Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - "Stěhováci" v Kopidlně. 

Pátek 23. října 2015
SRAŽENÍ KANCI - Dopoledne ležel v příkopu mezi obcemi Úlibice a Lužany mrtvý kanec, který uhynul  po srážce s nákladním vozidlem. Stejně dopadli i další dva čuníci, kteří leželi nedaleko. Mrtvá zvířata si na místě převzal hospodář příslušného mysliveckého sdružení.
 
PŘEKÁŽKA NA SILNICI - Před desátou hodinou dopolední se měl na „čtyřpruhu“ u Úlibic povalovat velký pytel. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde žádný pytel nenašla.
 
NEDOROZUMĚNÍ NA BENZÍNCE - Po poledni natankoval u benzínové čerpací stanice na obchvatu Jičína řidič do vozidla Škoda Felicia 16 litrů benzínu v hodnotě téměř 500 korun a poté měl bez zaplacení odjet. Nakonec se ukázalo, že šlo o nedorozumění. Řidič si totiž v prodejně vybral další zboží, které u pokladny uhradil platební kartou. Netušil, že mu pokladní zapomněla připočítat i odebraný benzín, který pak uhradil.
 
NAPADENÍ V AUTOBUSE - „Veselo“ bylo v odpoledních hodinách v linkovém autobusu mezi Kopidlnem a Jičínem, kde měla slovně a následně i fyzicky napadnout čtyřiadvacetiletá žena o patnáct let starší cestující, které měla dát pár facek. Údajně proto, že se měla hanlivě vyjadřovat o její kamarádce. Napadená žena si to nenechala líbit a útočnici chytila za vlasy a přitom jí poškodila sluchátka, čímž jí způsobila škodu ve výši 200 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupky proti majetku a proti občanskému soužití.
 
ZTRÁTA PENĚZ - Po patnácté hodině se obrátila na policii žena z Libáně s tím, že jí někdo v prodejně potravin v Jičínské ulici odcizil z kapsy hotovost ve výši 1.500 korun. Policisté oznámení prověřili a přitom i zhlédli záznam z kamerového systému, kterým je prodejna vybavena, a zjistili, že žena nebyla okradena. Nikdo se totiž k ní v prodejně ani na krok nepřiblížil. Oznamovatelka nakonec připustila, že asi peníze někde ztratila.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - Hádky a naschvály ovládly v Červené Třemešné manželský pár, který je v rozvodovém řízení. V odpoledních hodinách došlo k dalším neshodám. Tentokrát nechtěla žena pustit svého chotě do jejich společného bytu. I když muž vše oznámil na policii, nakonec usoudil, že tento manželčin drobný naschvál nebude prostřednictvím policistů řešit.
 
ODSTAVENÉ VOZIDLO - Před šestnáctou hodinou upozornil jeden z řidičů na bílou dodávku, která měla stát již pátým dnem na polní cestě u Kdanic. Sobotečtí policisté oznámení prověřili a zjistili, že se jedná o vozidlo Ford Transit Connect, s jehož majitelem se snažili telefonicky spojit. Ovšem bez úspěchu. Vzhledem k tomu, že vozidlo nebylo poškozeno a nijak nepřekáželo v silničním provozu, více se oznámením policisté nezabývali.
 
BOUCHÁNÍ NA DVEŘE - Krátce po šestnácté hodině se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že má strach ze svého příbuzného, který jí kope do dveří u bytu a vyhrožuje újmou na zdraví. Hlídka na místě kontaktovala muže, který prý na oznamovatelku bouchal, protože jí chtěl něco sdělit, ale ona mu neotevírala. Nakonec se mezi sebou domluvili a více od policistů nežádali.
 
NALEZENÁ PENĚŽENKA - V podvečerních hodinách našel v Jičíně řidič autobusu mezi sedadly zapadlou peněženku, ve které se nacházely osobní doklady a platební karty a kterou následně předal městským strážníkům.
 
DIVOČÁK NA SILNICI - V noci ležel na vozovce nedaleko Úlibic divočák, kterého zřejmě srazilo některé z projíždějících vozidel. Mrtvého kance si na místě převzal hospodář  mysliveckého sdružení. Ještě předtím ale policisté mrtvé zvíře odstranili ze silnice, aby do něj nenarazil některý z projíždějících řidičů.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V noci si stěžovala žena z Nové Paky na hluk, který měl vycházet z jedné z restaurací. Údajně zde štamgasti tak silně bušili do bubnů, až lidé v okolí nemohli spát. Hlídka oznámení prověřila a přitom zjistila, že v restauraci nikdo nebubnoval, pouze zde hlasitěji hrál jukebox. Policisté věc vyřídili na místě domluvou.
 
