Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - "Já jsem přítel policie", tvrdil anonym 

Pátek 2. prosince 2011
ZDROGOVANÝ ŘIDIČ - Uplynulý víkend byl na Jičínsku ve znamení krádeží, sousedských neshod, opilých řidiček a zdrogovaných řidičů. Jednoho z nich kontrolovala policejní hlídka v pátek  2. prosince hodinu po půlnoci na Šalandě. Pětadvacetiletý řidič se podrobil orientační zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek, která byla pozitivní. I když uvedl, že žádné drogy nepožil, přesto i druhý test proběhl se stejným výsledkem. Případ  šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.
 
NAPADENÍ MEZI HOSTY - Po třetí hodině ranní vyjeli hořičtí policisté do jedné z místních heren, kde mělo dojít k napadení mezi hosty. Hlídka na místě zjistila, že tři muži nejdříve slovně a poté i fyzicky napadli další  dva hosty. Jednomu z nich způsobili zranění, se kterým byl nucen vyhledat lékařské ošetření. Co bylo příčinou konfliktu, teď zjišťují hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přečin výtržnictví.
 
 
ANONYMNÍ OZNÁMENÍ - V dopoledních hodinách oznámil na linku 158 anonym, že na obchvatu Jičína klečí na výjezdu na Poděbrady nějaký muž. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která však žádného klečícího muže nezastihla.
 
 
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - Po poledni vyjeli novopačtí policisté do Mikulášské ulice, kde silně opilý muž tloukl do jedné z výloh. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o pětatřicetiletého muže, který měl v dechu přes 3,2 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že svým jednáním bezprostředně ohrožoval svůj život a zdraví, nezbylo policistům nic jiného, než ho převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde zůstal až do vystřízlivění.
 
OPILEC VBÍHAL DO VOZOVKY - Další opilec úřadoval v odpoledních hodinách  v Jičíně v Poděbradově ulici, kde údajně vbíhal do vozovky, a tak ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Policisté na místě zjistili, že se jedná o pětapadesátiletého muže, kterému domluvili a vysvětlili, jak se má na silnici chovat.
 
 
Z VÝKOPU ROVNOU DO NEMOCNICE - Do třetice zaměstnal policisty opilec v Hořicích, který sice nerozbíjel výlohou ani nevbíhal do vozovky, zato spadl do výkopu. Z místa byl nakonec převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice na ošetření.
 
 
PODEZŘELÝ HLUK - Před dvaadvacátou hodinou se obrátil na  linku 158 všímavý občan z malé obce na Jičínsku s tím, že u jedné z rekreačních chalup zaslechl podezřelý hluk. I když hlídka  žádné narušení objektu nezjistila, přesto si oznamovatel zaslouží velké poděkování.  Vždy je totiž lepší zavolat „zbytečně“, než vůbec.

 
Sobota 3. prosince 2011
STĚLBA V LIPOVÉ ALEJI - Do nepříjemné situace se dostal starší muž v Jičíně, který se po třetí hodině ranní stal v lipové aleji svědkem střelby. Neznámý muž  zde dvakrát vystřelil, zřejmě z plynové pistole. I když na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, přesto již nikde záhadného střelce nenašla. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILÝ MUŽ V OSTROMĚŘI - Nad ránem vyjeli muži zákona do Ostroměře, kde se měl ve směru na Hořice pohybovat opilý muž, který měl zastavovat vozidla. Muž, kterého policisté zkontrolovali, uvedl, že  jde do svého bydliště, a že v žádném případě nevstupoval do vozovky ani nestopoval.  
 
 
NATANKOVAL A UJEL - V dopoledních hodinách natankoval neznámý řidič u jedné z čerpacích stanice v Jičíně do osobního vozidla přes 40 litrů benzínu a poté bez zaplacení odjel. Zůstal po  něm  dluh ve výši 1.473 Kč. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
 
NEBEZPEČNÝ ŘIDIČ NEDOSTIŽEN - Na řidiče osobního vozidla Peugeot combi, který v dopoledních hodinách ohrožoval svojí nebezpečnou jízdou mezi Libuní a Turnovem ostatní účastníky silničního provozu, upozornil jeden z projíždějících řidičů. Hlídka již nikde nezodpovědného řidiče nezastihla.
 
