Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Zlodějům se hodí vše. I polínka  

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku relativní klid. Napilno měli jen dopravní policisté, kteří řešili celkem sedm dopravních nehod, při kterých byly dvě osoby lehce zraněny. Celková škoda byla vyčíslena na 160 tisíc korun. Všechny nehody se obešly bez alkoholu a drog.
 
Pátek 7. prosince 2012
DOPRAVNÍ ZNAČKA NENÍ HOUPAČKA - Krátce před jednou hodinou ranní zaměstnal hořické policisty devatenáctiletý mladík, který se na Husově ulici houpal na dopravní značce. Zřejmě se předváděl před svými kamarády, kteří neustále zasahovali do jednání hlídky, která na místo přijela. Vzhledem k tomu, že policisté žádné poškození na dopravní značce neshledali, vyřídili věc na místě domluvou.
 
ZLODĚJI ODCIZILI POLÍNKA - O tom, že drzost některých zlodějů nezná mezí, se přesvědčil v odpoledních hodinách majitel rodinného domu ve Vysokém Veselí. Na své zahradě totiž marně hledal naštípané dřevo, které si připravil na topení. Jednalo se o vyschlá smrková a borová polínka, pro která se podle vyšlapané cestičky zloděj několikrát vrátil. Majitel vyčíslil škodu na 300 korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZFETOVANÝ ŘIDIČ - Před šestnáctou hodinou kontrolovala policejní hlídka nedaleko Chomutic osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil dvacetiletý mladík. Vzhledem k tomu, že jevil známky požití drog, vyzvali ho muži zákona k provedení orientačního testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na marihuanu. Policisté řidiči zakázali další jízdu a navíc mu zadrželi řidičské oprávnění. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Z KOMÍNU ŠLEHALY PLAMENY - V podvečerních hodinách vyjeli hasiči do  objektu zemědělské společnosti v Soběrazi kde mělo dojít k požáru budovy. Nakonec se ukázalo, že plameny, které šlehaly z komína, nejsou nebezpečné. V budově se totiž nachází "bioplynka" a při spalování plynu pak plameny šlehají vysoko nad komín.
 
NALEZENÝ NOTEBOOK - Před devatenáctou hodinou se obrátil na policii muž s tím, že v jedné z prodejen v Jičíně na autobusovém nádraží zapomněl tašku s notebookem. Policisty žádal, aby byl v případě jejího nálezu vyrozuměn. Po deseti minutách se ozval znovu s tím, že už tašku našel. Nebyla v obchodě, jak předpokládal, ale nechal ji u svého otce.
 
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - Krátce před půlnocí kontrolovali sobotečtí policisté silně opilého mladíka, který ležel na silnici ve Špálově ulici. V dechu měl přes 3 promile alkoholu a vzhledem k tomu, že byl agresivní a na policisty drzý, dostal pouta a následně skončil protialkoholní záchytné stanici v Mladé Boleslavi.
 
Sobota 8. prosince 2012
AUTO NA KOLEJÍCH ? - V ranních hodinách prověřovali novopačtí policisté informaci o osobním vozidle, které mělo zůstat stát na železničním přejezdu mezi Starou a Novou Pakou. Hlídka celý úsek okamžitě zkontrolovala, ale žádné vozidlo ani na jednom z přejezdů nenašla. Co oznamovatele k této informaci vedlo, policisté nezjistili. Buď se jednalo o nepovedený žert nebo stačil řidič s vozidlem přejezd opustit.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - V časných ranních hodinách vyjeli jičínští policisté do ulice U Stadionu, kde řešili partnerské neshody. Jednačtyřicetiletý muž zde měl slovně i fyzicky napadnout svoji přítelkyni, kterou několikrát udeřil do obličeje. Žena nakonec skončila v nemocnici a útočník na ulici, neboť byl za své hrubé chování vykázán na deset dnů ze společné domácnosti. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
ZLODĚJ ŠEL PO NÁKUPU - Neskutečně drze se zachoval v odpoledních hodinách neznámý pachatel v Hořicích, který odcizil ze zavazadlového prostoru osobního vozidla Škoda Felicia tři tašky s nákupem v hodnotě téměř 2 tisíce korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
HAVÁRIE VODOVODU - V pozdních nočních hodinách došlo v Jičíně v Ruské ulici k havárii vodovodu, při které voda vytékala na silnici a dále do sklepů přilehlých domů. Na místo vyjeli vodohospodáři, kteří vodu zavřeli. Namrzlý úsek vozovky pak chemicky ošetřili pracovníci správy a údržby silnic.
 
Neděle 9. prosince 2012
RODINNÉ NESHODY - Odpoledne řešili policisté rodinné neshody v Hořicích. Předmětem sporu se stalo užívání rodinného domu, na které měli jednotliví rodinní příslušníci rozdílné názory. Po příjezdu hlídky se nakonec všichni domluvili a více od policie nežádali.
 
PODEZŘELÝ ŘIDIČ - Před polednem kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Markově ulici osobní vozidlo Citroen Saxo, které řídil dvaadvacetiletý mladík. Během kontroly se řidič podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. To se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl naopak pozitivní. Za jízdu pod vlivem drog čeká řidiče správní řízení, kde kromě vysoké pokuty musí počítat se zákazem řízení všech motorových vozidel.
 
ODSTAVENÉ VOZIDLO - Po patnácté hodině se obrátil na linku 158 muž z Jičína s tím, že má před domem zaparkované nějaké vozidloa nechápe, proč tam stojí. Policisté kontaktovali majitele vozidla, který uvedl, že zde vůz odstavil z důvodu poruchy. Dále přislíbil, že si zajistí odtah a vozidlo odstraní.
 
OSTRÁ HÁDKA - Ostrá hádka mezi partnery, při které muž bouchl dveřmi a přitom se pořezal, se strhla v podvečerních hodinách v jednom z bytů v Jičíně v Revoluční ulici. Po příjezdu hlídky už byl v bytě naprostý klid a ani jeden z účastníků hádky nechtěl nic oznamovat.
 
NEBEZPEČNÝ SNÍH - Ve večerních hodinách potrápila řidiče namrzlá vrstva sněhu, která ležela například na obchvatu Sobotky, kde ve stoupání zůstalo stát několik kamionů. Na místo hned vyjeli pracovníci Technických služeb, kteří vozovku chemicky ošetřili.
 
LABRADOR SKONČIL V DOBRÝCH RUKOU - Štěstí v neštěstí měl labrador, který v nočních hodinách pobíhal v obci Brdo. Psa, který měl na krku obojek se známkou Stará Paka 757, se ujal jeden z místních občanů, který se něj postaral. Muž o nálezu psa informoval starostku Staré Paky a policii.
 
nprap. Hana Klečalová
10. prosince 2012 v 18:55

vytisknout  e-mailem