 Sobota 24. října 2015
NAPADENÍ V BARU - Krátce po čtvrté hodině ranní obrátil na policii muž z Jičína s tím, že ho v jednom z barů na Husově ulici napadli pracovníci ochranky, kteří ho vyvedli ven. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, jak se věci mají. Oznamovatel totiž neměl v baru co dělat, neboť sem má zákaz vstupu z důvodu opakovaného vyvolávání konfliktů, a nevhodného chování a urážení hostů a obsluhy, což zde předváděl i tentokrát. V důsledku zjevné opilosti napadl čtyřiadvacetiletého hosta, který ho nakonec za přítomnosti obsluhy vyvedl ven, což se muži pochopitelně nelíbilo a hned se se vším svěřil na policii. Policisté s ním však nesoucítili a naopak mu doporučili, aby se odebral k domovu.
 
POŠKOZENÁ PNEUMATIKA - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Jičíně v ulici Pod Lipami poškodil u zaparkovaného vozidla Škoda Fabia combi pravou přední pneumatiku, kterou nezjištěným předmětem propíchl. Majitel vyčíslil škodu na jeden tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
NALEZENÉ JÍZDNÍ KOLO - V dopoledních hodinách oznámil na lince 158 majitel rodinného domu ve Vrchovině, že na zahradě našel pohozené jízdní kolo Rock Machine XC zeleno-šedé barvy. Bicykl si následně převzali novopačtí policisté jako nález a pátrají po jeho majiteli.
 
VLOUPÁNÍ DO DOMU - Hořičtí policisté naopak pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do jednoho z rodinných domů v Žižkově ulici. Dovnitř se dostal zadními vchodovými dveřmi a poté v jednom z pokojů odcizil dvoje náramkové hodinky Prim v celkové hodnotě jeden tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
OPILÝ ŘIDIČ - Krátce po třinácté hodině kontrolovali jičínští policisté v ulici M. Koněva osobní vozidlo BMW X6, které řídil devětačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,7 promile alkoholu. A tak kromě toho, že se musel rozloučit se svým řidičským průkazem, hrozí mu ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
OPILEC LEŽEL NA HODNÍKU - V odpoledních hodinách ležel v Jičíně na chodníku před jednou z restaurací v ulici Na Jihu silně opilý muž, který nebyl schopen jakékoliv chůze. Pouze částečně komunikoval. A tak se policisté alespoň dozvěděli, jak se jmenuje a kde bydlí. Jednalo se o čtyřiadvacetiletého muže, kterého následně hlídka předala jeho manželce, aby se o něj postarala.
 
VOLNĚ POBÍHAJÍCÍ PES - Před jednadvacátou hodinou volně pobíhal v Sobotce v Zahradní ulici pes, který vypadal jako pitbul, a navíc skákal na zaparkovaná vozidla. Možná hledal svého pána. Vzhledem k tomu, že pána nenašli ani přivolaní policisté, skončil pes v místním útulku.
 
OPILCE ODVEZLI KAMARÁDI - Před půlnocí se povaloval v Nové Pace v ulici Na Cihlářce na silnici notně opilý muž, který zde usnul. Po chvíli se probral a zavolal známým, aby si pro něj přijeli. Policisté s ním zůstali na místě, dokud ho kamarádi neodvezli domů.

 

 Neděle 25. října 2015
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce před druhou hodinou ranní oznámil na lince 158 muž, který se představil jako Alfons Karel Čtvrtý, že v Milovicích na koupališti probíhá hlučná oslava narozenin. Hlídka oznámení prověřila, ale žádné narušení veřejného pořádku nezaznamenala.  
 
POKOUSÁNÍ PSEM - V ranních hodinách vyjeli hořičtí policisté do Jeřic, kde měl mladého muže pokousat cizí pes. Nakonec se ukázalo, že vše bylo jinak. Muž je majitelem dvou psů, kteří se vzájemně napadli. On se je snažil rozehnat a přitom ho jeden z nich kousl do ruky. V tomto případě nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání.
 
STĚHOVÁNÍ V KOPIDLNĚ - Zvláštní způsob stěhování vymyslela skupina osob snědé pleti, která v podvečerních hodinách vyklízela v Kopidlně jeden z bytů. Nábytek a další věci nevynášely dveřmi, ale vyhazovaly je rovnou z balkonu. Na jejich jednání upozornil jeden ze sousedů. Hlídka na místě zjistila, že se ničeho nezákonného nedopustily a je pouze jejich věcí, jak své věci stěhují.

nprap. Hana Klečalová DiS.
27. října 2015 v 19:07

vytisknout  e-mailem