhledem k tomu, že neodešla, měla ji majitelka obchodu  chytit za oblečení a vyvést ven, kde jí měla dát dvakrát pěstí do obličeje. Kde je pravda, teď zjišťují policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.  
 
KRÁDEŽ KAMENÛ - Novopačtí policisté šetří případ krádeže deseti pískovcových kamenů, které neznámý pachatel odcizil ze dvora rekreační chalupy v Brtvi. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.

OPILÝ ŘIDIČ - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Kopidlně osobní vozidlo Renault Master, které řídil jednašedesátiletý muž. Během kontroly se řidič podrobil dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 1,5 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským průkazem a navíc si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení.

HÁDKA OHLEDNĚ PSÛ - Krátce před čtrnáctou hodinou zaměstnaly jičínské policisty dvě ženy ze Slatin, které se dohadovaly ohledně psů jedné z nich. Jejich vzájemné urážky ukončil až příjezd policistů, kteří oběma ženám domluvili a vysvětlili, jak se mají k sobě chovat.

PROHRA V KUŽELKÁCH - Ve večerních hodinách řešili jičínští policisté napadení v jičínské kuželně. Jeden z hráčů zde zřejmě neunesl prohru svého týmu a zklamání z neúspěchu si „léčil“ na rozhodčí, které vyčítal špatné soudcování. O incidentu se dozvěděl přítel rozhodčí, který měl muže několikrát udeřit do hlavy. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

NAPADENÝ PÁR - „Veselo“ mělo být v pozdních nočních hodinách i na diskotéce v Kopidlně, kde měl být neznámým pachatelem fyzicky napaden manželský pár. I v tomto případě se jedná o přestupek proti občanskému soužití.
 
VANDAL V JIČÍNĚ - Neznámý vandal řádil v noci v Jičíně v ulici Pod Lipami, kde se objektem jeho zájmu stalo zaparkované osobní vozidlo Peugeot 307, u kterého poškodil pravou přední pneumatiku. Majitel vyčíslil škodu na 1.500 korun.
 
Neděle 17. listopadu
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - Krátce před druhou hodinou ranní „doprovodili“ novopačtí policisté do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové opilého čtyřicetiletého muže, který se pohádal s manželkou a přitom vyhrožoval, že skončí se životem. Vzhledem k tomu, že měl v dechu přes 1,4 promile alkoholu, nezbylo nic jiného než ho převézt na záchytku, kde strávil zbytek noci.

ZA VOLANT JEN S "ČISTOU" HLAVOU - Až rok vězení hrozí pětapadesátiletému řidiči osobního vozidla Škoda Felicia, kterého v Jičíně na Lidickém náměstí kontrolovala policejní hlídka a přitom zjistila, že je opilý, neboť měl v dechu přes 1,9 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským průkazem a navíc si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

HRUBIÁN NAPADL PŘÍTELKYNI - Jako hrubián se předvedl devětadvacetiletý muž, který nad ránem fyzicky napadl v Hořicích svoji přítelkyni. Ženu udeřil dřevěnou kytarou a pěstí do hlavy a přitom jí způsobil zranění, se kterým byla ošetřena v místní nemocnici. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

NAPADENÍ V KOPIDLNĚ - Další napadení řešili policisté v Kopidlně. Tentokrát se vše událo na jedné z místních ubytoven, kde měl neznámý pachatel fyzicky napadnout jednašedesátiletého muže. Po útočníkovi pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.  

OPILEC SI "USTLAL"  PŘED HERNOU - Ve večerních hodinách se povaloval před jednou z heren v Nové Pace opilý muž, kterému se nechtělo moc vstávat. Nakonec přece jen vstal a ještě před příjezdem hlídky odešel.

nprap. Hana Klečalová
19. listopadu 2013 v 15:47

vytisknout  e-mailem