Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Řidiče vyděsilo stádo oslů. Vyběhlo z kukuřice.  

Pátek 27. září 2013
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce po půlnoci vyjeli kopidlenští policisté do Psinic, kde mělo dojít k rušení nočního klidu. Na místě ovšem hlídka žádný hluk, křik ani hlasitou hudbu nezaznamenala.
 
KRÁDEŽ ČERPADLA - Neznámý pachatel úřadoval v noci v Sobotce, kde v prostoru bývalé benzínové čerpací stanice odcizil z odstaveného kamionu Daf palivové čerpadlo a dále poškodil víko u nádrže, ze které se pokusil odcizit naftu. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 18 tisíc korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přečiny krádeže a poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.  
 
OSLI NA SILNICI - Stádo oslů, které náhle vyběhlo z kukuřičného pole u Starých Hradů, vyděsilo jednoho z projíždějících řidičů, který jejich výskyt okamžitě nahlásil na linku 158. Vzhledem k tomu, že se jedná o známé oslíky, kontaktovali policisté jejich majitele, který je zahnal zpět do ohrady. Jelikož to nebyl jejich první útěk, ale už několikátý,  bude muset jejich chovatel přijmout taková opatření, aby se situace více neopakovala.
 
ZFETOVANÝ ŘIDIČ - V podvečerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hořicích osobní vozidla Mazda 323, které řídil jednatřicetiletý muž. Nutno zdůraznit, že z policistů žádnou radost neměl. Byl totiž zfetovaný. Za jízdu pod vlivem drog ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel. 
 
ODPAD SE NEPÁLÍ - V odpoledních hodinách se obrátil na policii muž z Ostroměře s tím, že místní občané pálí na pozemku v blízkosti hlavní silnice igelity. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že zde občané pálí  pytle, včetně igelitových. Z tohoto důvodu policisté všem domluvili a vysvětlili, jak se má správně nakládat s odpadem.
 
NEBEZPEČNÁ STŘELA - Místo kance trefil okno. Řeč je o dvaatřicetiletém myslivci, který v odpoledních hodinách vystřelil v blízkosti Jičína v lokalitě zvané Pod Hruškou na divoké prase, které vyběhlo z kukuřičného pole. Čuníka ovšem minul a střela následně poškodila okno u jedné z nedalekých firem. Případ šetří policisté jako přestupek na úseku zbraní a střeliva.
 
UHYNULÁ OVCE - Krátce před osmnáctou hodinou se obrátil na policii jeden z řidičů, který si všiml v příkopě nedaleko Tuře uhynulé ovce. Policisté kontaktovali starostu obce, který se o mrtvé zvíře postaral.
 
NEČEKANÉ PŘISTÁNÍ - Červeně blikající model žlutobílé helikoptéry přistál ve večerních hodinách na zahradě jednoho z domů v Železnici. Policisté, které majitel pozemku kontaktoval, zjistili, komu helikoptéra patří.
 
ZAHOŘENÍ SAZÍ - I když topná sezóna ještě není v plném proudu, přesto již policisté zaznamenali vznícení  sazí v komíně, ke kterému došlo v Jičíně na Valdickém Předměstí. Věc si na místě převzali hasiči. Majitelé domů by si měli před zimou zajistit řádné ošetření komínů včetně vymetení sazí. Jen tak mohou předejít případným požárům, které mohou mít dalekosáhlé následky.  
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Po dvaadvacáté hodině si stěžovali na rušení nočního klidu občané z Cholenic. Hlídka oznámení prověřila a přitom zjistila, že v jedné z rodin probíhá na zahradě oslava, která se neobešla bez hudební produkce. Policisté věc na místě vyřídili domluvou a rodinu požádali o ztlumení hudby. Poté již byl v obci klid.
 
Sobota 28. září 2013
HAVÁRIE VOZIDLA - Před šestou hodinou ranní jel jednadvacetiletý řidič osobním vozidlem Volkswagen Passat ve směru od Lázní Bělohradu na Šárovcovu Lhotu. V daném úseku se údajně lekl srny a následně vjel do příkopu. Řidič, který byl silně pod vlivem alkoholu, z havarovaného vozu vystoupil a aniž by nehodu oznámil, z místa odešel. Když se vrátil, byli již u vozidla policisté, kteří ho vyzvali k provedení dechové zkoušky. Ta u něj prokázala přes 1,4 promile alkoholu. Ani nezapíral a přiznal se, že po půlnoci popíjel „rum s kolou“. Z tohoto důvodu si řidič vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, celková škoda byla vyčíslena na 10 tisíc korun.
 