 
NÁLEZ MUNICE - Před polednem našel mladý muž za pomoci detektoru kovu v Libáni v prostoru zvaném Na Horách dva granáty z druhé světové války. Policisté nakonec našli dalších deset granátů a deset rozbušek.  Přivolaný pyrotechnik rozbušky na místě zlikvidoval a granáty převezl na bezpečné místo.
 
 
VAŘIČEM DO HLAVY - Ve večerních hodinách vyjeli muži zákona do Sobčic, kde měl osmatřicetiletý muž fyzicky napadnout o rok mladšího známého. Údajně ho udeřil dvouplotýnkovým vařičem do hlavy a přitom mu způsobil zranění, se kterým byl převezen na ošetření do jičínské nemocnice. Co bylo příčinou incidentu, teď zjišťují hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Neděle 4. prosince 2011
SILNIČNÍ KONTROLA - Krátce před jednou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Sobotce osobní vozidlo Volkswagen Polo, které řídil osmatřicetiletý muž. Už jak otevřel dveře, bylo policistům jasně, že s ním není něco v pořádku. Prozradily  ho skleněné oči a nepřítomný výraz. Z tohoto důvodu se podrobil orientační zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek, která vyzněla pozitivně. Řidič ani nezapíral a policistům přiznal, že kouřil marihuanu. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu.
 
OPILÝ MLADÍK SPADL ZE SCHODÛ - Před druhou hodinou ranní obtěžoval opilý mladík na zábavě ve Valdicích  ostatní hosty. Než stačila na místo vyjet policejní hlídka, spadl mladík ze schodů a přitom si způsobil zranění, se kterým byl převezen rychlou záchrannou službou do jičínské nemocnice.
 
ANONYM - O několik minut později oznámil na linku 158 anonym, že v Kopidlně na náměstí popíjejí řidiči v bufetu alkohol a potom jezdí opilí. Provedeným šetřením muži zákona nezjistili žádného řidiče, který by tou dobou jezdil v Kopidlně pod vlivem alkoholu.   
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Parta mladých lidí měla v časných ranních hodinách rušit na hořickém náměstí  noční klid. I když na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, přesto již nikde údajné rušitele klidu  nezastihla.
 
ALKOHOL ZA VOLANT NEPATŘÍ - Po třinácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Dělnické ulici osobní vozidlo Citroën AX, které řídila třiatřicetiletá žena. Provedená dechová zkouška u ní prokázala přes 0,3 promile alkoholu. Z tohoto důvodu jí policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
PŘÍTEL ZÛSTAL V ANONYMITĚ -  „Já jsem přítel policie,“ uvedl v odpoledních hodinách na lince 158 neznámý mužský hlas a přitom upozornil na podezřelé vozidlo v barevném provedení Policie ČR, které stálo u železničního přejezdu nedaleko Lískovic. Nešlo však o  podezřelé vozidlo, ale byl to vůz skutečné policejní hlídky, která zde vykonávala službu..
 
POŠKOZENÉ VOZIDLO - Po sedmnácté hodině se obrátil na linku 158 řidič osobního vozidla s tím, že u Studeňan najel  na dřevěnou překážku a přitom si zřejmě poškodil své vozidlo Škoda Octavia. Věc dával pouze na vědomí, aby nedošlo k další kolizi. Policisté, kteří vyjeli na místo, již nikde překážku nenašli.  Zřejmě ji stačil odstranit jiný řidič.
 
JÁ SE NIKOHO NEBOJÍM - V podvečerních hodinách přijali policisté zmatené oznámení od muže, který uvedl, že v jedné z hořických restaurací sedí muž tmavé pleti, který mu dluží peníze a že si pro ně jde. Dále sdělil, že se nikoho nebojí a že chce, aby policisté věc řešili, jinak že bude problém. Těžko říci jaký problém měl na mysli, neboť jím uvedená restaurace byla v té době mimo provoz.
              
nprap. Hana Klečalová
5. prosince 2011 v 15:00

 

vytisknout  e-mailem