OPILÝ ŘIDIČ - V ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Ruské ulici osobní vozidlo Volkswagen Golf, které řídil dvaačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,49 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí řidiči ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
MUŽ NA SILNICI - Na staršího muže, který se po poledni procházel středem vozovky v Kbelnici, upozornil na lince 158 jeden z projíždějících řidičů. Hlídka, která vyjela na místo, již  muže nenašla.
 
RODINNÉ NESHODY - Krátce po třinácté hodině řešili jičínští policisté neshody mezi bývalými manželi, kteří žijí ve společné domácnosti. Vše začalo příchodem opilého šestatřicetiletého muže domů. Začal svoji bývalou manželku sprostě urážet a titulovat vulgárními výrazy. Nakonec do ní strčil, až upadla na zem. Žena před ním utekla do koupelny, kde ji natlačil do vany, postříkal studenou vodou a přitom ji měl udeřit do obličeje. Po chvíli se jí podařilo utéct a schovat na chodbě. Jakmile muž vyběhl za ní, vrátila se zpět do bytu, kde vyčkala na příjezd hlídky.  Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
NEUZANČENÉ VOZIDLO - Na neuzamčené vozidlo Škoda Felicia, které stálo u polní cesty nedaleko Staré Paky, upozornil na lince 158 náhodný kolemjdoucí. Policisté zjistili, že vůz užívá majitelův příbuzný, který je údajně líný a nezamyká ho.  
 
KRÁDEŽ ELEKTROMOTORU - V odpoledních hodinách vyšetřovali kopidlenští policisté v Chyjicích krádež elektromotoru, který neznámý pachatel odcizil ze stodoly. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 2 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ BABETY - V podvečerních hodinách vyšetřovali jičínští policisté krádež mopedu Jawa Babeta, který neznámý pachatel odcizil před jedním z domů v ulici Pod Lipami. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
OPILEC ZA VOLANTEM - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka ve Slavhosticích osobní vozidlo Škoda Octavia, které řídil nebo se spíše snažil řídit sedmapadesátiletý muž. Byl totiž totálně opilý, což potvrdila provedená dechová zkouška, která u něj prokázala přes 2 promile alkoholu. Řidič, který nemohl téměř chodit, byl naopak výřečný. S naměřenými hodnotami souhlasil a policistům navíc uvedl, že večer vypil osm dvanáctistupňových piv a tři „malé zelené“. Z tohoto důvodu si ještě téhož dne vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až roční vězení. 
 
Neděle 29. září 2013
POŽÁR STODOLY A DOMU - Po jedné hodině ranní v obci Nemyčevs k požáru stodoly a přilehlého domu. I přes okamžitý zásah hasičů se škoda vyšplhala na 1.754.000 korun. Proč k požáru došlo a co bylo jeho příčinou, zjišťují jičínští policisté, kteří případ šetří jako podezření z přečinu poškození cizí věci.
 
NÁLEZ JÍZDNÍCH KOL - V odpoledních hodinách našel majitel rodinného domu v obci Veliš na své zahradě dvě jízdní kola. Jednalo se o starší dámské a o něco „lepší“ pánské. Hlídka zjistila, že se v obci konalo posvícení, a tak je možné, že si kola na zahradu někdo schoval. Nakonec obě skončila v obecní garáži. Majitelé se o ně mohou přihlásit u starostky obce.
 
ZACHRÁNĚNÁ OVEČKA - Sobotečtí policisté našli krátce před sedmnáctou hodinou na skále nad údolím Plakánku na Podkosti ovečku, které nemohla slézt. Na místo vyjeli hasiči, kteří zvíře zachránili. Ovečku si na místě převzal jeden z místních občanů, který ji předal majiteli. 
 
OVCE NA POLI - Další ovce, které zaměstnaly sobotecké policisty, se pásly na poli nedaleko Ohařic. Upozornila na ně jedna z projíždějících řidiček, která se zřejmě obávala, aby se nedostaly až na silnici. Policistům se ale nakonec nepodařilo zjistit, komu ovce patřily, neboť se již na poli ani nikde v okolí nenacházely.
 
NAPADENÍ MANŽELEM - V podvečerních hodinách se obrátila na policii žena z Ostroměře s tím, že ji fyzicky napadl opilý manžel. Hlídka na místě zjistila, že k fyzickému napadení nedošlo. Policisté věc vyřídili na místě domluvou.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - Manželé v rozvodovém řízení zaměstnali večer jičínské policisty. V tomto případě měl muž slovně urážet svoji manželku. Té se to pochopitelně nelíbilo a vše oznámila na linku 158. Nakonec se žena rozhodla, že si nejdříve rozmyslí zda bude chtít věc řešit.
 
nprap. Hana Klečalová
1. října 2013 v 14:32

 

vytisknout  e-mailem